Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • simico

    aktív tag

    válasz martin66 #11129 üzenetére

    Szia! Ha nem szeretsz vagy nem akarsz kézzel beállítgatni mindent a bios-ban, akkor a legegyszerűbb a bios-ban az EZ Tuning Wizard (F11 gombbal indíthatod), ott ha toronyhűtést választasz, akkor pont 3,6 GHz-re fogja automatikusan állítani a procit. Viszont a biztos tuning érdekében nagy valószínűséggel picit nagyobb feszültséget állít be, mint amire ténylegesen szüksége lehet a procidnak, ezért érdemes lehet a feszültséget inkább kézzel állítani, hogy kevésbé melegedjen. De ha hagyod automatán, az se nagy probléma.

    Ha kézzel akarod beállítani (ezt akár a wizard futtatása után is megteheted), akkor az első oldalon (Ai Tweaker ha jól rémlik) az alábbiakat érdemes piszkálni:
    Custom CPU Core Ratio: Auto
    > CPU Core Ratio: Auto (ha a tuning wizard már megvolt, akkor automatán is 3,6-ra fogja húzni, alacsony terhelésnél pedig vissza fogja venni az órajelet) vagy 36 (ha fix 3,6 GHz-es órajelet szeretnél)
    EPU Power Saving Mode: Enabled
    TPU: Keep Current Settings (ha a tuning wizard már megvolt)
    VDDCR CPU Voltage: Offset mode
    VDDCR CPU Offset Sign: - (ez egy negatív jel :) mert csökkenteni akarjuk az alap feszültséget)
    VDDCR CPU Offset Voltage: na ez az amit sok teszteléssel ki kell tapasztalnod, hogy a te procid milyen feszültségen megy még stabilan. Például nézd meg, hogy 0,02500 beállítással stabil-e, ha igen, akkor eggyel növeld az értéket és teszteld újra a stabilitást, ellenkező esetben értelemszerűen csökkentsd.

    Fentiek csak a legszükségesebbek, az advanced és többi fülön még van pár beállítás amivel tovább lehet finomhangolni a dolgot.

    A stabilitás tesztelésére a többiek által már írt progikat lehet használni, például Prime95, IBT, Aida stabilitás teszt, stb. És persze mindenképpen teszteld a saját normál használatoddal, azaz pár napig csináld rajta amit csinálni szoktál :)

Új hozzászólás Aktív témák