Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
frescho
üzenetére
Szerintem az nem jó analógia hogy guminő, ha kényelmetlen/rossz részét ki akarod szűrni, miközben amúgy nem emulálsz/kamuzol oda semmit. Az Orpheus / modern cucc az úgy szól, ahogy maga a chip tud szólni, legalábbis hűebb mintha teli lenne nyomva gyakrolatilag egy plusz sávnyi zajjal, ilyen szempontból autentikusabb is ezt hallani mint a korábbi ugyanilyen, de limitáltabban elkésíztett cuccost.
Az, hogy megtartjuk a régiből a jó dolgokat, de közben meghaladjuk a döglassú és reszelő hangú vinyókat, szellemképes TFT kijelzőket, zajos hangkártyákat, instabil driver-eket, az üzvözlendő és csodálkozom itt körben ezen a sok ellenkezésen erre - miért is legyek mazochista csak azért hogy valaki szemléletének megfeleljek azzal kapcsolatban hogy mi a retro neki?
Én inkább guminő helyett azt mondanám hogy visszajött egy régi szerelem aki letette a cigit és kicsit kigyúrta magát.
Én azt is elfogadom hogy egyáltalán nem retro a gépem akár, csak nincs magyar Changeling, OrpheusII, Gravis, old Unix,Matrox topik, és ez tűnik a legrelevánsabbnak.
Abszolút nem a preferenciák különbözősége zavar, hanem az hogy már nem egy ember nyomta be ide a sajátját mindenféle meredek magyarázattal hogy miért az a követendő. Én szívesen olvasom azokat a köröket is akinek már a nem 1:1 megfelelő SID replacement is a harakirivel ér fel, csak én nem vagyok ilyen.
Továbbá az zavart itt az előző pár beszélgetéskörben hogy a kollégák olyan blődségeket beszéltek pl a GUS-ról, amik megcáfolásához egy Google keresés + a legközelebbi Vogons topik meglátogatása kellett, mindezt olyan hévvel és arccal hogy az nem férne be egy kétszárnyas ajtón... -
envagyok
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Véleményem szerint
preferenciáktól függően mindenkinek igaza lehet 
Érthető ha valaki az őt régen zavaró nyűgök miatt ezt azt modernebbre cserél, hogy csak az élmény faktor jöjjön be.
Nekem például halálom volt a lassú hdd, és a kevés memória miatti swapelés, ezért ha egy kort becélzok, akkor kimaxolom cpu, ram, háttértár sebesség, videókártya stb szempontjából.
Akit régen zavart a súgás búgás, érthető ha hangkártyából igazi eredeti gf/interware chipes, viszont zajtalan utángyártott kártyát használ. Legalább mégse emulátor.
Nálam mondjuk c64 után a következő lépés, a SB Live volt, azért az nagy lépés volt pc hangminőség terén, ill. később az Audigy-k.Érdekes például a lézerlemez gyűjtés.
Horror pénzekbe mennek a lejátszók, lemezek, fura a mód a dvd lejátszó/lemez filléres tétel, de én sose vennék/néznék ilyet, rontottam eleget a szememet vhs/dvd/divx korszakban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Jogász topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos autók - motorok
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Milyen routert?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- KártyaPC topik (Odroid, Olinuxino)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700 6-Core 3.2GHz LGA1151 Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 20-Core (30M Cache, up to 5.30 GHz) LGA1851 OEM Processzor!
- Intel Core i9-13900K + ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO + Opcionálisan G.SKILL 32GB CL34 6800 és hűtő
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó i7 7700
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic V3 Black Hajtogatható csúcsmobil, nagy főképernyő + fedlapi kijelző 12/512 GB
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
preferenciáktól függően mindenkinek igaza lehet 
DarthSun