Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BiP

    nagyúr

    válasz olle #6082 üzenetére

    (#6081) roedie: Igen, elvileg menne benne friss bios-szal.

    (#6082) olle: A K-s processzornak órajel-előnye van a simához képest, még ha a H110-ben nem is tudna tuningolni. (bár asrock lapokon van non-Z overclocking is)
    Én inkább azt javasolnám, hogy gondolja át az opciókat, és az alapján kezdjen bele az adás-vételbe.

    A mindent pénzzé tenni, majd onnan vásárolgatni elég determinisztikus hozzáállás, de legalább sokat lehet bukni rajta :)
    Előnye, hogy a platformváltás felé tereli az embert. (ha már úgyis eladtam mindent). Gondolom ezt szeretted volna kihozni belőle :)

    (#6083) yusukee: Ha fontos az egyszálas teljesítmény, akkor egyértelműen 7600K, bármennyire is imádjuk a Ryzent.

    (#6090) Yany: Magát a táblázatot meg lehet nézni valahol? Mert bár van külön grafikon memória modellre, gyári órajelre, max. elért órajelre, stb. De hogy melyikkel mennyit értek el, na, az pont nem derül ki.

    (#6112) juliensorel: Arra utalt, hogy Ryzen esetében különösen számít a ram sebessége, akár 10-15%-os különbségeket is tud okozni, ami játékban is érzékelhető.
    Ez nem úgy megy, mint az intel, hogy berakod, XMP, és megy minden simán. Induló platfrom, még nem kiforrott, ezért nem mindegy, mit mivel. Szóval tapasztalat ide vagy oda, a téves információra akarta csak felhívni a figyelmedet.

    (#6147) martonx + (#6149) Walter_White: Ha nem akar tuningolni, akkor talán pont az X-eket ajánlanám az órajel-előny miatt. Ha sokszálú munkavégzéshez kell, pl. videovágás-konvertálás, akkor inkább az 1700X-et mondanám, mert +2mag az +2mag, és ezek a programok már kihasználják.
    És még ha nem is korlátlanok az anyagi lehetőségek, ha munkára kell, ez a plusz pártízezres ráfordítás hamar megtérül.

    (#6183) Milka 78, rupsz (#6129) : Milyen petícióról beszéltek?

    (#6208) nkmedve: Én pont ezért vennék X-es procit. Azok 1 szálon biztosan mennek 4GHz-et, jó eséllyel all-core is. És akkor nem kell azon agyalni, hogy 3.8 vagy 3.9 jön-e össze.
    De 1600x ill. 1700x tulajok cáfoljanak, ha nem így van.

    (#6212) Picco: bírom ezeket a belső poénokat, (és/vagy újgenerációs hóbortokat, szlengeket) az ember meg csak néz.

    (#6224) Walter_White: Ó, ez kár. Pont valami kompakt vizen gondolkodom. (kb. annyiba kerül, mint egy Noctua D15.) Corsair ház+ corsair táp mellé pont corsairre gondoltam. (pl. H110) De így meggondolandó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák