Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz apa111 #4867 üzenetére

    Kellemes nyuszit :)

    Én tegnap este kivettem a tuningot a gépből, aztán mivel csak wow-ozok, lekorlátoztam 4magra a gépet, hátha kevesebbet eszik :DDD (btw néztem egy olyat, h 8mag8szállal 160pontot hozott 1szálra, és egy lehelettel több pontot multiban, mint egy 6mag12szálas r5 1600-as 3.9ghz-nél --> smtp offolása tényleg hozott egy kis extrát a 156-158 pontokhoz képest)
    Mondom adok egy esélyt ennek az AMD Ryzen Balanced powerplan-nek. Hát h ez mekkora egy trágya. Estére hagytam futni a torrentet, ma reggelre a windows defender lekapcsolt teljesen magától, a HDD-mnek eleve kell egy kis idő h felpörögjön és emiatt kb. 2 extra másodpercet kell várni ha sokáig nem nyúlok hozzá, de ezzel az új powerplannel volt vagy 10 másodperc is. Böngészés közben a honlapok nem pöccre jöttek be, hanem extra 1-2 másodperc. Visszaraktam teljesítménycentrikusra, egyből elmúlt minden..., csak hát így nem vágja meg a feszültséget 0.8V-ra, hanem 1.2-38 között mocorog ahogy nézem, akkor meg inkább bekorlátozom egy fix értékre, nem tetszik ez a mozgalmas téma, hosszú távon tuti károsabb.

    Ha lesz időm, megnézem h wow-hoz mekkora órajel elég, aztán belövöm 1.2V vagy az alá a feszültséget, és újra megnézem a fogyasztást. Azt hiszem 100-120W között evett a gép 3.9ghz 8mag16szálon 1.375V mellett windowsban böngészve, kíváncsi leszek hogyan alakul kevesebb maggal és alacsonyabb feszkóval, hátha le lehet nyesni 50-60W-ra úgy, hogy közben mind a játékban, mind netezés közben semmilyen csorba nem fog érni, aztán ahogy telnek az évek és az újabb játékok majd egyre többet fognak kérni, úgy aktiválom be az extra magokat és szálakat :DDD

Új hozzászólás Aktív témák