Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    Végre eljutottam odáig, hogy átvettem a jóárasított Sapphire RX 570 Pulse ITX-et. Élménybeszámoló.
    TLDR: nehéz kezdés után kezdünk összebarátkozni :)

    Sejtettem, hogy nem lesz a Windows 8.1 miatt egyszerű a dolog, de a tényleges eseményekre nem voltam felkészülve. Letöltöttem az utolsó Win 8.1-et támogató drivert (17.7.1), feltettem, villámgyorsan fel is ment, nincs hiba... és semmilyen 3D program nem megy. Újra, ugyanaz. 17.6.2-vel - ugyanaz. Alaposabb vizsgálódás után rájöttem, hogy az installer egyszerűen nem tette fel a display drivert, sem a Radeon settings app-ot, csak némi körítést. Némi tanácstalanság után letöltöttem a legfrissebb Win7-es drivert, felkészülve az ini-túrásra. De azért a tréfa kedvéért elindítottam az installert, és láss csodát, mindent felpakolt csont nélkül.

    A bonyodalmak nem értek véget. Futtattam pár tesztet - a fogyasztás a várt szinten mozgott, viszont a memória órajele csak 6GHz volt a 7GHz helyett, a core órajelet dobálta 1200MHz alá (1244MHz a default). Elkezdtem a WattManban kavarni, de miután az állítgatások eredményei sehogy nem voltak konzekvensek, nyomtam egy reset to defaultot. Erre a fogyasztás az addigi 120W-ról lement 100W-ra, és így már belefér a 7GHz-es memória is, minimális power limit mellett.

    Azóta jól viselkedik a kártya - nem jelentkezett sem a korábbi Radeonos tapasztalataimat megmérgező szoftveres félpasszív hiba (ie. black screen a monitor visszakapcsoláskor), és váratlan rebootok sem ugrottak elő. Szóval az AMD továbbra sem éppen bajnok a felhasználói élmény tekintetében, de úgy fest, a Polarist már némi munkával élhetővé lehet hegeszteni. Örvendetes :)

    [ Szerkesztve ]

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák