Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MiklosSaS

    nagyúr

    válasz #16939776 #13791 üzenetére

    Kb 20 eve buzeralok hardvereket, amiota betettem a labam az automatika es szamitogep egyetemre, kb 24-25 amiota az elso pc-met megvettek nekem ugy 15 eves koromban. Azota 1-2 ev kivetelevel benne vagyok a temaban, mindig kiprobalok ujdonsagokat mert osszinten jobban szeretek hardvert "molesztalni" mint jatszani. Szoval van annyi tapasztalat a hatam mogott hogy el tudom donteni azt hogy ez a cucc jo nekem vagy sem, van eleg tapasztalatom processzorok teren hogy tudjam mi mire kepes. Szoval, figyelmesen belemerulve az architekturaba, aztan kicsit a BIOS-ba is...rajottem hogy szamomra ez a platform kiforratlan es bug-os.

    Nem szamoltam hany ujrainditas utan mondtam azt hogy ez meg korai cucc es nem hozza azt amit elvartam Jim Keller -tol (igen, a f@szitol mert az AMD munkajara 5 fillert nem koltenek tobbe). Azt hittem hogy ujra eljon az Athlon XP, Athlon64, Athlon64 FX...hogy most tenyleg rendesen padlora kuldik a kek oriast...ici-picit tevedtem. Maga a cucc remek, tenyleg. Csak meg nem az a szint amikor kemenykedni lehet ilyen kijelentesekel hogy a kozep kategorias mainstream Ryzen veri a kozep-felso Kaby lake-et. Ilyenkor kicsit szakad a "dolog" nalam, es ezert ujra es ujra leirom ugyanazt mert erzem hogy a csillamponi istaloban megint fenyezik a szamarakat es farsangi bal modjara oltoztettik csillamponinak. Megint kezd nagy lenni a szappan buborek...

    A temara visszaterve, a mostani szoftver piac kb 6-7 eve (es itt optimista vagyok) az Intel processzorjaira optimizal. Ezert is van annyira elonyben a 4 eros mag VS 8 gyengebb jatekokban. Sot, nemreg volt egy i9-em, gyosan tul is adtam rajta mert a piac meg nincs felkeszulve ilyen brutalis agyukra. Ami a Ryzen nyavajaja az a CCX, es emiatt sohasem fog egyforma egyenletes teljesitmenyt nyujtani mint a Core csalad. Amig a szoftverek nem tanuljak meg mi az a CCX es hogy kell optimalisan kiaknazni, addig az ilyen hammm-hamm Intel meg pooor Intel csak alom lesz.

    Mind1...nem szeretnek sertegetni senkit, tanitani sem. Ha a hozzaszolasom tul hosszu vagy zavaro akkor toroltesse valaki.

    Egy ideig nem irok be, csilapodjanak a kedejek.

    ~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

Új hozzászólás Aktív témák