Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Petykemano

  addikt

  válasz and1ao #475 üzenetére

  Nem fogják azt mondani, amit eddig, hogy az intel jobb.

  De ilyen kijelentések lesznek:
  - nagyon szép eredményeket tett le az asztalra az amd, azonban több probléma is beárnyékolja a startot. A memória késleltetése magas, ez hatással van a memória intenzív programokra, többek között a játékokra is. Ennek javítására bizonyosan egy új stepping szükséges, ezt a raven ridge előtt ne is várjuk.
  - a tesztek bíztatóak voltak. Azonban kínos hiányérzetünk volt a legújabb előremutató avx2 256bites utasításkészlet hiánya miatt. Egy processzort nem néhány évre vesz az ember manapság, egy ilyen teljesítményű géptől azt várnánk, 4-5 évig is kiszolgál majd. Az amdnek bizonyosan kompromisszumot kellett kötnie a képességek és terület között, és úgy döntött? A jövőtállóságot áldozza be az olcsóbb gyárthatóságért.
  - a ryzen által elért eredmények impozánsak, azonban ne feledjük el, hogy egy új, kiforratlan platformról van szó. A BIOS még bugos, bizonyosan el kell telnie néhány hónapnak, mire összeállás a megbízható, stabil rendszer. A vásárlást első néhány hónapban csak a nagyon bátraknak, nagyon kiváncsiaknak ajánljuk.
  - A ryzen eredményei bíztatóak. Az amd igazán kitett magáért. Vásárlásra azonban mégse tudunk bíztatni egyelőre senkit, a kihívásra ugyanis az intelnek is biztos lesz egy-két szava. Az intel következő architektúrája 15%-kal magasabb teljesítményt ígér, hamarosan érkeznek az új átdolgozott gyorsítótárral rendelkező skylake-x processzorok. Az amd üdvöskéjéről a végső verdiktet majd annak fényében, vagy inkább árnyékában lesz érdemes kimondani. Aki régi i5-i7 típusról váltana, annak érdemes ezt még megvárnia.
  - a ryzen teljesítménye jó. Azonban a megcélzott enhusiast rétegnek komoly igényes a túlhajtás, a tuning. Ebben a ryzen nem jeleskedik. Világosan látszik az Intel gyártástechnológiai fölénye a konkurens megoldásokkal szémben: a ryzen alapórajele 3.6GHz, ezzel szemben a kaby lake i7 i7700k levegővel 5GHz föle lehet húzni. Az intel láthatólag ráhajtott a magas frekvenciára. Aki komolyan gondolja a processzorát, az a jövőben is az Intel vonalon marad.
  - az amd szép előrelépést tett le. Nehéz eldönteni, hogy melyik processzor jobb, lévén nem egyforma architektúráról van szó. Láthattuk, hogy az amd utolsó más jellegű architektúrája is milyen sokat vesztett másságából fakadóan. Az biztos azonban, hogy a fordítók és a fejlesztők az Intel processzorainak képességeit ismerik, és a piaci részésedés is mellettük szól, így a jövőben is inkább az intel processzoraira való optimalizálás várható.
  - kimagasló teljesítmény az amd részéről. Nehéz azonban jószívvel ajánlani. Szép teljesítmény ugyan, hogy az 1800X lehagyja a 6800K-t. De majdnem ugyanannyiba is kerülnek.
  - kimagasló teljesítmény az amdtől. Nehéz azonban jószívvel ajánlani. A ryzen potenciális teljesítményének csúcsát több magon jól skálázódó programokban éri el. Az elmúlt évek tapasztalata azonban az, hogy a legtöbb program maximum négy magig skálázódik igazán jól. Ilyen megközelítésből a jól húzható i7 7700k sokkal jobb választás. Akinek pedig a többszálas teljesítmény kell, a legjobbat még mindig az Intel kínálja a 6950k személyében.
  - remek munka az amd részéről. A befektetett négy év valóban meghozta.gyümölcsét. az eredmények azonban nem kompromisszumoktól mentesek. Az summit ridge elsődleges célpiaca a szerver. Ez látszik is felépítésén. Az amd smt megoldása valamivel jobb ugyan, mint az Intel féle hyperthreading, ezért azonban komoly árat fizettek: egyszálas teljesítményben jócskán elmarad az Intel legjobbjától.
  Stb....

  Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Hozzászólok Aktív témák