Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz Sontir Fel #16573 üzenetére

    AsRock OC Formula vagy PowerColor Red Devil Ultimate.

    Egyforma ár esetén talán az OC Formulát vinném inkább, de ha már csak 1ezer Ft-tal olcsóbb a Red Devil Ulti, akkor inkább azt, mert tulajdonképpen kb ugyanazt tudják.

    Jelen pillanatban ha 6900 XT-t akarnék venni, akkor ezt venném:

    Ugye válogatott XTXH chip, ergo egy sima 6900 XT-hez képest azonos feszültséggel +100-150MHz-en tud járni, továbbá nagyobb OC esetén a legtöbb sima 6900 XT elhal 2600-2650MHz környékénél, ezek az XTXH chipek legalább 2780+MHz-et tudtak nálam, a legjobb 2935MHz-et tudott.

    Ha van német ismerős, akkor 405ezer Ft környékéből kijön.

    Viszont a hátulütőjét is meg kell említeni az összes 6800/6800XT/6900XT-nek, hogy nálam kivétel nélkül az összes coil whine-olt, volt ami kevésbé, volt ami extrémen, és ennyi pénzért ez gáz.

    Aztán ott van még, hogy xy-játék egyeseknek stutterel, vagy fps-drop van bizonyos részeken, mert vagy a driverek nem 100%-osak, vagy a játékfejlesztők tojtak éppen az AMD-kártyákra.
    COD: Warzone-ra pl. többen is panaszkodtak itt, márpedig sokan nyomják vele.

    Összeszerelés sem feltétlen smakkol, van akinek +10-15fok ugyanazzal a típussal a Hot Spot (nálam is volt ilyen).
    Tuning esetén pedig lutri, hogy meddig OC-zható a memória és a GPU, itt is lehetnek nagyobb eltérések, ezért is inkább a tutibb egy XTXH-chipes 6900 XT. Tudom, hogy ez Nvidia esetén is lutri, de az AMD-k érzékenyebbek erre 1440p és 4K esetén, mert tényleg kéne az extra memória-sávszél. Ezen lehet okosba trükközni az fclk clock növelésével egy darabig :U

    6950 XT-t mostani árak mellett nem vennék.

    Használtan eladáskor nem annyira pörögnek az emberek az AMD-kártyákra, mint az Nvidia-kra, aki pedig holtidőben csákányolna velük, azok is jobban járnak egy 10GB-os RTX 3080-assal: [link]

    Nvidia-karik nálam csak elvétve coil whine-oltak, szóval tiszta szívvel senkinek sem ajánlom jelen árak mellett az AMD-kártyákat (csak ha a fentiek után is azt mondja, h bizony neki még így is kell), legalábbis 6900 XT vonalon biztosan nem, a többi típus árazását nem tanulmányoztam.

    Én az elmúlt fél évben szinte már csak WoW-ozok, úgyhogy nem vagyok képben, hogy jelenlegi játékokban para-e valami, azt tudom hogy WoW alatt a Ray Tracing-et bekapcsolva az AMD és az Nvidia kártya is elvérzett, mert ledobott asztalra majd visszadobott a játékba az RT-t pedig offolták 30-60 percen belül.

Új hozzászólás Aktív témák