Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • junkpod

  veterán

  válasz TCr #1878 üzenetére

  ez így azért más kérdés, mint a legelső. Ha olyan hangformátumot akarsz ráküldeni az erősítőre amit az nem tud digitális adatfolyamból dekódolni és/vagy a lejátszó szoftver nem képes az adatfolyamot átengedni dekódolás nélkül, akkor az persze, hogy változik, de nem eszköz függő hanem lejtászó-szoftver függő.

  Ha a lejátszó a dekódolt adatfolyamot (flac, mp3 - ezeket dekódolni kell, wav-ot ugye nem) nem pcm-ben küldi tovább akkor bizony lehetnek jelentős különbségek, bár itt már nem értek a részletekhez, mi történik egy hangfájl lejátszásakor és mit kapnak az erősítők digitális hdmi felületen keresztül, de a PCM lenne kézenfekvő.

  most már nagyon kíváncsi vagyok, ha hazaértem le is töltök azokból a sokcsatornás hangmintákból és meghallgatom mit szól, illetve mit ír ki az erősítőm (ugye az se mindegy milyen quantálású jelet képes az erősítő feldolgozni - Hz, bit)

  (#1865) Pelican ezt hálózaton keresztüli lejátszással "mérted"? SMB vagy NFS? Wifi vagy kábel? 100mbp vagy 1000mbp, CAT5 vagy CAT6? Vagy direkt USB/SD? milyen sebességű porton, milyen sebességű meómriával?...

  [ Szerkesztve ]

  Box's don't touch!

Hozzászólok Aktív témák