- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Asztrofotózás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
UnknownNoob
tag
Jó lenne ez. Kár a hülye megjelenésért.
-
Watchdog
aktív tag
válasz UnknownNoob #1 üzenetére
Amelyik piacra kerül, ott RGB tigrincs nélkül eladhatatlan...
-
őstag
Meg kellett néznem mit tud a gpu de gyengébb mint reméltem, ezen az áron Intel NUC 11 i7 + RTX 2060 van
-
Ixion77
addikt
Volt már nekik normális, minőségi hűtéssel rendelkező minipc-jük. Nem értem, miért nem azt használták itt is.
Mondjuk a fő gond velük úgyis a támogatás hiánya.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
S_x96x_S
addikt
válasz UnknownNoob #1 üzenetére
> Jó lenne ez. Kár a hülye megjelenésért.
elméletileg cserélhető, de majd kiderül később ..
"Replaceable backlight etching sheet
Color change, show your own personality"Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
> Sztem nem a karácsonyfát kéne cserélni rajta,
> hanem a minipropelleres hűtést passzív óriásbordára.ja .. 70W --> 43 decibel ÉS passzív hűtés? felejtős ! valamit fel kell adni ..
https://store.minisforum.com/products/minisforum-um780-xtx
Éppen egy MinisForum UM790 -et tesztelgetek és full-maxon tényleg elég hangos tud lenni;
- úgyhogy én vissza is vettem 35W -ra - a BIOS-ban.
- de sokan már moddolják Noctua hűtővel;
de amúgy összességében én elégedett vagyok.Amúgy pár MinisForum széria el van átkozva .. a céges Discord csatornán megy az átkozódás, hogy pár széria sorozat gyakran lefagy, újraindul, etc ..
... úgyhogy kell egy kis szerencse is.Mottó: "A verseny jó!"
-
tibaimp
nagyúr
Ez a 780M kb. azt tudja, mint a régi R9-290x-em tudott, csak annak kellett 300W!
Nem rossz ez, le a kalappal az Amd előtt.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Dr. Akula
félisten
Ki tudja mi köze lehet a kevés wattnak a sok watthoz... Te nem, az biztos.
#13tibaimp: Én is olyat akartam venni, de csak a 16 gigásat lehet kapni itthon, a 32-eset meg 1 hónapos határidővel rendelni (bővíthetőség természetesen 0, amit ráforrasztottak az alaplapra, annyi lesz a memória mindörökké), így aztán nem vágtam bele egy hosszútávú projektbe. Pedig a 780M jó lett volna, 2x annyi fps mint a komolyabbik, 96 EU-s Intel Xe, azzal már játszani is lehet, és mégse egy leolvadós "gémer" cuccot kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
- ez ha jól értem, ez csak "sima" 4 csatornás OCuLink csatlakozó és nem 8i -s
- amúgy OCuLink -es eGPU-ra ki mit ajánl? Nem sok minden van a piacon ...Mottó: "A verseny jó!"
-
-
UnknownNoob
tag
Intel N100 alapokon van már több olcsó, passzív minipc is. Persze az jóval gyengébb mint egy 8 magos zen4. Ezek az új handheld ryzen géming gépek viszont elég jók már teljesítményben és alig kell nekik áram. Kijelző, gombok és markolat helyett passzív hűtés és készen is vagyunk. Akár még az akksit is benn lehet hagyni, hogy áramszünet esetén is tudjon még pár órát menni (mondjuk akkor már 5G modem is kéne). 2x2.5GbE lannal ráadásul tök menő kis mini szerver lehetne. Na de ez már egy teljesen más termék mint ami a cikkben van.
-
Dr. Akula
félisten
válasz UnknownNoob #24 üzenetére
Ebben a gépben egy mobil proci van, a gyártó szerint 54W max TDP-vel. Kiált a passzív hűtésért. Épp azzal vonzhatna vevőket, hogy olyat nyújt, amit ugyanez a proci egy notiba építve nem. Itt van hely a bordáknak, a notiban nincs.
-
UnknownNoob
tag
válasz Dr. Akula #25 üzenetére
Értem amit mondasz, nekem nem kell magyarázni, én nagy passzív hűtés fan vagyok. Rajtam kívül fan ne is legyen . Hülyeséget félretéve annyi a mondókám lényege, hogy lassan de azért haladunk ebbe az irányba. NAS / mini otthoni szervernek az N100 se rossz, de ahogy egyre erősebb gépek beleférnek az 5-15 wattba, úgy egyre népszerűbb lesz a passzív minigép kategória. 54 wattból is lehetne passzív, de az 3-4x akkora lenne, nehéz, és párszáz dolcsival drágább. Nekem személy szerint ez is tetszene még, de ez már inkább egy niche termék lenne. Keress rá a Cirrus7-re, az 65 watt és passzív. Valszeg azért nem népszerűek ezek annyira, mert olyan nagy hűtőborda kell hozzá, hogy annyi erővel már ITX lap is mehetne bele. Ha olyat akarsz, akkor a Streacom már régóta árul több passzív házat is.
tldr: ha passzív NUC féleséget akarsz, akkor 15 watt fölé nem érdemes menni, felette meg már erősen ITX kategória és 4+ liter.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz UnknownNoob #26 üzenetére
Rákerestem, azt írják "CPU up to i9-13900T". Az 106W megküldve, és ezt le is hűti. Komoly.
-
S_x96x_S
addikt
válasz Dr. Akula #25 üzenetére
> Kiált a passzív hűtésért. Épp azzal vonzhatna vevőket, hogy olyat nyújt,
> amit ugyanez a proci egy notiba építve nem. Itt van hely a bordáknak, a notiban nincs.Ha neked mindenképpen passzív Ryzen kell ..
akkor ott van az ipari - passzív bordával is rendelhető:
BEDROCK R7000 BASIC
Unmatched Fanless Performance
- 1st fanless industrial PC with AMD Ryzen 7840HS Zen4 “Phoenix”
- High performance Radeon 780M RDNA3 GPU with four displays
- State of the art thermal design for operation in -40ºC to 85ºC
- Easy-to-integrate compact design with DIN-Rail mounting, 12V-60V DC input
- RAM is conduction cooled
- NVMe is conduction cooled
https://www.solid-run.com/fanless-computers/bedrock-r7000/
És minél kisebb a ház, annál inkább le van fojtva a proci ..
- 30W model: 45 mm (W) x 160 mm (H) x 130 mm (D) – 0.9 liter
- 60W model: 73 mm (W) x 160 mm (H) x 130 mm (D) – 1.5 liter
- Tile model: 29 mm (W) x 160 mm (H) x 130 mm (D) – 0.6 liter
Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
benchmark:
- Minisforium UM780 XTX + Oculink és Desktop RTX 4090 ~= 10% teljesítményvesztés Oculunk-el.
- összehasonlítva a Thunderbolt/USB4-el ~ 20% teljesítményvesztés jár ..
- az Oculink használata az egyik M.2 -es kapcsolat beáldozásával teljesül.
"Minisforum Mini-PC with Ryzen 7 7840HS tested with desktop GeForce RTX 4090 via OCulink"
https://videocardz.com/newz/minisforum-mini-pc-with-ryzen-7-7840hs-tested-with-desktop-geforce-rtx-4090-via-oculinkMottó: "A verseny jó!"
-
Sz.L.
aktív tag
Ennél a gépnél vajon ki a célközönség? Mini gépre egy ilyen
bazáritigrist rátenni! Valahogy nekem nem áll össze a koncepció. Akinek szolid mini PC kell, az tud bőségesen válogatni. Akinek pedig dizájnos világítós/extra az biztosan nem ezt fogja választani.Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
S_x96x_S
addikt
> Ennél a gépnél vajon ki a célközönség? Mini gépre egy ilyen
bazáritigrist rátenni!valószínüleg nem te vagy.
> Akinek szolid mini PC kell, az tud bőségesen válogatni.
A szolid mini pc == megbízható, stabil, de nem feltétlenül kiemelkedő teljesítmény.
akinek meg "vadállat" teljesítmény kell,
azokat meg nem érdekli a cserélhető tigrincs ..és még mindig jobb a cserélhető tigrincs , kikapcsolható világítással ; mint a koponya ..
( Skull Canyon NUC )Mottó: "A verseny jó!"
-
Sz.L.
aktív tag
Valóban nem én vagyok a célközönség.
Szolid alatt a kinézetre gondoltam. Pl. olyanra, mint amit a #29-ben linkeltél. (Annak a teljesítménye is elégséges tud lenni.)
"és még mindig jobb a cserélhető tigrincs , kikapcsolható világítással ; mint a koponya ..
( Skull Canyon NUC )"
Ez esetben, részemről mindegy, hogy tigris, vagy koponya.Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
S_x96x_S
addikt
azért a tigrincs - csak egy fekete negatív kép - lap ... ;
és ha nem akarod nem szereled bele ..
vagyis ezen szerintem már nem múlik; hogyha a többi spec - alapján megfelelő a konfig.
ez amolyan customizáció.oda tekertem a videót .. a 325s -re ..
"Minisforum UM780 XTX Review With Oculink RTX 4090 eGPU Test!"
https://www.youtube.com/watch?v=ZHXm51u4N8c&t=325smeg különben is , ha nem tetszik kicseréled kiscicára vagy kiskutyára ..
Mottó: "A verseny jó!"
-
fatpingvin
addikt
egyre több, ebayen érdemes körülnézni.
ugyanitt kiemelném, igen örvendetesnek tartom hogy a gyártók rájöttek hogy az OCuLink egy létező dolog és nem kell ez a hülye tündérbolt tunneling ha egy external PCIe eszközt akarasz a gépre drótozni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
S_x96x_S
addikt
> EU címre nem hozza (még),
én az amazon.de -ről rendeltem 1 hónapja Minisforum UM790 PRO -t
és szépen ki is szállították Magyarországra.
( ráadásul valami akció miatt elég olcsó is volt )Szerintem amikor elkezdik szállítani ( és elérhető lesz az EU-s warehouse-okban)
akkor ott is elérhető lesz.az Amazon.de előnye, hogyha valami gond van, akkor a visszaküldés/garancia sokkal simább mint közvetlenül a Minisforum-tól rendelni.
( mert azért vannak hibás szériák - batch-ek a Minisforumnál is. )A Minisforum -nak van Discord csatornája és megrendelés előtt nem árt szétnézni,
hogy tudjuk hogy mi vár ránk. pl. Mire panaszkodnak legtöbben ..Amúgy a "Minisforum UM790 PRO" -nek 2db Gen4-es M.2 csatija van.
és ha valaki beáldozza az egyiket egy olcsó M.2-OCulink adapterrel, akkor ugyan úgy évezheti az Oculink előnyét.
( mert az UM780 XTX - is elveszti az egyik M.2-tőt, oculink használata esetén )
Az UM780/UM790 XTX -nek annyi előnye lehet, hogy újabb és pár "Minisforum UM790 PRO" tervezési/gyártási problémát kiküszöbölhettek.Mottó: "A verseny jó!"
-
sb
veterán
@libit és S_x96x_S
Ezt a tigrismentes fedlapra írtam.
A minisforum.com-on lehet választani, a minisforum.de-n csak a tigrises van fent. Még.Egyébként tudom, hogy náluk van vmi anomália, hiába az EU lista a szállítási címeknél, kiírja, hogy ide nem szállítanak.
Nekem is német amazonról jött az UM773-am. Ugyanilyen (garancia) megfontolásból eleve ott akartam vásárolni, épp akkor még olcsóbb is volt akcióban mint a gyártónál direktben.
-
libit
tag
azert az amazonos 32GB RAM+1TB SSD UM790 Pro 899€s ar az ugyanolyan store.minisforum.de 729€hoz kepest elegge huzos
akkor jo kis akciot kellett kifognod az um773ra
en megvarom a honap vegi BF-et, hatha csokkentik a 780as arat annak ellenere, hogy uj
(tokeletes lenne a 790 is, ha lenne rajte DP)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / RTX 2060 12GB / 32 GB DDR4 / 240GB SSD+1TB HDD
- Apple iMac - 22" 4K Retina (2019) DCI-P3 i3-8100, 8 GB / 256 SSD, RADEON 555X 2GB // +SZLA +GARANCIA
- Csere-Beszámítás! RGB Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- 7800X3D / 32GB DDR5 / TUF B650 PLUS / TUF 4070 TI SUPER / 1+2TB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Gamer PC! R5 5600X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest