Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wowpegazus

    tag

    Srácok ez a hőmérséklet dolog nem hagy nyugodni, ebben kérnék némi segítséget.

    Tegnap összeraktam az r5 1600 konfigot. MSI B350 Tomahawk lapban van. Ram 2x 8 gb DDR4 3000 Gskill Ripjaws (2933-on megy). A proci nincs húzva. Megy mint egy állat, fps hegyek, de szerintem magas a hőmérséklete.

    A Wraith Spire hűtőn lévő alapból felkent paszta taccsra ment, mert egy ügyes mozdulattal leraktam a műanyag tokra, ami rögtön lenyalta a felét. Semmi gáz, felkentem egy kevés thermaltake a2014-es pasztát (volt itthon maradék).

    A bioszban cpu 60-ról 2 mp-nként 1 fokot nőtt kb 67-ig. Alaplap 33-40 fok volt. MSI Command center szerint windowsban 60-70 fokokat mutatott.

    Windowsban, ha elkezdtem egy játékot elindítani, vagy bármit csinálni, irgalmatlan zúgássá fajult az elvileg hangtalan wraith spire működése. Stabilan állt az alaplapon nem mozgott a hűtő. A gyári kép szerint átlósban raktam fel a hűtőt.

    Reggel leszedtem a hűtőt, hátha valamit rosszul raktam össze. Vettem normál pasztát - Coolermaster E1 IC Essential volt a boltban a legjobb, azt vettem. A szethez járó alkoholos törlővel full lepucoltam a procit és a hűtőt is, majd kb egy borsónyit nyomtam a proci közepére. Újra felraktam a hűtőt, ami most már full hangtalanul működik - konkrétan a házam hűtője nagyobb zajt csap.

    Jelenleg a bioszban alap cpu hőfok: 53-55, alaplapé 40.

    Windowsban a risen master szerint 53,75; a HWinfo szerint 52; az MSI Command center szerint is 53 fok van. A lakás a termó szerint 28 fokos.

    A legfrissebb bios van fent, ami elérhető (2017. 04. 27.).

    Játék alatt - MAss Effect Andromeda - kb. 5 perc után már ilyen 69 fok körül megy a proci mindhárom programon - ami szerintem kicsit sok. Nyugtassatok meg, ha nem jól gondolom - a proci nincs húzva.

    Páran írtátok, hogy ugyanezzel a setuppal nálatok alacsonyabb hőfokon megy a rendszer.

    Mi lehet a gond? Nincs jól rajta a procin a hűtő? Hogy tudom máshogy felrakni, nem mozog egy milit sem, erősen, fullig be vannak csavarva a lábak. Vagy túl sok a paszta (egy borsónyi ment kb. középre.). Ezek a hőfokok a normálisak? A paszta elvileg jóféle - ekkora különbséget amúgy sem szabadna produkálnia.
    Mi lenne, ha elkezdeném ezzel a hűtővel húzni a procit...
    Bármilyen tipp, megerősítés jöhet, első körben olyan írjon, aki ryzent használ.

    Előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák