Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ztsoft

    őstag

    válasz kikinda2 #40676 üzenetére

    Szia!

    Előre is elnézést kérek amiért beleszólok, de egy pár gondolatot engedj meg nekem.

    Először, nem igazán sikerül kiderítenem, hogy pontosan most melyik verzióval van kép gondod. Igaz, én ebben maximum csak találgatni tudok, mert nincs 4K TV-m, így a HDR is kiesik (még az erősítő is, mivel HDMI nélküli AVR-em van).

    Nagyon komoly hibát találtam egy kiadásban és szóvá tettem. Képekkel bizonyítottam.
    Szerintem ezt senki nem vonta kétségbe.

    a fejlesztő minden esetben felelős valamilyen szinten a kiadásért.
    Ez nem teljesen így működik. Sok esetben semmilyen felelősséget nem vállal a fejlesztő, ezt kiemelve le is írja. Egy teszt verziónál pontosan a közösség segíti a fejlesztőt a hibák feltárásában, akár még javításában is. A fejlesztő nem rendelkezik, rendelkezhet minden hardver verzióval.

    Ha a fejlesztő a közösség számára tesz valamit elérhetővé, akkor a közösség feladata a figyelem felhívása arra, hogy gond van a termékkel és a beépített minőségellenőrzési folyamatokkal is.
    Részben igen, mint fentebb írtam, de ne akarj minőség ellenőrzést egy olyan csapattól, akik a szabad idejükben csinálnak valamit, amit aztán megosztanak másokkal. Főleg egy teszt verziónál.

    Csak vegyünk egy nagyobb Linux disztribúciót készítő céget (pl. Canonical, Ubuntu, de lehetne más is, én ezt ismerem jobban). Közel egy fél évig fejlesztik, sok teszt verzió lát napvilágot, de mégis marad hiba a végleges kiadásban, pedig itt egy komoly csapattal, erőforrássokkal dolgoznak (fizetett alkalmazottak). Nagyon komoly minőség ellenőrzés itt sem lehet, mivel azt a rengeteg féle hardvert biztos, hogy nem tudják tesztelni, még a közösség segítségével sem.

    A Windows 10 is ingyenes termékként frissült sok gépemen
    Nagyon rossz példa! Nem közösség fejleszti, nem tudsz javítási javaslatot küldeni (max panaszkodni), nem nyílt a forráskódja.

    Komoly feladatokra BSD operációs rendszert használok
    Igen, ez már jó, bár itt is létezik fizetős, zárt rendszer. De itt már nem kis csapatról beszélünk (akik szabad idejükben "dolgoznak"), hanem cégről, fizetett alkalmazottakról, mint fentebb is írtam a példában.

    Ha Te rossz minőségű "ingyenes" kiadást tennél közzé, akkor azt is jelezném és nem azért mert nem szeretlek, hanem azért, mert véleményem szerint a fejlesztőknek fontos a visszajelzés
    Ezzel tökéletesen egyet értek. Ilyen kis projekteknél nagyon fontosak a visszajelzések, akár egy új funkció bevezetésénél, akár egy hiba javításánál.

    Itt, ami miatt kipattant ez az ügy, az a számon kérés volt a részedről. Ilyen lelkes kis csapatoknál ezt nem szabad. Lehet véleményed, leírhatod a tapasztalataidat, esetleg megoldással is szolgálhatsz, de számon kérni senkit nem lehet.

    Elnézést kérek ha valakit megbántottam ezzel, de közel 10 éve szabad szoftvereket használok, így volt időm megtanulni, hogy az ilyen esetekben miket lehet megtenni, és miket kell nagy ívben kerülni.

    Hú, ez hosszúra sikerült. :)

    Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

Új hozzászólás Aktív témák