Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz Shkiz0 #3815 üzenetére

    Én is játszogattam most ezzel.

    A tapasztalatom az, hogy az MPT-vel vmilyen szinten tényleg ki lehet tolni a TDP-t (vagy TGP, épp ami a neve), és tényleg javul pár %-ot az eredmény.

    Én azt értem el vele, hogy a superposition 4k optimized teszten nem fluktuált az órajel 2100-2350MHz között (átlag 2200MHz talán), hanem fixen tartotta a 2350-2380MHz-t. Ez ugye elég nagy terheléses benchmark. (12.522 pont lett egyébként)
    A probléma az, hogy hiába állítom a feszültséget, látom nálad is 1.018V volt a max. amit a kártya kap (esélyesen nálad is végig ennyit kapott se többet, se kevesebbet), tehát a felemelt MPT-s powerlimittel ez az új korlátozó tényező. Hiába állítom 1075 vagy 1150es határig, akkor is 1.018V-ot ad.

    Azt hittem a decemberi driver-ben korlátozták a dolgokat, ezért felraktam a novemberit, de ezzel sem jó, tehát állítható a feszültség, csak nem állítja sehova :(

    Tehát per pillanat az egész MPT-t dolog arra jó, hogy ne legyen power limit 1.018V használata mellett.

    Duplán ellenőriztem, mert tényleg lesz vmekkora extra power felvétel és javulnak az órajelek MPT-vel, de az állíthatatlan (ami állítható, csak nem teszi a dolgát) feszültségérték a limit.

    Pár napos külföldi fórumpostok alapján bios modolni és 6800-asra 6800XT biost feltenni sem lehet (még). ;]

    De ha valaki talált már megoldást, ne tartsa magában! :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák