Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stigma

    addikt

    Sziasztok.
    Úgy érzem a napokban fórumlátogató leszek mert 2 napon belül 3x jott elő a bug, hogy HDMI-s jeltovábbítás esetén CE-n filmezéskor nemcsak az AVR-re de a TV-nek a hangszóróira is kilövi a hangot. Régi 9.2.5 esetén havonta 1x jelentkezett ilyen, a gondot a teljes áramtalanítás egy időre megoldj a a problémát.
    A rendszerben csak a Khadas VIM3L-en lévő CE változott semmi más. Se kábelcsere, se AVR, SE TV sem ezeknek a firmware-i.

    A felépítés így néz ki:
    Samsung QLED Q6F (2017) => AVR => Khadas VIM3L(CE) , Xbox
    -Samsung Oneboxban a 4-es HDMI-nél lévő portba dugram, ahol az ARC-ot jelöli. Sasmung beállításokban AnyTV+CEC kikapcsolva, UHD Color engedélyezve
    - AVR-beállításokhoz nem nyúlta, típusa: Pioneer AVX-932
    - CE esetén a CEC ki va kapcsolva, csak gyári távirányítóval vezérlem vagy appal(Kore/Yaste)

    Hibajelenség akkor jön elő, ha a TV-t bekapcsolom , Xbox, vagy CE-t hamarabb elindítom mint az AVR-t akkor általában duplázódik a hang. Teljes áramtalanítás rövid időre megoldja.
    Kompelett TV,AVR,CE beállítás holnap felszek, de van valakinek ötlete mitől lehet ez?

    Ez a hangduplázódás régóta ~2 éve fennáll, azóta több CE-t, boxot, kábelt cseréltem és mindig jelegkezik a hiba. vagy havonta 1x vagy többször és rohadt idegesítő kezd lenni.

    Ilyenkor mikor duplikált a hang, ha HDMI-t váltok a TV-re és elindítom a youtube-ot mondjuk ott semmi ilyen baja nincs, ezért gyanakodom a CE-re hogy ott van a bibi.

    Segítséget előre is köszönöm. :R

    ....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

Új hozzászólás Aktív témák