Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FoxiestFox

félisten

válasz frescho #103360 üzenetére

Nekem sem ártana lejjebb állítani a crt mániát, mert egy ponton így nézett ki az asztalom, és csak azért nem néz már ki így, mert ilyen közelről zavarták egymást a drágáim mágnesességileg :))
    Jelenleg 3 van fent egyszerre.
    LCD a padlón a sarokban, ahová való. :D

törölt tag

Szerintem az nem jó analógia hogy guminő, ha kényelmetlen/rossz részét ki akarod szűrni, miközben amúgy nem emulálsz/kamuzol oda semmit. Az Orpheus / modern cucc az úgy szól, ahogy maga a chip tud szólni, legalábbis hűebb mintha teli lenne nyomva gyakrolatilag egy plusz sávnyi zajjal, ilyen szempontból autentikusabb is ezt hallani mint a korábbi ugyanilyen, de limitáltabban elkésíztett cuccost.
    Az, hogy megtartjuk a régiből a jó dolgokat, de közben meghaladjuk a döglassú és reszelő hangú vinyókat, szellemképes TFT kijelzőket, zajos hangkártyákat, instabil driver-eket, az üzvözlendő és csodálkozom itt körben ezen a sok ellenkezésen erre - miért is legyek mazochista csak azért hogy valaki szemléletének megfeleljek azzal kapcsolatban hogy mi a retro neki?
    Én inkább guminő helyett azt mondanám hogy visszajött egy régi szerelem aki letette a cigit és kicsit kigyúrta magát.
    Én azt is elfogadom hogy egyáltalán nem retro a gépem akár, csak nincs magyar Changeling, OrpheusII, Gravis, old Unix,Matrox topik, és ez tűnik a legrelevánsabbnak.
    Abszolút nem a preferenciák különbözősége zavar, hanem az hogy már nem egy ember nyomta be ide a sajátját mindenféle meredek magyarázattal hogy miért az a követendő. Én szívesen olvasom azokat a köröket is akinek már a nem 1:1 megfelelő SID replacement is a harakirivel ér fel, csak én nem vagyok ilyen.
    Továbbá az zavart itt az előző pár beszélgetéskörben hogy a kollégák olyan blődségeket beszéltek pl a GUS-ról, amik megcáfolásához egy Google keresés + a legközelebbi Vogons topik meglátogatása kellett, mindezt olyan hévvel és arccal hogy az nem férne be egy kétszárnyas ajtón...

• envagyok

veterán

Véleményem szerint :) preferenciáktól függően mindenkinek igaza lehet :DD
    Érthető ha valaki az őt régen zavaró nyűgök miatt ezt azt modernebbre cserél, hogy csak az élmény faktor jöjjön be.
    Nekem például halálom volt a lassú hdd, és a kevés memória miatti swapelés, ezért ha egy kort becélzok, akkor kimaxolom cpu, ram, háttértár sebesség, videókártya stb szempontjából.
    Akit régen zavart a súgás búgás, érthető ha hangkártyából igazi eredeti gf/interware chipes, viszont zajtalan utángyártott kártyát használ. Legalább mégse emulátor.
    Nálam mondjuk c64 után a következő lépés, a SB Live volt, azért az nagy lépés volt pc hangminőség terén, ill. később az Audigy-k.

Érdekes például a lézerlemez gyűjtés.
    Horror pénzekbe mennek a lejátszók, lemezek, fura a mód a dvd lejátszó/lemez filléres tétel, de én sose vennék/néznék ilyet, rontottam eleget a szememet vhs/dvd/divx korszakban.

Új hozzászólás Aktív témák