- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Közelgő áremelkedést jelentett be az EK
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kompakt vízhűtés
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecsawi
senior tag
B350-F Agesa 1.0.0.6. ide is.
-
stargatea
csendes tag
Sziasztok van egy ryzen 7 1700 procim szerintetek egy ASRock b 450m PRO4 elég alá tuning nem nagyon lessz vagy inkább egy MSI b 450m gaming plus de az ASRock hoz jobban vonzodom mert azon 4 ram slot van mit gondoltok? A vrm milyen ezeken a lapokon elég az 1700 alá?
-
apa111
aktív tag
Szép estét az uraknak!
Tavaly óta nagyon szépen ki foltozták a biosokat az első rizsákhoz ,és ha így folytatják a második sőt a harmadik széria is nagyon jó lesz /így láthatatlanban is/ .Másfél év után csak azt tudom mondani nem bántam meg az első szériát sem ,teljesen meg vagyok elégedve veleHárom rizsával vagyok meg áldva ,és mind tökéletesen működik,minden anomália nélkül.
Üdv : Gábor
-
-
ricshard444
veterán
Sziasztok!
Olvasgatom a topikot, am megis felteszem a kerdest:
Jelenleg egy 6 magos i7 980X -t koptatok (illetve valoszinuleg elhalalozott, kiderul), de nagyon erik mar a valtas, mert kezd kioregedni alattam a platform.
Egy Ryzen 1700X-szel szemezek es valami 30 koruli lapba menne, annyi a tema, hogy:
1: Aki Intelrol jott at, az minden alkalmazasban es jatekban erzi a huzoerot?
2: AM3+ kompabilitis hutom van, meg nem neztem melyebben utana, de megoldhato?Jelenleg vagy ezt a platformot vagy egy X99-t latok (hasznaltan) megoldasnak,mert egesz jol csengo konfigok hozhatoak ossze es az esetleges AM4-gyel inkompabilitis hutom ami szeppe teszi szamomra.
Mi a velemenyetek?
Vannak dolgok...
-
Atish19
senior tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok ha nem akkor előre is elnézést. Ryzen 5 1600 alapórajelen nvidia vonalon melyik kártyát képes teljes mértékben kihajtani ha 1080p és 144hz a cél? 1060 feletti kártyákra gondolok. Feleslegesen nem szeretnék olyan kártyát venni ami csak malmozik. A választ előre is köszönöm!
-
sagit
addikt
válasz
Atish19 #29312 üzenetére
1080p-re multi játékra nem vennék ryzent, 1440p-re már simán viszont, ott a cpu limit jobban eltűnik, csak ott ugye a 144 fps nehéz ügy
nálam 4,8 ghz-es 4790k-t váltott az 1700x, 4ghz-en, 1440p-ben játszom és nemigazán vettem különbséget észre
[ Szerkesztve ]
Philips 65OLED803 || iPhone 11 Pro || Macbook Air M1 || Series X ||
-
Steve_Brown
aktív tag
Szerbusztok!
Használtam a keresőt de nem találtam korrekt választ.
Van egy Ryzen 1600X-em. A kérdésem az lenne, hogy ennél a processzornál melyik hőmérsékletet kell figyelni? Melyik a valós, igazi hőmérséklet a Tctl vagy a Tdie? (Ugyebár a Tctl 20 fokal offsetelve van)
Meddig mehet fel mondjuk a Tdie?AMD Instinct Mi8 enthusiastic
-
SECTORnooB
addikt
Teljesen nem értelek
Én kaki 1060-assal nyomom 2600X-el és full GPU limit a BFV lowon 1080p-be és 1 map kivételével csont fix a 120Fps downgradelt 120Hz-n.
Tehát ezt azért nem jelenteném így ki, CSGO,Lol meg a többi társai is Fortnite, BO4 etc... ben is eletet a fent említett szakállas kártyával egy 120Hz-s monitort.
2070-es társaságában olyan távlatokat nyit,hogy hajjaj.....ja hogy 8700K val 280fps helyett lesz csgoba 330?
Vagy BO4 be lesz 160 helyett 180Fps?
Ezzel meg azzal sem etet majd el egy 240Hz-s csodát...aztán lehet számolni mennyi az árkülönbözet..
Teszem azért itt hozzá nem nem a fanatizmus beszél belőlem,hanem a józan ész.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Atish19 #29308 üzenetére
Alapórajel alatt a 3.2GHz-et érted?
Mert ha igen , akkor ahhoz karcsú lenne bármilyen vga-val 1080p-be hogy tartsa a 144fpst.
A játék sem mindegy , kihasználja-e a több magot. Pár szálas játékoknál még érne valamit a 3.6GHz-es boostja de a mostani játékok már megeszik simán a 6mag/12szálat (pl BFV) és teljes kihasználáson nem boostol ha jól emlékszem.Ha van most neked egy magasabb keret a vga-ra akkor csapj bele ha találsz jót jó áron.
Azalá később is tudsz procit venni! Ne ugy nézd mit hajt ki MOST az 1600 alapon, mert ha később lesz cpu upgrade akkor meg már a gpu fog megint limitálni... és kezdődhet előlről a kör
(Mikor megvettem a Strix 1080-at még Fx alá pakoltam ,de akkor tudtam olcsón megvenni, rá fél évre jött a Ryzen)De ha már 2070 és efelletti vga is szóba jöhet + majd esetleg később 7nm-es rizsa akkor én azt a monitort cserélném egy jó kis WQHD-ra. Ilyen hardverek már rég nem 1080p-hez lettek kitalálva
[ Szerkesztve ]
LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
sagit
addikt
válasz
SECTORnooB #29315 üzenetére
BFV ami ki ki is használja a magokat.. okés, ott elhiszem.
"CSGO,Lol meg a többi társai is Fortnite" ezek olyan dolgok amik jól vannak optimalizálva, itt is elhiszem.Nálam viszont a jó szarult optimalizált PUBG rendesen megérezte FHD-ben az órajel visszalépsét például. Utána kell nézni mivel akar játszani, ez most egy átmeneti időszak lesz ameddig minden népszerűbb játék szépen elkezdi használni a sok magot.
VGA se mindegy, egy 1060-al nem lesz gond szerintem se sehol, előbb lesz gpu limit valszeg, ha viszont egy 1080/2070 a kiszemelt vagy még erősebb, a cél a fix 144 FPS max beállításokkal fhd-be akkor azért lehetnek gondok. Ahogy felettem is írták, inkább 1440p felé kacsingatnék, bár ott a sok HZ még azért jóval zsebbenyúlósabb monitor és vas oldalon is.
Minden játék és beállítás függő természetesen. Ettől függetlenül én nem bántam meg a cserét, sőt! Hiányzott kicsit az AMD a Phenom II óta.
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
Amit ultrán játszik az ember döntő többségben Gpu limites és nem multi cím, így nem feltétlen prioritás a 5ghz..nem láttam még olyan profi, vagy semi profi csgo etc.. playert aki nem low közeli settel játszik, de többségében a 4:3 kép arányt is preferálják..játszó pajti most újított 2070 re 8600K 4.7Ghz mellé, bottal ütheti a riget akkor sem lesz meg a 144fix fps-e magasabb beállítások mellett meg mégroszabb. Pubg úgy szar ahogy van ilyen szempontból.
-
FoLey-v
addikt
válasz
SECTORnooB #29318 üzenetére
Főleg hogy PUBG optimalizálatlan is. Láttam TheVR PUBG közvetítést és egy i7 gtx 1080 ti kombóval is bereccent a kép.
Ring of Elysiumnak jobb az optimalizáció mint egy pubgnek.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64GB Black Global Version • Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6/64 Mineral Grey Global Version •
-
sagit
addikt
válasz
SECTORnooB #29318 üzenetére
attól még azzal játszik a legtöbb ember steamen, és az alá az intel a nyerő jelenleg top vga mellé fhd-ba ha a legjobb min fps kell a legjobb maxfps mellett
de engedjük is ezt a vitát eltényleg szarul fut a játék
"nem láttam még olyan profi, vagy semi profi csgo etc.. playert aki nem low közeli settel játszik"
csak profik játszanak multiba? vagy olyan casual játékosok is mint pl én, aki néha bemegy kicsit puffogtatni, és nem lowon akar játszani a kevéske szabadidejében?(#29319) FoLey-v : RoE valóban jobban fut érzetre( min fps) nálam mint a BUGG, 1440P-be pedig semmi különbséget nem érzek a volt és a mostani procim között egyébként
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Most egy valoszinuleg hulye kerdest teszek fel
Van az FX 8350 poci, 8 mag 8 szal, eleg erosnek nez ki 4 Ghz meg minden ,de ugyanakkor egy rakas szar, miert gyengebb a tarsaitol?
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
nagyúr
válasz
venom8888 #29321 üzenetére
Igen. Régi gyartastech. Én azt 5GHz-n használtam (24/7) anno. Akkori Intelek is verték, de azért jó volt/elment. Főként nem a GHz ami számít, hanem az adott gyartastech.
◄►Clevo® X170SM-G *i9-10900K @ 4.6GHz*64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super MXM 200W+*7TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
varmi2
nagyúr
válasz
Az fx-eknél nme igaz teljesen, hogy 8 magos. Mert nincs benne 8 teljes mag. Egy mag több részből áll, és vannak olyan részek, amik ből tényleg 8db van, és van olyan, amiből csak négy.A mostani ryzenek viszont nagyon jól sikerültek, és méltó ellenfelei az aktuális intelnek. A kijövő ryzen2 meg elvileg le is fogja lépni az intelt. Miközben szenzációs áron vannak.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
hokuszpk
veterán
válasz
olyasmit probalt tervezni az AMD, ami ellensulyozni tudja az akkori gyartastechnologiai hatranyt.
csak epp nemjottbe, mert pl. FPUbol csak 4 van az FX-ben, ezen osztozik a 8 mag, de a mai programok pont ezt az egyseget mar erosebben igenylik.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
kopidoo
senior tag
Egy 1400-nak magasan kihasználva, gyári órajelen mennyi feszültség kéne?
Nekem 1,156V-ra beesik. -
Lendova
senior tag
Úgy tűnik, a meleg levegő tartott eddig vissza a 3466-tól...a ram modulok környékén már nem jár a levegő. 3400-on még nem okozott instabilitást, hogy 58-59 fokosak a modulok stress teszt alatt, de 3466-on már 52-53 foknál igen.
Ha csökkenteni akarok időzítésen vagy feszültségen, muszáj lesz egy ventillátort a modulok közelébe raknom, hogy ne csak kihült lakás esetén legyen stabil a stress teszt.Keep calm. Defend the objective. | Communicating with RaceNet... | FreeSync | When in doubt, flat out
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Lendova #29326 üzenetére
Grat hozzá!
(azok a modul tempek nem semmik... jó ez még nekik? én egyszer láttam 40 fok felettit egy picivel de akkor már bőven másfél óra blenden volt túl és már szívtam a fogam h nem kínzom tovább)
Mondjuk 10 centire van egy 140-es viper a moduljaimtól ...LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
Lendova
senior tag
válasz
Pro!Petya #29328 üzenetére
Ezek a hőfokok bőven biztonságosak, 80-85 környékéig mondják. Viszont a stabilitást bukom 52-53 fok környékén.
Megnöveltem az alapjáratot a hátsó ventin, nem hiszem, hogy nagyon segíteni fog, de majd kiderül.
Legfeljebb vissza rakom majd 3400-ra, az a nyári kánikulában is stabil volt. Durva, hogy a +66MHz mennyivel lejjebb tolta a hőfokra való érzékenységet.Keep calm. Defend the objective. | Communicating with RaceNet... | FreeSync | When in doubt, flat out
-
MaxxDamage
nagyúr
válasz
Lendova #29329 üzenetére
Jó az úgy ha a radi oldalt/elől van? Tudtommal fenti elhelyezés ami ajánlott. Hátsó venti meg sokszor inkább rosszabb hőfokot tekintve, mint jobb (1-2c különbséggel)
Nálam úgy van a radi. (HDD-k lent, SSD meg M.2 -ez kicsit meleg a HDD-hez képest, mert VGA alatt van).
◄►Clevo® X170SM-G *i9-10900K @ 4.6GHz*64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super MXM 200W+*7TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Lendova #29329 üzenetére
Jó tudni! Ennyire nem ástam magam bele mi a max ezeknek a moduloknak, de mintha valahol 45-50 fokot írtak volna ... na mindegy. Lehet keverem valami mással
Én azért nem bíztam a véletlenre :
Igaz elsősorban a blackplate-ről fujatom ki vele a hőt,hogy játék alatt ne kapják meg a ramok/ vrm/ cpu stb a vga melegét.
LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Segítsetek, kérlek az alábbiakban:
A cimborám fejlesztené a gépét, és szeretne venni egy
ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4 alaplapot, és egy
AMD Ryzen 3 2200G processzort.
A kérdés az, hogy ezekhez milyen RAM Modul a legjobb választás az Oázis Computer jelenlegi kínálatából? (Vagy ha esetleg olyan a "Best buy", ami itt nem kapható...)
Legyetek szívesek mondani 2x4 GB, és 2x8 GB Dual Kit-et is! (Majd az ár függvényében dönti el, hogy 8, vagy 16 GB RAM-ot vásárol most első körben.)
Köszönöm előre is!
Üdv: Piftuka
"Aquila non captat muscas."
-
válasz
Piftuka #29332 üzenetére
hosszabb távra inkább a 2x8GB
olcsón a piros házas
itt is van
a Corsairt kerüld most[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
Köszönöm a választ és a tippet!
Azért 2x4-es változatot írjatok, legyetek szívesek, mert később a lapba tud még tenni egy másik 2x4-es kit-et.
Jut eszembe...
- A "G.Skill Aegis" az a modul, amit kifejezetten Ryzen-re optimalizált a gyártója?
- És mindenképpen 3000-es sebességűt érdemes venni?
(A Corsair modulokkal mi a probléma? Inkompatibilitás Ryzen platformmal? Vagy vacak minőség?)
"Aquila non captat muscas."
-
válasz
Piftuka #29334 üzenetére
épen az AMD4 nem komálja a 4 slotos használatot
és emiatt is mi a garancia,hogy a másik KIT 10000%,hogy ugyan olyat kap majd?
nem mindenképpen a 3000 Mhz (2933Mhz) hanem már nincs árban difi a 2666Mhz és a 3200Mhz között.
előnyösebb a nagyobb használataa Corsairban meg nem tudni melyik verziót adják el mert 5.30 alatt nem jó a Ryzenhez. Igaz előbb utóbb ki kell kopni ennek a szériának is.
nem minőségi gondok vannak vele hanem legtöbbjük csak 2400 vagy max 2666Mhz mennek,ha 5.30 alattit teszel bele- Hynix chipesek azok. van ami 4.30 valamennyi az még Samsung elvileg.van a fórumon egy srác akinek 5.20 verziósa volt neki és nem ment rendesen vagy nem a névértéken ment. bezzeg az Intelben tökéletesen tudta hajtani azon a frekin. magam is jól tudom mert én vettem át tőle és később tovább adtam.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Piftuka #29334 üzenetére
Tessék olcsó, de jó 2x4-es KIT.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
apa111
aktív tag
válasz
trek81 #29336 üzenetére
Szia!
A 4,07 ghz még tavaly elején lett ki próbálva ,az akkor még meg nem jelent R 3 széria szimulására ,hogy vajon mennyit bírna egy 4/ 4 magos proci ,és az akkori biosokkal le kapcsolva az R7 1700 -ból 4 mag és a szálak is ki lettek kapcsolva és így eddig jutottam vele stabilan.Azóta nem próbáltam a 4,25 fölé menni ,mert nem bírta egyik lapom sem.Viszont a 4 ghz azóta is megy és annyin sőt az R5 1400 is annyira van be állítva küzel az is 1 éve
,viszont azt sem próbáltam feljebb .
-
apa111
aktív tag
-
apa111
aktív tag
válasz
trek81 #29339 üzenetére
Nálam is megy stabilan a 4 ghz ,de ha meg nézed még egyszer a cb15 képet akkor látni fogod ,hogy a 4 ,07 ghz mellett csak 4 /4 látható,és ha tovább nézed a képet utána meg az látható a többi eredmény mellett ,hogy 8/16
Vagyis én erre értettem hogy a biosban le kapcsoltam a magokat és a szálakat ,az akkori fórum társak kérésére ,hogy meg tudják kb mire számíthatnak majd a következő r5 és r3 megjelenésénél .
-
MaxxDamage
nagyúr
Nekem Corsair van és most kíváncsiságból megnéztem, ver. 4.31 -s és a boltba ahol vettem, az lehetett az egyetlen példány, mert azóta nem kapható náluk.
Gyári XMP -vel megy gond nélkül a 3466MHz / CL16 1.35v -ez B-die Samsung-
A G.Skill -D-die Samsung volt- (3600MHz / CL16) után a Corsairt elégedetten használom. / G.Skill nem ment ilyen könnyedén...Modulokat nem akartam kivenni, így inkább le fényképeztem (nagy nehezen) a DIMM-be.
-
válasz
MaxxDamage #29342 üzenetére
én azt írtam ,hogy a híres 5.20 verziós Corsairokkal voltak gondok.
a 4.xx nem volt ilyen panasz.
szerintem lehet,hogy a 4,xx már nincs is a boltokban. -
MaxxDamage
nagyúr
Jahm, akkor az én példányom elég régi verziós KIT
-
Televan74
nagyúr
válasz
MaxxDamage #29342 üzenetére
Az a baj hogy a kereskedők is tudják hogy B-die -os modulok, és ennek köszönhetően az áruk még mindig topon van. [link] Itt inkább az AMD volt a hibás,megint nem figyelt oda hogy az első generációt milyen környezetbe engedi ki. Sokan coptak az első generációs processzorokkal,mert nem akarták kifizetni a magas árat a B-die memóriákért.
AMD Ryzen 5 5600 | Gigabyte B550 Aorus Elite V2 | Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | 32GB 3200MHz CL16 Crucial Gaming White | Kingston A2000 500GB | Kingston NV2 2TB M.2 | EVGA GS650W | Fractal Design Define 7 | 24MP59G-P | Mugen 5 Rev. B.| 4db NB-eLoop B12-PS |
-
MaxxDamage
nagyúr
válasz
Televan74 #29345 üzenetére
Én csak azért vettem meg, mert ez volt rajta az alaplapi listán mint 3466-os (és megy is azon a frekin)
Első gen-el én is coptam...nem is keveset.◄►Clevo® X170SM-G *i9-10900K @ 4.6GHz*64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super MXM 200W+*7TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Lendova
senior tag
válasz
MaxxDamage #29330 üzenetére
A proci +0.025V-tal sem megy többet, amivel már az ajánlott 24/7 max feszültség határán lenne (1.425V), így pedig megáll talán 80 fok alatt 30 perc stressz teszt után. 1200 a max RPM a gyári h115i PRO ventijének.
A VRM 80 fok alatt marad mindig, a VGA pedig szellősebb házban sem volt hűvösebb (70-75 fok).
A ramtól OC-tól eltekintve nem indokolt a jobb hűtés. Plussz, ez a Define R5, amihez még nincs top szűrő, csak az R6-hoz.
Egy ventit lehet majd megpróbálok hasonlóan, mint propetyánál, úgy is hever a fiókban 2db 120-as Corsair ML.Keep calm. Defend the objective. | Communicating with RaceNet... | FreeSync | When in doubt, flat out
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom