Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    Én már teljesen lefáradtam, de nem adom fel!

    Első körben ugye totál szétszedtem a régi gépem maradványait, hát a közel 7 éves 750W corsair táp belseje olyan volt, mintha a porcsomókat koncentráltan begyűrték volna mindenhova --> a sok-sok éves levegő-sprayzés jól összenyomkodta őket, csodálom h anno nem halt le az egész, na de most már tiszta, de ehhez rendesen szét kellett szedni.

    Megjött minden alkatrész, de a szél annyira fújt, hogy az áprád hídon néhol 45fokban dőltem a szél irányába h ne fújjon el, kiégés oda-vissza. (robogóztam)

    Végre összerakáshoz jutok, berakom alaplapot, becsavarozom, hoppá, így nem fér be a takarólemez a gép hátuljához (mert belülről kell rápattintani), mert azzal kellett volna kezdeni, húrrá, szétszedni megint, és újra rakni megint.

    Közben youtube-ról megfejtettem milyen irányba fújnak a ventillátorok, ott láttam h nyilak is jelölik, most már ez is megvan :D

    Proci könnyedén bement a helyére, a procihűtő kicsit szenvedősebb volt, hogy a hűtő közepénél átmegy a fémlemez, és be kell a kapcsoknál csavarozni, ez nem volt a rajzok alapján ilyen egyértelmű, de nem okozott túl sok extra időt, csak macera volt na.

    A ventillátoron is agyaltam h most hogyan is kell rátenni a procihűtőre, mire rájöttem, hogy a fém karokat nem fentről és lentről kell, hanem oldalról kell ráfeszíteni a hűtőre, de hogyan kattan be? Hát a fém lamellák közé kell nyomni, ott van a kis járata neki, ezt is mennyit bambultam a rajzokat mire leesett.

    A gépház ledjeit, reset és egyéb vackait ugyan jól néztem meg hova kell tenni, de természtesen egy másik rajz alapján kiderült, hogy ami dupla volt, ott felcseréltem a + és a - -t. Újabb szétszedés.

    Videókártyát beraktam, jó hosszú, hozzáér a kábelmanagement műanyagjához, de nem gáz, megoldottam, viszont a gépház gyári rögzítője nem tud vele mit kezdeni, nem tudom ráfogatni, úgyhogy a procihűtőhöz ami járt extra csavar, azzal rácsavaroztam a helyére, hogy ne mozogjon.

    Elkészült a gép, természtesen win7 telepítő volt usb-n korábbról, mondom egy próbát megér. Aha, mikor jön az a rész, hogy akkor beállítja magát és mi legyen a gép neve, akkor se egér, se billentyűzet. Még sima vacak laptopegeret sem fogadta el. --> win10 letöltés 40 perc, bootolható usb készítés kb. 10 perc és mehet a win10 telepítés...

    Felment a win 10, csináltam egy cpu-z tesztet így h semmihez nem nyúltam még:

    Mondom jöhet a bios frissítés. Mikor bios-ban kikérem a flash bios-os részt, akkor nem lép be egyből a témába, hanem újraindul flash módban, ahol pedig hiába látja a pendrive-ot, nem érzékeli a bios fájlt rajta sehogy sem. Legyen fat32 v. ntfs a pendrive, sehogy sem látja, csak a mappákat. Mondom nem baj, akkor legyen dosos bootolható és onnét, hát nem bootol be dosba, amikor pedig a win10 kompatibilitást berakom bios-ban, akkor gyorsabban bootol, de nem mutatja h te hülye miket nyomkodjál, és újra ki kellett jojózni h hogyan is lépek be a biosba...

    Szóval a bios-nál elakadtam most.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák