Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz Raggie #14009 üzenetére

    Igen, kb. pariban vannak.
    A kitolt TDP-keret nálad 358W, nálam 348W, igazából csak annyi a dolgod, hogy wattmanban a TDP-keretes csúszkát +15-20%-ról (nem tudom nálad mennyi a max) lehúzod addig, amíg hwinfo64-ben a GPU PPT Limit-es sorod 347,5W nem lesz, na és utána mérve efölé nem kéne mennie ergo egyforma fogyasztásunk lenne. (és akkor itt még bekavar a gépház szellőzése és a szoba hőmérséklete)
    Mivel egyforma a fogyasztás (még ha el is térnek a feszültségadatok), ezért a hőtermelés is egyforma kell legyen.

    A logika az mögötte, hogy a felvett teljesítmény (Watt = feszültség * amper) miatt keletkezik a hő.
    Itt viszont már sztem a szilikonlottó dönt a továbbiakban arról, hogy a te kártyád 1100mV esetén 300, vagy 320, vagy 340W-ot vesz föl (most csak random számokat írtam).

    Este ahogy nézegettem az Ultis kártyám 1200mV-on termel annyi fogyasztást és emiatt hőt (hot spot alapján), amennyit 1218mV-on a sima red devilem.

    Járt már nálam 2db ref 6900 XT ahogy írtam korábban, hogy példány és példány között volt simán 15foknyi hot spot ugyanolyan beállításokkal és fogyasztással, szóval még összeszerelés miatt is lehetnek eltérések, de igen egy szó mint száz, elég közel állnak hűtésügyileg egymáshoz a kártyáink, csak az MSI Gaming X és Z Trio-kkal nem smakkol valami vagy peches a kolléga.

Új hozzászólás Aktív témák