Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
Műfaj: FPS, Horror, Akció, Kaland
Fejlesztő: Creative Assembly
Kiadó: Sega
Megjelenés: 2014. október 7.
Platform: PC, Xbox 360, Xbox ONE, PS3, PS4Az Alien: Isolation az önálló Alien franchise része, története az Alien és az Aliens című film között játszódik. Főhősnőnk Amanda Ripley, a sorozat ikonikus főszereplőjének, Ellen Ripley-nek a lánya, aki anyjához hasonlóan fel kell vegye a kilátástalan küzdelmet az űr legszörnyűbb borzalma ellen. Teszi mindezt a Sevastopol állomáson, ahol elszabadult a pokol, miután egy hihetetlen idegen kreatúra elkezdett pusztítani az ott élő és dolgozó emberek között. Vérfagyasztó kalandunk során nem csak az idegennel szemben kell helytállnunk, de az új, megbomlott rend szerint (túl)élő emberek sem lesznek feltétlen a barátaink. Fegyverünk előreláthatóan nem lesz, vagy ha lesz, akkor is óvatosan kell vele bánnunk, ugyanakkor különböző eszközök segítségével képesek lehetünk kijátszani mind az emberi, mind a xenomorph ellenlábasainkat.
A játék dizájnja a kiadott képek, videók és a készítők elmondása szerint is az első film elemeiből építkezik vizualitás és hangok terén egyaránt, így akaratlanul is elkaphat bennünket egy borzongató, ámde jóleső retro érzés. Az előrendelők bónuszként az első Alien film legénységével is találkozhatnak két kiegészítő misszió keretében.[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
Na senkit nem érdekel? Pedig elvileg az őszi szezon egyik top megjelenése ez a játék.
Én amúgy nagyon erős atmoszférát várok a játéktól, óhatatlan lesz az összehasonlítás az AvP-kkel, Colonial Marines-szel, Dead Space-szel, de az eddigi anyagok alapján mindegyikből győztesen kerülhet ki a CA játéka. Hatalmas állomás lesz, ahogy én értelmeztem valami Dead Space szerű utazási metódussal (szektorok, amik között gyorsutazással lehet vándorolni, tehát nem teljesen lineáris a játékmenet). Valszeg lesz sok gyűjtögetnivaló, plusz az Alien megjelenése sem scriptelt, az egész állomást behálózzák a szellőzőrendszerek, ahol közlekedik és ha zajt csapunk, feltűnőek vagyunk, akkor megjelenhet bárhol, épp ezért a pályák felépítése kritikus pont lehet (mindig legyen esély a menekülésre, cselekre).
Azon túltettem már magam, hogy nem telejsen autentikus maga a szörny, ugyanakkor tagadhatatlanul megvan az a fenevad hangulata, mint a régi filmekben, plusz a megvalósítása is elsőrangű, nagyon undorítóan néz ki.
A játékidő lesz még érdekes, elvileg 15 óra, de a videókban látható, hogy a játékmenet maga lassú a legtöbb esetben, hisz a lopakodáson van a fő hangsúly, így lehet, hogy maga a sztori rövid lesz, de az elnyújtott pályarészek miatt mégis hosszú lesz a játék.
Arra is kíváncsi leszek, vajon mennyire befolyásolja majd az eladásokat az első film rendezői változatának szeptemberi mozis bemutatója. Mindenképpen szerencsés volt így kiadni.
Hol érdemes előrendelni amúgy?Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
-
Bad Pritt
félisten
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Xerxész
őstag
Vannak "fejtörők" a játékban? Komolyabb logikai feladatokra gondolok, bár a komolyabb szót tulajdonképpen el is hagyhatnám... Vagy csak bújkálás az egész?
-
bit_bro
tag
Aki Steam-en vette meg a játékot, az ma délután 5-től már lopakodhat:
http://steamcommunity.com/games/214490/announcements/detail/237887374503183042
-
bit_bro
tag
Ennek örömére kiadták a Launch trailer-t is.
-
Viper26
nagyúr
Mai nap lesz meg Steam-en, mindenhonnan azt hallom, hogy igencsak jól sikerült.
Garmin epix™ Pro
-
félisten
A DLC-knek mi lesz várhatóan a tartalma? Érdemes Season Pass-t venni (Last Survivor benne van?)?
Mert ha csak chellenge map-okat pakolnak bele, akkor köszönöm, de beérem a Crew Expendable-lel, mivel igazán csak a sztorihoz hozzáadó kiegek érdekelnek...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
Viper26
nagyúr
Melyik a legjobb SSAO, és AA a jétékban?
Eddig még a döggel nem találkoztam, de addig örüljek.
Garmin epix™ Pro
-
Xerxész
őstag
A hideg ráz ki ettől a játéktól...
-
-
br.rak
őstag
Igaz én csak walkthrough videókat nézek, de kénytelen voltam felkapcsolni a villanyt , elég okosnak tűnik a dög (néha túl okosnak is)
-
cyberkind
félisten
Eddig már láttam az Alien farkát, király.
Hangok nagyon jók, atmoszféra szintén, szinkronok szintén, grafika tökéletes, és méghozzá úgy hogy a gépigény egy nudli, na így kell szép játékot csinálni, viszont mediumon kezdtem, és most értem oda ahol 3 embert kéne "levadásznom" de rohadt nehéz, és olyan sötét van hogy egy denevér se tudna repülni de ezek még fejen is lőnek, szal eddig király, csak messze az Alien. -
AeSDé Team
őstag
Van valakinek tippje arra hogy hogyan állíthatnám át a felbontást? Amikor a játékot indítom "Out of range" felirat fogad 1440x900-as monitoromon!
Már próbálkoztam azzal hogy az ENGINE SETTINGS fájlban átírom az összes választható felbontást a monitoroméra, de nem használt semmit:
[link][/][ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz AeSDé Team #22 üzenetére
Szerintem az az ablakos felbontás amit te átírogatsz nem a fullscreen.
Mikor kiírja, hogy "out of range" nyomjál egy ALT+ENTER -t, és akkor talán átteszi ablakba, aztán tudsz állítgatni. -
bit_bro
tag
válasz AeSDé Team #22 üzenetére
Valaki már a Steam fórumban is jelzett hasonló problémát, de megoldást nem láttam.
Esetleg próbáld meg azt, hogy a desktop felbontását átrakod pl. 1280x720 -ra, és úgy próbálod indítani a játékot.
-
cyberkind
félisten
válasz horvathkrisz #25 üzenetére
Szerintem ez a detektor így elég rossz megoldás, ha felvesszük homályos lesz a kép, ha elrakjuk még valami hang sincsen ami figyelmeztetne vagy ilyesmi.
Meg a fegyverek is csak dísznek vannak lényegében, pedig a lény nem sebezhetetlen, oké, értem én hogy az a lényeg hogy a lény zaklasson, na de akkor is. -
cyberkind
félisten
Egyébként a lény(ek, meg a többi dolog) hogy kerültek a hajóra?
Kicsit gyenge az angol tudásom, meg nem is olvasok el mindent. -
Xerxész
őstag
válasz cyberkind #30 üzenetére
Szerintem játsszd végig, biztos kiderül.
De majd elmondják azok, akik már végigvitték. Én elég lassan haladok, mert parázok minden lépés előtt...meg után is.
Még sötét sem volt, a lépcső tetejéről kiszúrt egy nő, kb. 2 másodperc hatásszünet, majd lelőtt...és még ettől is megijedtem.[ Szerkesztve ]
-
Sarkadi
tag
Jó 3 órányi játszás után teljesen levett a lábamról. Teljes mértékben vissza adja az első rész nyomasztó, végig paráztatós hangulatát, úgy, hogy igazából nem történik semmi, de félünk mikor ugrik elő valamelyik szellőzőnyílásból szeretett idegenünk.
A detektorral különösebb gondom nincs, elővéve is látni normálisan a képet a jobb egérgombot lenyomva tartva, elengedve pedig vissza fókuszál a detektorra. A fegyvert idáig még csak a robotokon tudtam kipróbálni, nem sok sikerrel, jobb lett volna futnom...
Nálam az utóbbi évek Alien-es játékai közül abszolút ez a győztes és még messze van a vége, úgyhogy megyek is vissza rettegni.
-
Xerxész
őstag
válasz cyberkind #32 üzenetére
Közép.
Az Easy túl könnyű volna nekem, a Hard meg túl nehéz asszem.
3 vagy 4 ember keres most valami nagyobb helységben, aminek az oldalsó részéből ki lehet látni az űrbe. Vannak ott ülőhelységek, ott bújkáltam, de oda is lejöttek keresni, akkor szúrt ki a nő. Ott tartok most.SPOILER
Azon már túlvagyok, amikor először "találkozunk" a lénnyel...amikor hátbaszúrja a kísérőnket, asszem Alex volt a neve.
SPOILER vége
-
Xerxész
őstag
Nem, ők még valóban nem voltak.
Amúgy egyetlen hibát veszek eddig észre, ami azért zavar: hogy saját magunknak nincs árnyékunk. Ha már megcsinálták, hogy FPS nézetben láthatjuk a lábunkat (ami ritka dolog, úgyhogy ez nagy pozitívum), akkor az egyébként faszán parás fényeffekthez igazán kreálhattak volna Ripleynek dinamikus saját árnyékot is.
-
cyberkind
félisten
Így detektor nélkül, hallásra hagyatkozva hogy merre kolbászol az idegen eléggé durva, pláne így a játék elején.
-
br.rak
őstag
Tudom kissé fura, de kicsit beugrott a System Shock 2-is, egy elég jó film alapanyag is lehetett volna ebből.
-
horvathkrisz
addikt
válasz cyberkind #27 üzenetére
Egyet kell hogy ertsek, amugy a droidnak a fejebe is belelottem kb 6 toltenyt, 1 meterrol, annak se lett semmi baja, aztan siman kicsinalt. Ahhoz kepest, hogy a masodik reszben a film elejen megvagja a kezet es kifolyik a (feher) vere, eleg jol birta a toltenyeket az arcba...
-
dangerzone
addikt
Milyen lett a játék srácok? Megéri beszerezni?
Illetve gépigénye milyen? Egy hd 5670 kaliberű kártyán játszható szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
horvathkrisz
addikt
válasz dangerzone #43 üzenetére
Mindenkepp szerezd be, az elmult par ev eddigi legjobb jateka szamomra.
-
eami
veterán
válasz horvathkrisz #42 üzenetére
az a droid másik cég által gyártott droid
-
br.rak
őstag
Akik végigvitték: Nem gondoltatok kicsit sem csúnyát a fejlesztőkről a végén?
-
cyberkind
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell XPS 7590 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1650 16GB 512GB NVMe ujjolv gar
- SEGA - MEGADRIVE 2 /// +196 játék // +3 eredeti vezérlő / antenna és A/V vezeték / használatra kész!
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB - független, 91%, Apple garancia
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- Zephyrus G GU502DU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 3750H GTX 1660 Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest