Hirdetés

2019. április 25., csütörtök

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-01-31 14:24:47

PROHARDVER!

Utoljára frissítve: 2019.01.31.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#801) interstate76 válasza Halihólaci (#797) üzenetére


interstate76
(PH! addikt)

Arról van szó, hogy rengeteg droidos ketyere van, a szotfveres optimalizáció pedig teljesen ismeretlen fogalom ebben a hardverrengetegben. Ezért van az, hogy csak olyan típusokat szabad venni, amelyek mögött komoly felhasználói bázis van, és custom fw(-ek) is rendelkezésre áll(nak).

Ezt a helyzetet bonyolítja Amlogic CPU-s eszközöknél a sok klón, ami miatt már nemcsak a típusválasztásra kell figyelni, hanem az sem mindegy, kitől vásárolsz. De ezt már leírtuk párszor a mini pécés topikokban.

Mondok 2 példát:
- ha veszel egy M8S-t az eBay-ről és felteszel rá egy, az adott típusra való OE-t, akkor jó eséllyel téglásítod az eszközt,
-ha ugyanezt a típust Geekbuyingról, Gearbestről vagy 220Volt.hu-tól veszed meg, akkor pedig jó eséllyel működni fog az OE.

100%-os garancia nincs semmire, de aki nemcsak hogy nem ajánlott helyről vásárol. de még noname eszközt is vesz, az magára vessen, ha nem jó a gyári fw (ez nem nektek szól, általánosságban véve igaz). Vettem én is M8S-t és MXQ S805-öt Aliról és eBayről, de ezek legalább ismert és elterjedt típusok, ill. fw-telepítés előtt leleveleztem az érintett eladókkal, hogy mit teszek fel a kis gépekre. Téglásítás után az alis eladó gyökér volt, de a vevővédelem a javamra döntött, az eBay-es pedig azonnal full refundot ajánlott, plusz állta volna a visszapostázás ktg-eit is, de végül mindkét eszközt sikerült feléleszteni (mindkettőhöz az itteni mini pécés topikok valamelyikében linkeltek rávaló fw-t).

Röviden: túlgondolkozzátok ezt a dolgot, ugyanis a kínai mini pécék esetében nem az a meglepő, ha nem működik valami a gyári szoftverrel, hanem az, ha minden klappol.

Eladó Live Gold, Game Pass, EA access, digitális játékok, fitnesz karóra bringás kiegészítőkkel és lemezes játék: Resident Evil 5 Xbox360-ra - http://hardverapro.hu/tag/interstate76

(#802) Beni2360 válasza mexel (#796) üzenetére


Beni2360
(PH! kedvence)

Hát én most össze dugtam a K1 plus sima gépemet 10 nap szünet után és betöltés közben már mutatta a mai dátumot. A fő oldalon kb 10 mp 01.01 mutatott de aztán átváltott a mostani időre és dátumra. net kapcsolat nincs. 12.53 - május 19.cs.
Amint vissza olvastam te másik roomot tettél rá? OPELC
Ui: érdekes nálam a prohardver órája 4 percel előrébb jár. :F

[ Szerkesztve ]

Béni ---Bluboo Xtouch -- Acer Aspire 5 A515-51G --LG-50LB671V - EPSON EH-TW5210 - DENON AVR-X 2400H - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - Zyxel NSA325 v2 - Mini MX-G - ZIDOO X10 - MECOOL BB2 PRO- bluetooth.

(#803) mexel válasza DoItYourself (#800) üzenetére


mexel
(PH! kedvence)

Többek között, de a build.prop szerkesztés más előnyökkel/hátrányokkal is járhat. Egy boxnál talán nem olyan fontos mind mert ezeknél az android használata szerintem alap dolgokra korlátozódik de egy tabletnél vagy mobilnál már sokat számíthat ez, sok mindent befolyásolhat egy-két bejegyzés megléte vagy módosítása. Sokszor meglepődtem hogy milyen apró elírások milyen hibákat oldanak meg vagy éppen okoznak :)
Ez most csak egy próba volt, hogy talán könnyebb lesz az idő szinkron, de nem jött össze. ( mondjuk 2 féle megoldás van az időzóna beállításra és mindkettőben van kis eltérés, majd megnézem ez mi volt)

interstate76: én nem túlgondolkodni akarom hanem megoldani. Sajnos ilyen vagyok, ha éppen van kedvem és rákattanok valamire nem nyugszom amíg nem oldom meg. Ha ősszel lesz időm ( most sajnos nem) akkor lehet hogy nekiugrok ezeknek a boxoknak és a droidos részben megpróbálok kitalálni valamit hogy javítani lehessen rajtuk ( lenne mit, mert simán ráhúzták a mobilos rendszerte ezekre nulla javítással), ha csak pár apróságot sikerül kijavítani már megérheti nem csak nekem hanem másnak is mert nyilván megosztanám a megoldást. Ezért kérdezek ennyit met egyszerűbbenek tartom a több válaszból, tapasztalatból vett mintákat elemezgetni mint hogy vegyek még vagy 10 boxot és azokat nézegessem :)
Persze lehet hogy megunom és semmi nem lesz belőle, vagy nem is tudok semmit kezdeni ezzel mert nem vagyok túl jó ebben, de ha sikerül valami annak majd örülök :)
Ezta boxot most vissza kell majd adnom, mert csak azért van itt hgyOE kerüljön rá, és jövő héttől alig leszek, de ősztől újra ránézek pár darabra.

(#804) interstate76 válasza mexel (#803) üzenetére


interstate76
(PH! addikt)

Olyat eszközt kell venni, amire van sokak által kipróbált, működő custom fw. Amire te helyrehozod azokat, amikről beszélsz, addigra lesz 10 jobb választás. Nemrég vettem 50-ért egy olyan Beelink Mini MX Ver 1.0-t, ami - meglepő módon - gyárilag is rendben volt és lehetett rajta OE-t futtatni micro SD-ről úgy, hogy megmaradt a droidos rendszer is. Eladtam, mert nem magamnak rendeltem és a célszemély meggondolta magát, nekem pedig jelenleg bőven elég a Wintel W8-asom, de amúgy nagyon jó kis eszköz volt. És 50-60 USD-ért lehet ilyet venni, hangsúlyozom, hogy gyárilag jól működő droiddal és kadenciahelyes lejátszást biztosító OE-vel. Ajándék. Szerintem még hasonló tudású, sz@rabb szoftverrel rendelkező médiaplayert sem kapsz ennyiért itthon, nemhogy OE-t és androidot is.

Szerk.: ettől az eladótól eBay-ről is meg merném rendeni, ha vásárlás előtt megerősítené, hogy mehet rá minden, ami a gyári Beelink Mini Mx Ver 1.0-s gépekre való. USA dugós van csak neki, de összesen 46 USD!!! 13 ezer Ft-ért annyi mindent tud, hogy az elképesztő!

[ Szerkesztve ]

Eladó Live Gold, Game Pass, EA access, digitális játékok, fitnesz karóra bringás kiegészítőkkel és lemezes játék: Resident Evil 5 Xbox360-ra - http://hardverapro.hu/tag/interstate76

(#805) Beni2360 válasza interstate76 (#804) üzenetére


Beni2360
(PH! kedvence)

Nemrég vettem 50-ért egy olyan Beelink Mini MX Ver 1.0-t, ami - meglepő módon - gyárilag is rendben volt és lehetett rajta OE-t futtatni micro SD-ről úgy, hogy megmaradt a droidos rendszer is.
Erről hol tudnék pontos infókat beszerezni mert már írták, hogy itt, de nem találtam leírást hozzá. Megkérlek segítenél? És honnan volt a beszerzés mert az sem mindegy. :R

Béni ---Bluboo Xtouch -- Acer Aspire 5 A515-51G --LG-50LB671V - EPSON EH-TW5210 - DENON AVR-X 2400H - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - Zyxel NSA325 v2 - Mini MX-G - ZIDOO X10 - MECOOL BB2 PRO- bluetooth.

(#806) interstate76 válasza Beni2360 (#805) üzenetére


interstate76
(PH! addikt)

Én Gearbestről rendeltem és kedvezményesen volt 50 USD, amúgy ott 55, de nyugodtan próbáld meg azt az alis eladót, akit linkeltem - vásároltam már tőle, nagyon rendben van. Ha azt mondja, hogy az ő eszköze nem klón és minden telepíthető rá, ami egy gyári Beelink Mini MX Ver 1.0-ra, akkor nyugodtan rendelhetsz tőle, legrosszabb esetben visszaküldés és refund lesz belőle. Ha nem akarsz 10 USD árelőny kedvéért belemenni egy esetleges többhetes "tökölődésbe", akkor meg ott a Gearbest és a Geekbuying.

DoItYourself leírása alapján: Innen le kell szedni az adott masinára való OE-t (az .img.gz-t, aztán ki kell tömöríteni), Win32 Disk Imager-rel ki kell írni az .img-t egy micro SD kártyára, eszköz kikapcsol, memóriakártya bedug, reset nyomvatart, boot, vár, újraindítás után pedig ha benne van a kártya, akkor az OE indul el, ha nincs benne, akkor pedig az android. Nekem elsőre sikerült, de nem tesztelgettem, csak a telepítést próbáltam ki.

[ Szerkesztve ]

Eladó Live Gold, Game Pass, EA access, digitális játékok, fitnesz karóra bringás kiegészítőkkel és lemezes játék: Resident Evil 5 Xbox360-ra - http://hardverapro.hu/tag/interstate76

(#807) mexel válasza interstate76 (#804) üzenetére


mexel
(PH! kedvence)

Ez idáig rendben van, de ez nem segít azokon akik max tizenix ezer ft-ért vettek boxot :) Tökéletesen értem amit mondasz, én valószínűleg veszei kis komolyabb készüléket ha szükségem lesz rá, de attól még érdekelnek ezeknek a problémáknak a megoldásai. Telefonból is lehet venn 200.000 ft fölött venni olyat ami majdnem tökéletes de azért nem baj ha a kb 40-60e ft-os telefonok romjait is helyreállítják páran hogy használhatóbb legyen annál mint ahogy a kínaiak piacra dobták :) Sajnos kínai kis barátaink elégedettek annyival ha már elindul, akkor nem optimalizálgatnak ezen többet. Pedig sokszotr van mit.
Nem azt mondom hogy minden gagyi boxot meg kellen csinálnio, de egy-két kedveltebb és jó ár/érték arányú darabot érdemes lenne megnézni mit lehet kihozni belőle. Vagy csak rájönni ilyen apróságokra is mint pl az idő szinkronizálás is, stb. Na mindegy, ez már nem ide tartozik most.

A mini pc számomra meg nem sokat ér, egyet vettem próbára, dual boot-al meg is makkant a biosa, de lassúnak és macerásnak találtam. Hordozható eszközben android, pc-ben normális gép amit szeretek :)

( most értelmeztem hogy az 50-en 50 $ értettél és nem 50e ft-ot :D ettől függetlenül a meglévő kütyüket is jó lenne helyrehozni ha már vannak, de abban egyetértek hogy nem szabad az olcsó és nem támogatott kütyüket megvenni, főleg bizonytalan helyről. A következő lépésem az lesz hogy össze akarom gyűjteni a tapasztalatokat mi az amit a legjobban megéri megvenni, hogy használni lehessen.)

[ Szerkesztve ]

(#808) interstate76 válasza mexel (#807) üzenetére


interstate76
(PH! addikt)

Értjük egymást, és ha belefutok egy problémába, akkor én is szeretem megoldani, csak azt mondom, hogy ha van 45 USD-ért jó gép, akkor nem szabad 5 USD árelőnyért bevállalni a tökölődést. És ez nem konkrétan neked szól, hanem úgy általában.

A telefonokról: 150 USD fölé még véletlenül sem megyek, mégis mindig találok olyan telót, ami - számomra - minden igényt kielégítő. Mivel Xiaomi-kedvelő vagyok, ezért most valószínűleg egy Mi4-est vagy egy Note2-t vennék, de volt már 90 USD-s telefonom is (egy kifutó Newman N2-es), amit nagyon szerettem és szintén MIUI rendszerrel használtam. Szóval szent meggyőződésem, hogy Kínából rendelve nemcsak optimalizálatlan kacatokat, hanem minőségi termékeket is lehet venni, mégpedig igen jó áron.

Szerk.: igen, az 50 az elsőre valóban félreérthető volt.

[ Szerkesztve ]

Eladó Live Gold, Game Pass, EA access, digitális játékok, fitnesz karóra bringás kiegészítőkkel és lemezes játék: Resident Evil 5 Xbox360-ra - http://hardverapro.hu/tag/interstate76

(#809) mexel válasza interstate76 (#808) üzenetére


mexel
(PH! kedvence)

Ettől függetlenül a miu rendszerbe is kellett belenyúlni ( még a 7-es előttivel szórakoztam), F1-re volt portolva és sok hiba volt benne ami aránylag egyszerűen volt javítható. Ezek a kis hibák ha megvannak akkor sokszor lehet általánosítani más készülékekre is mert a droid rész sokszor ugyanolyan ( idézőjelben)
Ezért gondoltam ha a boxoknál sikerül kitalálni egy-két általános megoldást apró hibák javítására akkor lehet hogy a boxok nagy részén ez alkalmazható lesz. Persze ez időigényes lesz, nem tudom lesz-e ősszel erre időm és kedvem, de ha lesz akkor nekiugrok. Most egy S802-es brick-el kezdtem a kísérletezgetést, már sok mindenre rájöttem, igaz megmenteni nem tudtam de szerintem valami hibás lehet mert random hibákat is produkál de tanuláshoz jó lehet mert már nem kell sajnálni. :)

(#810) DoItYourself válasza mexel (#807) üzenetére


DoItYourself
(Topikgazda)

Ha szétnézel a topikban, az elterjedtebb típusokhoz van egy csomó link, ami custom fw-ekhez vezet, ahol már valszeg rég megcsinálták azt, amit te őszre tervezel. Lásd Freaktab vagy 4pda.ru. Ezeknek a kipróbálásában viszont nem jeleskedünk annyira.
Az MXQ Plus-al, ami van neked, sikerült egy totál ismeretlen típusba belenyúlnod, pech. Amikor írogattad az S802 topikban, hogy rendelsz többféle típust tesztelni, nem értettem mi a célod.
Zsákbamacska az egész, aki nem akar kockáztatni, az ne vegyen ilyen eszközt, továbbra is ez a véleményem.
Ahogy elnézem kb. 40$ az a határ, ami alá már tényleg nem érdemes menni.

(#811) junkpod válasza Halihólaci (#777) üzenetére


junkpod
(PH! nagyúr)

Vagy mappa szerkezet vagy mediatar. A videók menü a fájlok tallotasa való, a movies menu a mediatárban rakott filmekhez. Először amikor egy mappát hozzáadás az elérési helyeken akkor még tudod mondani, hogy benne legyen-e a tarban és milyen infóval. Utána akár fajlonkent is módosítható.
A filmek címet a fájl névből szedi, annak szabályoknak kell lennie, hogy megtalalja . Itt PH-n is van kodi tutorial.

egyenlőre muszály biciglizni külömben... (bármilyen általam feltöltött kép amiben film/zene listák látszódnak csak egy fiktív adatbázis alapján készültek, nem rendelkezem ezen filmek/zenék egyetlen példányával sem semmilyen formában)

(#812) junkpod válasza Halihólaci (#778) üzenetére


junkpod
(PH! nagyúr)

Mx64-en nem megy el az idő.

egyenlőre muszály biciglizni külömben... (bármilyen általam feltöltött kép amiben film/zene listák látszódnak csak egy fiktív adatbázis alapján készültek, nem rendelkezem ezen filmek/zenék egyetlen példányával sem semmilyen formában)

(#813) junkpod válasza vlevi (#780) üzenetére


junkpod
(PH! nagyúr)

Ez nem igaz. Butaság. Sima samba eléréssel működik minden.

egyenlőre muszály biciglizni külömben... (bármilyen általam feltöltött kép amiben film/zene listák látszódnak csak egy fiktív adatbázis alapján készültek, nem rendelkezem ezen filmek/zenék egyetlen példányával sem semmilyen formában)

(#814) junkpod válasza mexel (#799) üzenetére


junkpod
(PH! nagyúr)

Nekem a telefon hálózatos idoszinkronja nem elég pontos (mintha a két sim miatt lenne gondja) így ott Manual idő és clocksync appot használok, atomorahoz szinkronizalassal.

egyenlőre muszály biciglizni külömben... (bármilyen általam feltöltött kép amiben film/zene listák látszódnak csak egy fiktív adatbázis alapján készültek, nem rendelkezem ezen filmek/zenék egyetlen példányával sem semmilyen formában)

(#815) mexel válasza DoItYourself (#810) üzenetére


mexel
(PH! kedvence)

Akkor nem csinálok semmit, legfeljebb magamnak :) Akinek meg kell majd megkeresi a 4pda-n és freaktabon. :)
Csak kíváncsiságképpen rendeltem egy ilyet is, nekem csak arra kellett hogy kipróbáljam az android alkalmas-e járékok futtatására és nem zavart ha esetleg kockáztatok. Sajnos ezen eléggé megbukott, azóta jött elő az új tulajnál hog a KODI a lényeg és ezért érdemes ilyet használni. Ezzel már egyet is értek, az android csak korlátozottan használható ezeken SZVSZ.
Abba is hagyom akkor az írogatást ez ügyben, remélem az nem lesz gond hogy saját tanulásomra mókoljak ezekkel :) Furcsa hogy ennyire nem érthető mi a szándékom, most nem jelenlegi típus a lényeg, de nem is érdekes.

[ Szerkesztve ]

(#816) envagyok válasza DoItYourself (#810) üzenetére


envagyok
(PH! addikt)

Amikor megjelent, a minimx-et 34$-ért vettem :)

Az error 90%-ban user error

(#817) DoItYourself válasza envagyok (#816) üzenetére


DoItYourself
(Topikgazda)

Ahhoz viszont drága, hogy a szekrény tetején fogja a port, ;)
Egyébként is, az még tavaly volt, azóta felértékelődött a cucc.

[ Szerkesztve ]

(#818) feket663 válasza feket663 (#769) üzenetére


feket663
(tag)

Ma kaptam kölcsön egy jó kis bluetooth billentyűzetet, ezzel szinte tökéletes lett a gép youtube lejátszásra és hasonlókra, sokkal gyorsabban is működik, kezd egyre jobban tetszeni ez a készülék, aki meg most akarja megvenni, a bangoodon 27 dollárért hozzájut.

[link]

(#819) interstate76 válasza DoItYourself (#810) üzenetére


interstate76
(PH! addikt)

Megelőztek. A Beelink Mini MX 40 USD alatt szokott lenni, amúgy minden szavaddal egyetértek.

(#815) mexel Értjük, hogy mi a szándékod. Azt mondjuk, hogy aki - noname kínai cuccok vásárlása előtt igencsak célszerű - előzetes tájékozódás után vásárol, az valószínűleg nem szembesül olyan jellegű problémával, mint amit te meg szeretnél oldani. Ezzel együtt itt mindenki értékeli azt, ha valaki megoldást ad egy olyan problémára, ami másnál is előfordulhat.

[ Szerkesztve ]

Eladó Live Gold, Game Pass, EA access, digitális játékok, fitnesz karóra bringás kiegészítőkkel és lemezes játék: Resident Evil 5 Xbox360-ra - http://hardverapro.hu/tag/interstate76

(#820) Csicsóka


Csicsóka
(őstag)

Megérkezett a GearBest jóvoltából az új "játékszerem", egy MXQ Pro+ 4K.
2G RAM 16G ROM, Gigabit LAN. Nem hasonlít az eddig itt látottakhoz. Szerintetek elindulna rajta a kék nyákoshoz való OpenELEC?

Amúgy droid alatt elég szépen mennek a rá telepített cuccok, viszont play-ből alig telepíthető rá app.
Kerülő úton, apk-ból, titanium backup-ból sok minden megoldható. Sajnos a transmission daemon nem indul el így sem. Samba server jól megy, rootolás simán megoldható.
Itt lesz pár fotó az utókornak.

(#821) Schaten válasza gabywap (#798) üzenetére


Schaten
(újonc)

Erre is azt írja hogy az eredeti , KI PLUS +T2 S2 Amlogic S905 Quad Core 64-bit K1 Android 5.1 TV BOX

[link]

kim

(#822) Halihólaci válasza Schaten (#821) üzenetére


Halihólaci
(tag)

Pont ebből vettem a KIII-at!
[link]

Nem tudom eredeti-e (egyáltalán mit jelent egy kínai terméknél az eredeti...), de hármat vettem, mindegyik jól működik, a wifi-je extra jó. Már volt pár féle nálam, (MxPro is), nekem eddig ez tűnik a legjobbnak. És ha még beruházok az ac-s Wifi-s router-re!

És Beni2360 hathatós segítségével már megy a Kodi médiatár is, végül FTP-n kellett betallózni a mappákat, utána már működött! :R

[ Szerkesztve ]

(#823) DoItYourself válasza Csicsóka (#820) üzenetére


DoItYourself
(Topikgazda)

Az elejétől olvasod a topikot, miért rendelted ezt? Ha jól látom ez is vmi új cucc, itt csak neked van ilyen MXQ Pro+ 4K lejátszód.
Gyanúsan néz ki a Samsung KLMAG2GEAC-B002 chip a kopott szitázással. Legalább a google ad rá találatokat, elvileg ez egy eMMC, nem valami pendrive alkatrész.

Épp ma írogatott egy ember a Freaktabon erről a gépről, nem tűnik elégedettnek.

[ Szerkesztve ]

(#824) robesz107 válasza mexel (#794) üzenetére


robesz107
(újonc)

MXIII -ason ugyanez volt a probléma többek között nekem. Még, ha manuálisan is állítottam be, akkor sem frissült az idő, volt, hogy 3-4 óra múlva sem. Wifiről, ha frissült is, sokszor beragadt akár 5-10 órára. A popup vagy hogy hívják ablakok befagytak, az értesítések szintén. Elvileg nem klón volt, sokat emlegetett magyar boltból volt.

Mini M8S-en ilyen sosem fordult elő az idővel.Bekapcsolás után a netről pillanatok alatt frissítette magát, és pontosan működött, pedig ott nem csak a képernyőt kapcsolta ki a távvezérlő, hanem teljesen leállt a készülék. Van egy RK3229 -es box itthon, ennek sem jelent gondot az idő. Csak képernyőt kapcsol ki távvezérlővel, de áramtalanítás után pillanatok alatt megvan a pontos idő.

(#825) DoItYourself válasza Halihólaci (#822) üzenetére


DoItYourself
(Topikgazda)

Acemax / Videostrong / Venz KIII S905 2G/16G
Bizalomgerjesztő rajta a két antenna. Úgy néz ki mintha a K1 Plus pimpelt változata lenne.
Sok infót nem találtam róla, csak az acemax oldalát, itt egy xda fórum, és néhány fw a CGR-ről.

[ Szerkesztve ]

(#826) Beni2360 válasza Halihólaci (#822) üzenetére


Beni2360
(PH! kedvence)

Csak még mindig nem tudom miért kerülöd a SABÁT??? (SMB)

Nagyon kíváncsi lennék rá ha már ennyit segítettem.

Béni ---Bluboo Xtouch -- Acer Aspire 5 A515-51G --LG-50LB671V - EPSON EH-TW5210 - DENON AVR-X 2400H - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - Zyxel NSA325 v2 - Mini MX-G - ZIDOO X10 - MECOOL BB2 PRO- bluetooth.

(#827) Halihólaci válasza DoItYourself (#825) üzenetére


Halihólaci
(tag)

Még csak pár hete van meg, eddig ami tetszik,h simán lehet mindent letölteni a google play-ről, nagyon gyors, és bitang erős a wifi-je. Face, messenger telepítése után a filmek alatt kitette az értesítéseket, szerencsére pici kínai tett rá egy root jogokat adó-felülíró progit amivel ki lehet kapcsolni bármelyik progi automatikus indulását.
Most más csak a pontos idő van, az kézzel már megy, már úgy is jobb mint a beírogatás, ha lesz időm azzal is foglalkozok majd,h az pedig induláskor mindig állítsa be.
De most még ott a médiatár, közben átírogattam a filmek mappában levő mappák neveit magyarul pontosan a film címekre. Az ISO-t magát is át kell? Próbálgattam, de nem találtam fix megoldást, hol jó volt, hol nem.

(#828) Halihólaci válasza Beni2360 (#826) üzenetére


Halihólaci
(tag)

Nem kerülöm, egyszerűen azon nem ment. De majd azért arra is szánok időt. Sajna abból van a legkevesebb.

Amikor elkezdtem ezeken a lejátszókon agyalni több szempontom is volt. Az első persze az,h ki tudjam fizetni... pici legyen, elég a tükrözés, majd azért játsszon le is, aztán már gigabites lan, na jó legyen 5Ghz-es wifi, aztán már ac-s wifi... Végig mentem a létrán, mindenkinek írom, ha anyagilag megteheti ne kössön kompromisszumot, szánja rá az időt, és keresse meg azt a kütyüt, ami tényleg alkalmas arra, amire szeretné, és ha lehet egy picit többre. Én azért kockáztattam, megnéztem pár telepítési-használati (jellemzően orosz nyelvű) videót, de nem sok minden van még erről a termékről. Egyet rendeltem, két hét alatt itt volt az ali-ról. Aztán még kettőt, és most még egyet. Négy TV-nk van, háromon már ez megy, eddig nagyon jó. Dobozában küldték, minden tartozékával, szóval nem oem. Jó a mini távvezérlő is, főleg,h a TV alap funkcióival tanítható, szóval AV power hangerő. De azért én rendeltem hozzá mini távvezérlőt is, a dedikált gombjaival nagyon használható!
[link]

Egy döbbenetes tapasztalat, a három KIII-as gép teljesen egyforma, de az egyik dobozára 12V van írva, és a hozzá adott tápegységre is. Persze beüzemeltem, ment e 12v-os is rendesen, de kikapcsolás után pár perccel állandóan visszakapcsolt. Gondoltam rossz a táp, lekapcsol, és akkor elindul ha újra feszt kap. Próbából rádugtam a másik 5V 2A-es tápját és lám, azzal hibátlan... Elképesztő!

[ Szerkesztve ]

(#829) maxika2004


maxika2004
(őstag)

Sziasztok!

lehet nem jó helyre irok, de tudnátok segiteni, és ajálani egy androidos kütyüt, ami a 3d BD iso-kat viszi ?
... szóval lényeg hogy egy 3d-s pana aktiv 3d-s tv-n menjen rendesen a 3d !
illetve netezéshez, valami jó egér-billt-hozzá!

illetve egy sima is kellene olcsóbb, de jó, amin csak mkv, és net a lényeg !
Elöre is köszi a segitségeteket !

(#830) csudri válasza robesz107 (#461) üzenetére


csudri
(őstag)

Hi! Épp most akciózták le Gearbesten a Mini M8S-t, egy kérdésem lenne csak. MXQ-m van, de azon nem megy a Google Play, a Spotify-t is pendrive-ról kellett felraknom. A Minin megy a telepítés Play-ből?

(#831) Beni2360


Beni2360
(PH! kedvence)

Azért így csendben megkérdezném, hogy a linkelgetett, ajánlgatott 50-60 dodo közti boxok simán megjönnek vagy a postás pluszba még valamennyiért csenget? :U

Béni ---Bluboo Xtouch -- Acer Aspire 5 A515-51G --LG-50LB671V - EPSON EH-TW5210 - DENON AVR-X 2400H - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - Zyxel NSA325 v2 - Mini MX-G - ZIDOO X10 - MECOOL BB2 PRO- bluetooth.

(#832) Arolotifar válasza Beni2360 (#831) üzenetére


Arolotifar
(senior tag)

A postás mindig kétszer csenget :DDD

"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."

(#833) DoItYourself válasza Beni2360 (#831) üzenetére


DoItYourself
(Topikgazda)

Ha adsz neki jattot, akkor legközelebb is fog csengetni. :)
Saját dobozomat lassú postával rendeltem, nem fizettem rá semmit.
A gyorspostákról viszont az a hír járja, hogy azok nem kerülik meg a hivatalokat.

Kiróbáltam a dátum és idő frissítését openelec alatt. Áramtalanítottam, majd internetkapcsolat nélkül indítottam. Ezután adtam neki netet, de nem frissített magától, vártam jó negyedórát. Ezután újraindítottam a távirányítójával, ahogy bejött a Kodi, egyből frissített.
Úgy tűnik, hogy indításkor egyszer kinéz a netre a pontos dátumért-időért, menet közben nem frissítget.
A szinkronizálásra használt szerverekből hármat is be lehet állítani.

(#834) gabywap válasza DoItYourself (#833) üzenetére


gabywap
(tag)

Minden STB vagy müholdas ketyerék ugyanigy vannak, ha kapnak antenna jelet (vagy net) arról frissiternek le egyből ha meg van adva nekik milyen paraméter UTC +1 példa. Viszont be lehet manuálisan is állitani menni fog, de nem jegyzi meg (mint egy pc alaplap) onnan folytatja ahogy ahol kihuztad áramot kap.

[ Szerkesztve ]

K1 Plus S2 T2 - EVO Xfinity - Amiko A4 -8900 Alien1 - 8260+ - DM 500s

(#835) DoItYourself válasza maxika2004 (#829) üzenetére


DoItYourself
(Topikgazda)

A 3D nincs túltárgyalva itt, de már volt róla szó szórványosan. Ebben a topikban lenne érdemes még kérdezősködni.

(#836) gabywap válasza Beni2360 (#831) üzenetére


gabywap
(tag)

Most én is kiváncsi leszek, előbb a postás boritékot hoz az ALI.ról. :D Mert edidig amit az ebay-ről rendeltem pedig volt pár értékes is, gond nélkül bejött. Viszont egy telót rendeltem máshol egyből jött a boriték vám fizetés. :D 2000ft eljárási dij + 27% áfa.

K1 Plus S2 T2 - EVO Xfinity - Amiko A4 -8900 Alien1 - 8260+ - DM 500s

(#837) Beni2360 válasza DoItYourself (#833) üzenetére


Beni2360
(PH! kedvence)

A szinkronizálásra használt szerverekből hármat is be lehet állítani - ez merre található mert a libreelec egy hónappal le van maradva. Semmit nem tudok kezdeni vele.
-----------------------
A Posta vissza jelzéseket köszönöm és remélem nálam csak 1x csenget. :K

[ Szerkesztve ]

Béni ---Bluboo Xtouch -- Acer Aspire 5 A515-51G --LG-50LB671V - EPSON EH-TW5210 - DENON AVR-X 2400H - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - Zyxel NSA325 v2 - Mini MX-G - ZIDOO X10 - MECOOL BB2 PRO- bluetooth.

(#838) robesz107 válasza csudri (#830) üzenetére


robesz107
(újonc)

Már eladtam. Elég jó ajánlatot kaptam rá. Wines gépek felé kacsintgatok a szövegszerkesztő, táblázatkezelő és társai miatt. A play alapból ment, és volt fent rajta, ha jól rémlik aptoide, ami szintén alkalmazásáruház, csak belépni sem kell google fiókkal. Viszont szinte egyből dobott fel frissítéseket, na utána nem volt aptoide, és a play sem ment. Letöröltem és egy újabb verziós playt tettem fel rá, azzal ment rendesen.

Még annyit hozzátennék, hogy több helyen olvastam és kérdezték is tőlem, hogy a WIFI tényleg csak 10megbaitet tud-é. Fogalmam sincs. Mivel kábellel volt netre kötve. De, ha wifit használnál, azért fuss egy kört a témában.

(#839) interstate76 válasza csudri (#830) üzenetére


interstate76
(PH! addikt)

Milyen MXQ-d van?

Eladó Live Gold, Game Pass, EA access, digitális játékok, fitnesz karóra bringás kiegészítőkkel és lemezes játék: Resident Evil 5 Xbox360-ra - http://hardverapro.hu/tag/interstate76

(#840) DoItYourself válasza Beni2360 (#837) üzenetére


DoItYourself
(Topikgazda)

(#841) csudri válasza interstate76 (#839) üzenetére


csudri
(őstag)

Amit anno te is ajánlottál, Ebayről.

(#842) Csicsóka válasza DoItYourself (#823) üzenetére


Csicsóka
(őstag)

Mini MX-et akartam, de azon nincs analog hang kimenet. Napközbeni web rádió hallgatáshoz kell.
Gigabit lan + 2G ram pedig kellett. A sima nem + MXQ Pro pedig nem ilyen.
A koptatott eMMC chip elgondolkodtatott, olyan mintha elakarták volna tüntetni a gyártót, és típusszámot.
Kíváncsi lettem volna milyen RAM van benne, de ezen elég nagy hűtő borda van, ami majdnem teljesen eltakarja, semmit nem lehet leolvasni róla.
OpenELEC telepítéssel még várok, csak akkor fogok majd hozzá, ha meglesz a gyári firmware.

(#843) interstate76 válasza csudri (#841) üzenetére


interstate76
(PH! addikt)

Miért nem megy a Google Play? Inkompatibilisnek ír ki mindent, vagy el sem indul? Custom fw-t kerestél már a gépedre?

Bocs, ha olyat kérdezek, amiről már volt szó, megszakításokkal követem a topikot.

Eladó Live Gold, Game Pass, EA access, digitális játékok, fitnesz karóra bringás kiegészítőkkel és lemezes játék: Resident Evil 5 Xbox360-ra - http://hardverapro.hu/tag/interstate76

(#844) csudri válasza interstate76 (#843) üzenetére


csudri
(őstag)

Igen, inkompatibilisnek ír mindent. Az Ebay-en írták is, hogy csak külső install, de akkor nem vettem észre. Nem kerestem custom fw-t, mert nem akarok vele mókolni. Amire vettem, arra így is jó, rákötve a tv-re, filmeket Kodival viszi. De szeretnék egy olyan gépet, amin megy rendesen a Play mókolás nélkül, ezért gondoltam erre a Mini M8S-re.

(#845) Schaten válasza gabywap (#836) üzenetére


Schaten
(újonc)

Kicsit bővebb bemutatása az általad választott , [Genuine]KI PLUS +T2 S2 Amlogic S905 Quad Core 64-bit K1 Android 5.1 TV Boxról , és visszajelzésekről ,
[link]

kim

(#846) Voice24


Voice24
(senior tag)

Hali!
Nem akarok nagyon belemélyedni a hozzászólásokba, megkérdem azoktól, akiknek van már tapasztalata:
Tehát, az olcsóbb kategóriás kínai androidos csodák (tv-boxok), amiken van megfelelő bemenet, mennyire alkalmasak hálózati lejátszásra? Csak egy régi külső hdd-m van, inkább a gépre "kölcsönzött" filmeket szeretném nézni, minél egyszerűbben, másolgatás nélkül.
A box képét hdmi-n a tévére, hangját optikain a házimozira kötném.

(a médialejátszós topikban kérdeztem már ezt, de ott javasolták, hogy jöjjek ide)

(#847) Zebra23 válasza DoItYourself (#833) üzenetére


Zebra23
(lelkes újonc)

Ha már openelec van fent arra be tudsz ssh-zni.
A raspberry-hez való fw-ben user: root jelszó openelec
root-ként crontab -e

add hozzá ezt a sort:
*/5 * * * * ntpdate 0.hu.pool.ntp.org

vagy

0,5,10,15,20,25,30,35,40,45,50,55 * * * * ntpdate 0.hu.pool.ntp.org

Így ha nincs net indításkor akkor is 5 percenként frissíti az órát. Legrosszabb esetben 4 perc 59 másodpercet kell rá várni :DDD

Én egy mini MX ver 1.0-ás 2G/16GB dobozkát rendeltem. Amint megjön már megy is fel rá az OE :))

Akinek van fent OE az próbált skin-t telepíteni? Van néhány elég hasznos, eltekintve a kinézettől.
Pl: automatikusan letölti a fanart-otkat, imdb infókat, trailert hozzájuk stb....

Mini M8S II (Libreelec, 2GB/16GB), Sony Bravia KDL-40EX721, Xiaomi Mi 8 6/128GB

(#848) DoItYourself válasza Voice24 (#846) üzenetére


DoItYourself
(Topikgazda)

Ha nincsenek különösebb igényeid, akár android alatt is jól muzsikálnak, a dobozból kivéve. Mindenféle általánosan elterjedt formátumot lejátszanak, fürge a menü is, a tallózás is, nagyobb gyűjteményeknél is.

Az optikai kimenet (passthrough) viszont csak openelec-es Kodi alatt megy probléma nélkül, androidos Kodival/SPMC-vel szaggat a hang (elméletileg vidon-al jó android alatt is, nekem nem jött össze), marad a sztereóra lekeverés jelenleg. Elméletileg lesz hozzá javítás a 17-es Kodiban, csak győzzük kivárni. Más lejátszókkal nincs ilyen probléma, talán az MX Playert mondta itt vki.

Sokféle típust lehet kapni, minden héten újabbak jönnek. Ami kipróbált típus:
Beelink Mini MX 1G/8G, Mini MX ver 1.0 2G/16G, MX64, M18
MXQ Pro 4K (vigyázat sokféle van, kezdik klónozni, lásd az eheti történéseket)
Acemax/Videostrong/Venz/OTT/ENY K1 Plus, K1 Plus S2 T2, KIII (állítólag ebből is van klón)
Ha valakinek kihagytam volna a jól muzsikáló dobozát, ne legyen rest ajánlani, sajnos a memóriám véges.

Ajánlott beszerzési helyeket az #1-es hsz-ben találsz, amit egyébként is javasolt elolvasni, még aktuálisak az infók benne.

(#849) gabywap


gabywap
(tag)

Sziasztok most posztoltam ide be egy hozzászólást, hátha itt is érdekel valakit ez a IPTV plugin.
[link]

K1 Plus S2 T2 - EVO Xfinity - Amiko A4 -8900 Alien1 - 8260+ - DM 500s

(#850) gabywap válasza Schaten (#845) üzenetére


gabywap
(tag)

Nézzenek oda ezek is eredetit gyártanak? :D Na ember legyen a talpán ki gyártja igazinak. :)

K1 Plus S2 T2 - EVO Xfinity - Amiko A4 -8900 Alien1 - 8260+ - DM 500s

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.