Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • a2d2

    addikt

    Sziasztok!

    Tegnap megérkezett végre ez a box amit rendeltem még novemberben: [link]

    Pár beállítás után sikerült elforgatnom a képet 180 fokkal!
    Ezután feltettem az amlogic tool-t, bekapcsoltam az autoframerate fixeket és sikeresen átváltott 24Hz-re a lejátszó a filmeknél.

    Meg volt tehát az áhított 24p+képelforgatás, tiszta boldog voltam.

    De természetesen közbelépett az átok, eltököltem ezzel is ma fél napot és itt is jöttek a furcsaságok:

    A 24p lejátszást gyorsan a beépített lejátszóval próbáltam ki, így természetesen nem volt hang, valamint nagyon furcsa és zavaró "élsimítatlanságot" fedeztem fel.
    Feltettem MX playert. Itt 3 codek opció volt:
    - szoftveres: ezen jó volt a képminőség, csak épp maradt 60 Hz-en a projektor
    - hardveres: ezen jött a fent említett élsimítatlanság
    - hardver+: itt volt egyedül hangja is a filmnek (DD vagy DTS), a kép is jó volt és a 24p is megvolt.

    Feltelepítettem erre a Kodi-t. De itt meg egy istenért sem tudtam beállítani hogy 24Hz-re váltson a projektort, maradt a 60Hz. Természetesen átállítottam azt a képrfrissítés beállításos kapcsolót "Mindig"-re, az alatta lévőt kapcsolgattam ki is meg be is, a hardveres kódolást is kapcsolgattam de csak nem akar átváltani.

    Az amlogic toolnál olvastam hogy az egyik fix az SPMC-re vonatkozik. Feltettem azt is, ugyanazokkal a beállításokkal mint Kodinál ez átvált 24p-re, de itt meg nagyon durva beröccenések vannak a lejátszásban valami miatt.

    Szóval kadenciahelyes lejátszás ügyben most itt tartok.

    Feltettem a speedtest progit is. Ennél is előjött az az anomália mint a másiknál. Első indításra 500Mbit-es netet mértem. Majd rákötöttem a külső tápos 2.5-es HDD-t (az is kap 2 ampert meg a box is kettőt) és a következő teszt már csak 57-58Mbitet mért. Szóval totál ugyanez a helyzet mint a H96 Pro + esetében, de most már kizárnám az alultápláltságot. Olyan mintha lecsökkenne valami bus sávszélesség ilyenkor vagy nem is tudom.
    Miután két boxom is ezt produkálja egymástól függetlenül (mindkettő 7-es Androiddal) nem tudom elképzelni hogy ez a hiba csak nálam jelentkezik. Valaki mérne egy speedtestet akinek van felcsatolt HDD-je?

    A SambaDroid ezen a boxon sem indul el, a serverultimate-el beizzítottam egy SMB szervert de egyelőre ilyen 3 MB-os írást tudtam elérni PC-ről, szóval ott is valami nincs jól még beállítva de azzal is futok pár kört.

    A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák