Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ztsoft

    őstag

    válasz ztsoft #38259 üzenetére

    Folytatva a tesztet, van pár hiba nálam, ami miatt a T6 box kiesett a tesztből. Ugyan is, ez napi használatra lenne Öcsémnek, így alkalmatlan a CE-vel, a hibák, IR táv szinte használhatatlan (csak ez van hozzá), iszonyat lassú, akad (ezek lehet a kártya sebessége miatt vannak, de LE 8.2 alatt sokkal gyorsabb, nincs akadás ugyan azzal a kártyával).

    Az egyik, hogy a médiatár szkennelése nem igazán jól működik, egyes források nem kerülnek be, meg zenei fájloknál gondja van az ékezetekkel (a NAS-on nincs gond vele, UTF-8-as a kódolás), ezek nem is kerülnek be, a kodi.log-ban csak ennyi szerepel a hibás fájloknál NFS3ERR_ACCES(-13), LE 8.2 alatt nincs ilyen, minden bekerül az adatbázisba (ezek a hibák mind két box-on egyformán jelentkeztek).

    A NAS-on nem találtam az NFS-re utaló hiba nyomát a log-ban.

    A másik pár teszt videóval van gond (innen származnak: [link], a 4K részből).
    Az első egy telefonnal rögzített 4K videó (1 számú), nézhetetlen, szaggat (a logban ez szerepel, "CRenderManager::WaitForBuffer - timeout waiting for buffer", 565-ször ismételve).
    A második egy TV 4K demó (4 számú), pufferelés nélkül nem tudja végigjátszani (log: "ActiveAE - large audio sync error: -12356.562123", ez a fenti videónál is szerepel).
    A harmadik tökéletesen végigmegy (8 számú).
    Természetesen, ezek mind 1Gbps hálózaton jelentkeznek, LE 8.2 alatt mind tökéletesen megy (még 5GHz Wi-Fi-n is majdnem hiba nélkül lejátssza). Minden egyes videó lejátszás végén a fent említett NFS hiba van a kodi.log-ban.

    A harmadik az SSH-val kapcsolatos, a grafikus megjelenítésű programok (mc, htop) használhatatlanok, elcsúszott, hamis adatok jelenek meg (LE 8.2 alatt tökéletes).

    Csak, hogy pozitív is legyen.

    Van egy "kölcsönzött" mkv videó, ami LE alatt a gyors mozgásoknál darabos lesz a kép (ilyenkor a hang is elmegy, csak a pause segít rajta), CE alatt tökéletes végig. Ez valami hibrid, mert a hangnál is DTS és DTS Matrix között kapcsolgat az erősítő.

    A Youtube is gyorsabb, mint LE alatt (főleg a kis képek betöltődése látványos), itt is megy az 1440p. Ja, és a legfontosabb, megszűnt az InputStrem által okozott hiba (tekerés után azonnal van hang, esetleg 1mp késés van).

    Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

Új hozzászólás Aktív témák