Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Faby

    senior tag

    Sziasztok!

    Péneken megjött a Beelink M18, Kínából, ingyen postával (NL nyomonkövetéssel) pontosan 14 nap alatt, mindenféle egyéb sarc nélkül, 57$ volt.

    Első benyomások pozitívak, régi médialejátszó helyére ment be, így elsőre nem a saját kábelével, hanem a régi, asszem 1.4 HDMI kábellel összekötve a TV-vel. Egyelőre így működik, a saját kábele amúgyis rövid lenne.

    Kezdeti tapasztalatok:
    Még csak az androidos Kodival próbáltam, mert bár előkészítettem neki a LE-t kártyán, de csak egy gyors tesztet akartam.
    LAN kábelre rádugva azonnal kapott IP-t DHCP-vel, a router gigabitnek látja, másolást még nem próbáltam. Wifit nem próbáltam, de biztató a külső antenna, bár a kábel mellett nincs túl sok értelme.
    Távirányító pozitív csalódás, ugyan nem csúcsminőség, de jobb, mint amit vártam.
    Érdekes, hogy nincs rajta play/pause gomb, bár erről már olvastam, nem ért váratlanul, de akkor is furcsa.
    Egy Samsung UE40D6500 (2011-es) TV-vel eddig rendesen működik a CEC, és a TV távirányítóján lévő play és pause gombokra reagál (másképpen, mint az OK megnyomására, így csak a kép jobb felső sarkán kicsiben jelenik meg a play/pause. Ez biztató a jövőre nézve, lehet, hogy fel tudom programozni a Harmony távra is). A bekapcs/kikapcs is jól működik, suspendből ráadásul a TV bekapcsolása is feléleszti, ahogy a TV kikapcsolása is elküldi aludni. Teljes kikapcsolásnál (power gomb és shutdown) természetesen nem.
    Mivel csak gyors teszt volt, így a LE még nem próbáltam ki, a gyárilag telepített Kodi jó volt ismerkedésnek, egy 720p-s filmet néztem smb megosztásról, gond nélkül, nem i s vártam mást.
    Képminőségről nem tudok érdemben nyilatkozni, nem vagyok vájt szemű, meg csak egy 720p video volt eddig, nekem megfelel, a TV-n kellett átállítani a bemenet típusát PC-re, hogy ne legyen overscan.
    Optikai kábel bekötéséhez kicsit szét kell szedni a jelenlegi rendszert, az lesz a következő. HDMI-n nem volt gond sem DD, sem DTS hanggal.
    Feliratkezelést is csak gyorsan ellenőriztem, ki kell tapasztalni, hogy milyen beállítások az ideálisak, mindenesetre feliratot bekapcsolva rendesen megjelent, szép, jól olvasható betűtípussal, a mi a saját hülyeségem, a magyar ékezetes ő, ű, ú rendben.
    Nos, nem is olyan röviden ezek az első tapasztalatok. Ha valaki még kíváncsi valamire, korlátozottan bár, de tudok próbálgatni.

    A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

Új hozzászólás Aktív témák