Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz darvinya #18009 üzenetére

    Nem sok fogalmad van a hdmi működéséről, igaz-e. Ellenben értékelem, hogy milyen szorgalmasan próbálkozol másoknak elmagyarázni a saját elképzelésedet róla. Nem 14 pines a régi hdmi, hanem újabb szabványoknál újabb szerepet is kapott a 14-es számú pin (ethernet, audio return). :U

    (#18011) Joshi
    jaja, így van. Nagyon leegyszerűsítve az újabb verziónál magasabb órajelet kell elviselnie a kábelnek. Jogosan (aki licenszeli a logo és megnevezés használatát) csak úgy lehet ráírni a nagyobb verziót, hogy garantált az abban specifikált órajel teljesítése. :K Ettől persze még egy régebbi vagy más feliratú kábel is működhet a nagyobb órajellel, csak nem garantált.

    (#18012) junkpod
    igen, így van. Ha a magasabb órajellel átmegy az adat, akkor képes a magasabb felbontáson vagy 3d-re vagy más dolgokra, amire épp igény van. Legfeljebb az lehet, hogy a kábelre kötött eszközök próbálnak "kezet fogni" kipróbálni mit bír a kábel és mondjuk ha kibukik a gyenge minőség, akkor visszavált korlátozott módra. De nem tudom ez benne van -e a specifikációban.

    (#18013) darvinya
    persze, a 1.0 és 1.3 közt a 14-es pin reserved volt. De ott volt. A többi pin ugyanaz. Az, hogy mi megy át rajta a sebessétől függ. A nagyobb órajelen nagyobb felbontású és/vagy nagyobb képkockaszámú videó megy át, nagyobb sávszélességű (több csatornás, tömörítetlen) hang megy át. De ugyanúgy adatcsomagok szaladgálnak. A kábel kiosztása nem változott.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák