Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsirfecske

    addikt

    válasz Aljasvip #11341 üzenetére

    jaja ezt tök megértem, ezért írtam, hogy:
    tényleg nem lehetne már ezen a gyártástechnológián kicsit gyárilag optimálisabb a stock cumó?

    asszem ez a 7nm gyártás egyik átka, cáfoljátok meg de mintha régen nem lettek volna ekkora diffik. az azért nem oké hogy ha pl. egy 5600x-et auto pbo-ra teszel a biosban, akkor 125 watt fogyasztás mellett cakkra annyit tud mint a pbo2 undervolt 76 watton. ez +65% fogyasztás szinte a semmiért (auto pbo vs stock), egyetlen BIOS funkció disable/enable átkapcsolása után! (erre kezdő zen3 tulajként épp most ébredtem rá, köszönhetően a topikjában olvasottaknak)

    ráadáásul a különböző alaplapgyártók full kavarnak a BIOS-aikkal hogy az övék legyen a gémerebb, ezért van amelyik auto tuningol, ergo prociknál már a stock se önmagában értelmezhető dolog.

    szóval maradjunk abban, hogy szegény amd meg board partnerek, de jelen helyzetben nem elég hogy nincs normál áron vga, még a drága cucc is lehet szar, míg egy ref kari is agyonverhet szinte bármit.

    ez az egész persze nem akkora újdonság, de az eltérések tartománya azért nekem meglepő. főleg ha azt nézzük, hogy usa-ban néhány államban újabban ugye nem lehet bizonyos gamer gépeket a fogyasztási hatékonyság miatt árulni, miközben egy kis finomhangolással ekkora mozgástér lehetne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák