Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Cheesy

  őstag

  Kitartó keresés után sem találtam még csak hasonló topikot se, ami a manapság előtérbe került alternatív energiaforrásokkal (szél, nap, de akár víz is), esetleg a hulladék újrahasznosításával foglalkozna.
  Érdekelne, hogy a PH! fórumozóknak mi a véleménye erről, azt hiszem épp elég brainstorming folyt már itt mindenféle témáról, miért ne bővítsük a vitatémák sorát? :)

  A téma nyitásához ez a "találmány" adta az ötletet, még július elején akadtam rá, de azóta sem találtam olyan fórumot ahol érdemben foglalkoznának az ötlettel:

  Hogyan nyerhetünk vissza finomított olajat műanyagból?
  VIDEO

  Azért raktam idézőjelbe a találmány szót, mert ahogy a videóban is látjátok nem is olyan bonyolult az egész, nem hiába tudja egymaga körbehordozni a világon bemutatókat szervezve.
  Ha jól látom akkor egy 4 fázisban fokozatosan hevítő "kamra", amiből a hevítés folytán keletkezett gőzt egy folyadék (csapvíz) szűrő közegen átvezetve a víz felszínén kiválik az olaj, melyet aztán tovább lehet alakítani benzinné, gázolajjá vagy kerozinná.

  Az ötlet azért tetszik nagyon, mert hatalmas mennyiségű műanyag hulladék keletkezik nap mint nap és a műanyagnak nagyon hosszú lebomlási ideje van. Lényegében az így visszanyert olajat is üzemanyaggá alakítva eltüzeljük, de ahogy a videóban is látszik azért más mennyiségű káros anyag kerül a légkörbe, mintha elégetnénk a műanyagot.

  Érdekelne a véleményetek. :)

  iPhone XR user | www.vakbelmutet.hu

 • Cheesy

  őstag

  Ami jó, hogy manapság az állam kötelezi az áramszolgáltatót arra, hogy a betermelt áramot visszavételezze. Ilyenkor értesíteni kell az á.szolgáltatót, ők kijönnek kiépítenek egy oda-vissza mérő órát, az össz költsége az embernek annyi, ha a szolgáltatóak nem felel meg a mérőóra helye, így kb. 3500 HUF-ért oda rakják ahol nekik megfelel.

  Neked már csak a betermelő egységről és annak hálózatba kötésről kell gondoskodnod.

  Legjobb szerintem a napelem. Zéró mozgó alkatrész, hosszú élettartam. Viszont az ostyákat házilag nem lehet elkészíteni, azért ilyen szilíiumgőzölő gyártósora szeritnem nem sok mindenkinek van :)

  iPhone XR user | www.vakbelmutet.hu

Hozzászólok Aktív témák