Hirdetés

2017. október 17., kedd

Hozzászólások

(#1451) Gus válasza MTbc (#1450) üzenetére


Gus
(fanatikus tag)

''Az inverteren tudok valamit mérni?''
Esetleg a tekercsek impedanciáját...főleg a szekundert.
Privi ment.

[Szerkesztve]

http://hardverapro.hu/apro/bazarocskam_fiok_urites

(#1452) outsiders


outsiders
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy a V2infinity gépben milyen márkájú és időzítésű RAM van?
Mennyire kompatibilisek a nem gyári modulokkal az Abacomp notik úgy általában?
Köszi a választ :R :R :R

Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.

(#1453) Gus válasza outsiders (#1452) üzenetére


Gus
(fanatikus tag)

Apacer vagy Kingston 533-as.
Általában nem finnyásak, elmennek a legtöbb MEM modullal.

http://hardverapro.hu/apro/bazarocskam_fiok_urites

(#1454) foxi69


foxi69
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Lelkes olvasója vagyok egy ideje a fórumnak, de most komolyra kezdenek a vásárlási szándékaim válni :)

Ezt néztem ki:

Albacomp Activa Eco Mobil Business V3 hordozható számítógép (8258-039-LIN)

15.4'' WXGA Glaretype TFT kijelző, Intel 945PM chipset, Intel Core Duo processzor T2350 (2MB Cache, 1.83GHz, 533MHz), 512MB DDR2/667MHz memória, 60GB SATA merevlemez, Dual DVD író, ATi Radeon X1600 videókártya 256MB, Express Card slot, Ethernet, 56k modem, S-Video TV kimenet, FireWire, Wireless LAN, 4-in-1 kártyaolvasó, 2.8kg, 2év garancia, Linux.

199.990 Ft

+14.500 Ft-ért a memóriát 1 GB-ra, a HDD-t 120 GB-ra bővítve.

Alapban asztali gépet váltana ki. Fő felhasználás: net, filmek, MS Office, játékok a gyereknek utazásnál.

Megbízható gépre számítok. Nem fogok csalódni?

Várom segítő véleményeiteket!

Előre is köszönöm: foxi69

(#1455) Xantomas válasza foxi69 (#1454) üzenetére


Xantomas
(őstag)

Ha egy szubjektív kívülálló véleményére adsz, akkor sztem ez a típus [link] Albacomp Activa Eco Mobil Business V3 notebook (8258-027-LIN) jobb vételnek tűnik. 1GB RAM, ami 677MHz-es, igaz csak 100GB-s winyó, de Core 2 Duo processzor CoreDuo helyett.

Ez 244.990 Ft, a megcélzott 214490 helyett, de talán pont aksiidőben, illetve processzorteljesítményben fog kijönni az árkülönbség. Hogy megéri-e, azt már neked kell eldönteni. Viszont az árkülönbséget egy express cardos tunerre is költhetnéd, ami úton jól jöhet.


A business v3 pedig alapból egy jó masina.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#1456) foxi69 válasza Xantomas (#1455) üzenetére


foxi69
(fanatikus tag)

Köszönöm szépen a segítő választ.

Jól látom, hogy a 2 gép között (HDD és RAM kivételével) csak a proci a különbség? Mennyivel tud többet, mennyivel jobb a drágább proci? Hol vehető észre (milyen jellegű felhasználásnál) az említett telejesítménybeli különbség? Aksiidőben mit jelent a különbség (a www.notebookchek.net-en néztem az adatokat és ott fogyasztásra a 2350-es procit kevesebbre írják)?

Bocs, ha kicsit sokat kérdezek, de a lelkesedésem bőven nagyobb a tudásomnál.
:R

(#1457) earny


earny
(tag)

Leírom a kálváriámat. Kíváncsi vagyok járt e más is úgy az Albacomppal mint én.

2005 decemberében vásároltam egy Albacomp Power 7 típusú notebookot. (Clevo M400)
Egy évig tökéletesen működött, nem volt vele semmi probléma. 2006 decemberében, pont a karácsonyi ünnepekre, meghibásodott az optikai meghajtó. A gépet a pécsi területi szervizbe vittem be, hogy megspóroljam a bolt és a szerviz közti szállítási időt. A szervizben szerencsére visszaadták a bevizsgálás után a gépet, de 5 hét kellett nekik, hogy beszerezzenek egy optikai meghajtót. (Jó ebben volt közben egy karácsony és egy újév is…)
A következő probléma 2007 februárjában lépett fel, amikor a kijelző mondta be az unalmast. Nem volt kép; külső monitoron volt. A gépet ismét Pécsre vittem, ahol feltették a polcra, hogy majd jön a szerelő és megcsinálja. Hetente 1-2 alkalommal felhívtam őket, hogy mi van a géppel, de rendre elhajtottak. Az ügyfélszolgálatos flegmán, lekezelően beszélt velem. Azt hajtogatta, hogy sok külsős melójuk van és nem érnek rá egyszerű notebookokkal foglalkozni. A kirendeltség vezetőjével sem sikerült beszélnem, mert mindig elérhetetlen volt. Három hét után már a telefont sem vették fel. Szerintem már ismerték a számom :D . Megelégeltem a dolgot és írtam egy emailt a szerviz kukac és info kukacra; válaszra sem méltattak. Végső elkeseredésemben írtam még egy emailt, amiben megfenyegettem őket, hogy március 14-én (szerdán) megyek a notebookért és ha nem lesz kész, akkor feljelentem őket a fogyasztóvédelemnél (Ezt a levelet hétfőn küldtem). Ennek hatására 2 nap alatt felvitték Fehérvárra, megcsinálták és visszavitték Pécsre a gépet. Az ügyfélszolgálatos úgy nézett rám, amikor mentem a gépért mint aki azon töpreng, hogy melyik csavarhúzót mártsa belém.
Nem sokáig tartott az öröm, mert rá három hónapra a kijelzőt tartó bal oldali FÉM zsanér a gép összecsukása közben egy roppanás kíséretében eltörött. Amikor pedig kinyitottam, hogy megnézzem mi volt az, már nem a fém zsanér vette fel a terhelést, hanem a műanyag alkatrészek. Ennek következtében a műanyag burkolat kb 2x3cm-es része ripityára törött. Ezúttal a boltba vittem vissza, hátha szerencsém lesz. A boltban közölték, hogy a törés alapból nem garanciális. Kaptam egy árajánlatot 20000 forintról. Nem vitatkoztam, mivel kellett a gép. A masinát elvitték Székesfehérvárra, ahol szintén kitették porosodni, mert 3 hétig nem is hallottam a felőle semmit. Mivel már kezdett idegesíteni a dolog ismét emailezésbe kezdtem a szervizzel. Persze újra a fülük botját sem mozdították. Így újra megfenyegettem őket a fogyasztóvédelmi feljelentéssel. Amit másnap meg is tettem. Amikor közöltem velük, küldték az emailt, hogy kész a gép lehet vinni. Érdekes. Nem tudtam megemészteni, hogy ki kell fizetnem a javítást, úgyhogy megreklamáltam, hogy miért kell egy fém alkatrész törése miatt nekem szívnom. Erre azt válaszolták, hogy még soha nem láttak ilyen törést és ez mindenképpen fizető javítás lesz; mellékesen megjegyezték, hogy egyben a garancia is elveszett, mivel a gép szétszerelt állapotban érkezett hozzájuk. Történ ugyanis, hogy a boltban szétszedték a gépet, hogy megnézzék milyen alkatrészek kellenek hozzá. A boltban 1 órás vitatkozás után sem jutottunk dűlőre. Így maradt az elveszett garancia, a húszezres számla (+kéthavi internetszámla ment még a levesbe) és a csalódottság.

Remélem, hogy másnak több szerencséje lesz az Albacomppal, de én tuti nem veszek még egyszer ilyen gépet.

(#1458) Zofren válasza earny (#1457) üzenetére


Zofren
(fanatikus tag)

sajna ismeros, hogy harcolni kell, hogy javitsák már meg. már javasoltam neki, ha nem birják, szoljanak és segitek hétvégente. :) egy szerencsénk van: ismerjuk a szervizvezetőt, és elég nagy forgalmat csinálunk.

''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein

(#1459) Tim82


Tim82
(PH! nagyúr)

Sziasztok, egy ismerősöm Albacomp notijának van most az a problémája, hogy állandóan túlmelegszik és kikapcsol.

Az alaplap típusa: clevo M22ES, a processzor: Intel Celeron 2400 MHz, 768 Mb RAM lehet benne. Pontosabb típust azért nem tudok mondani, mert az ismerősöm Miskolcon van jelenleg, én meg Bp.-n, ez most reggel előjött probléma és hát msn-en - főleg úgy, hogy nekem IBM notim van - elég kevés segítséget tudok neki nyújtani.

Valakinek valami ötlete? Sajnos, a gép már nem garanciális, este, ha minden igaz, megnézi valaki és talán megtisztítja a hűtést, hátha csak azzal van a gond.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - http://hardverapro.hu/tag/tim82

(#1460) Xantomas válasza earny (#1457) üzenetére


Xantomas
(őstag)

Na igen, ez a tipikus ''ígyjárás'' esete.
Optikai meghajtó megfáradhat, de látod szó nélkül cserélték, igaz 5 hetet vártál.
A kijelző probléma, az valszeg inverter halál, 15 perces művelet kiherélni, és betenni az újat. Ekkor már vagy tényleg tele voltak más munkával, vagy csak szartak rá. Garanciális meló, nem éri meg nekik sietni, bár neked annyival tovább tart a garid.
Törött zsanért hetente látok. Van amelyik szervízben jóindulatból meghúzzák a zsanér csavarját, hogy ne lötyögjön annyira a kihajtott kijelző, csak néha elfelejtik újrazsírozni. Ilyenkor ha beragad, gyönyörűen elpattan. Utána tilos megmozdítani a fedelet, kézzel kell a zsanér csonkját visszahajtani, és úgy vinni szervízbe. Ha kijajtják, és eltörik a műanyagot, az már az ő bajuk.

''Erre azt válaszolták, hogy még soha nem láttak ilyen törést és ez mindenképpen fizető javítás lesz... ''

Ha nem elismerten anyaghibás típus, mint egyes FuSik, akkor tényleg garancián túli javítás, mivel inkább felhasználói figyelmetlenségből törik.

''...mellékesen megjegyezték, hogy egyben a garancia is elveszett, mivel a gép szétszerelt állapotban érkezett hozzájuk. Történ ugyanis, hogy a boltban szétszedték a gépet, hogy megnézzék milyen alkatrészek kellenek hozzá.''

Ha szétszedik a gépet, már egyből jegyzőkönyvet kell róla felvenniük, az ilyen félreértések elkerülése végett. Ez már egyértelműen a szervíz ''lesz@rom'' mentalitását mutassa.

Azt meg lehet tudni, hogy egy 20asért mit cseréltek rajta?
Még fehérváron nem volt a gépem, csak a SZÜV központi szervízében, de velük, lekopogom, az utóbbi 15 évben nem volt gond a családban senkinek se baja.

Mod: anno az m400-as topicban is írt valaki zsanér törésről, de lehet, hogy te voltál.

[Szerkesztve]

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#1461) MTbc


MTbc
(senior tag)

Sziasztok tegnap este furát tapasztaltam féletlenül megfogtam az inverter panelt mikor ment a gép a csati sor után van pár ellenállás azt az ujjammal össze zártam és fényt adott a kijelző ezt megcsináltam mikor bootolt,s akkor volt kép rendesen minden látszódót de mikor bejön a bejelentkező kép újra sötét lett! Erre valami megoldás már próbáltam másik inverter panelt de az se segített.
(Előzmények:korábbi hozzászólásainban! )
Thanks

(#1462) polip válasza Tim82 (#1459) üzenetére


polip
(PH! addikt)

vedd vissza az FSB-t, vannak benne kis fehér DIP kapcsolók..

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#1463) Tim82 válasza polip (#1462) üzenetére


Tim82
(PH! nagyúr)

Köszönöm a választ. De írtam, nem az enyém a gép, meg fizikailag is van pár 100 km-nyi távolság a tulaj meg köztem... Gyanús egyébként, hogy azóta sem jelentkezett, hogy megoldódott-e vagy nem a probléma. Remélem, nem robbant fel a notebook-ja... :DDD

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - http://hardverapro.hu/tag/tim82

(#1464) polip válasza Tim82 (#1463) üzenetére


polip
(PH! addikt)

csaknem :D

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#1465) foxi69 válasza foxi69 (#1454) üzenetére


foxi69
(fanatikus tag)

Ma elhoztam a gépet, de sajnos elakdtam az XP telepítése közben:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
STOP: 0x0000000A

Melyik hardverrel lehet a gubanc és mi lehet rá a megoldás? :F

(#1466) foxi69 válasza foxi69 (#1465) üzenetére


foxi69
(fanatikus tag)

Eddigi tapasztalatok:
- Win XP nem ment fel rá:(
- DVD filmet hang nélkül és szaggatva játszotta le az UHU Linux mellé adott lejátszóval:(
- optikai meghajtó erősen zúg:(
- hálózaton a Linux ismereteim hiányában ki sem tudtam próbálni:(
- ''álló helyzetben'' is erőteljesen melegszik (ment mellette egy venti és így is):(

Gyenge kezdés után remélem nem visszaesés lesz a folytatás...

Minden segítséget, ötletet örömmel fogadok és előre is köszönök!


[Szerkesztve]

(#1467) Xantomas válasza foxi69 (#1466) üzenetére


Xantomas
(őstag)

Ugye SP2-es XP-vel próbáltad? Már csak a 945-ös chipset miatt is csak azzal érdemes.
Szaggatva játsza le, valszeg csak codec hiba lesz.
Az a baj az UHU-val, hogy kellő támagatás nélkül a felhasználói bázis gyakorlatilag a tesztelők egyben. Ha teheted, tegyél be egy 7.04-es Ubuntut, és próbáld ki live módban.
Optikai meghajtó az ilyen, notiban kellő ház, rezgéscsillapítás nélkül ilyen lesz, zúgni fog, persze egy Neros segédprogrammal lehet korlátozni a sebességét.

Melegszik, mert egy eléggé izmos masina. Sajnos ezzel együtt kell éllni. Persze lehet linux alól ugyanúgy az ATI powerplay funkcióját használni, illetve a proci feszültségeit levenni, amitől hűvösebb lesz, de nem hideg. Asztalon kell használni, vagy mindent minimumra véve ölben, de nem ágyon.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#1468) foxi69 válasza Xantomas (#1467) üzenetére


foxi69
(fanatikus tag)

Megoldódtak a dolgok. Az XP egy másik telepítőről simán felment. :)
A géphez adott driverek és programok (WINDVD, NERO) tökéletesen működnek.:)
Az optikai meghajtó zúgása csak a linuxos telepítő lemeznél zavaró (úgy látszik azt nem szereti:)).
Természetesen asztalon használom és a melegedést majd megszokom...

Az első ijedelem után megnyugodva összességében pozitívak már a tapasztalatok. Nem csalódtam. Köszi szépen a segítő hozzászólásokat! :R

(#1469) earny válasza Xantomas (#1460) üzenetére


earny
(tag)

Azongya.... lecserélték a ház felső részét képező szürke műanyagot. A munkalap szerint 8500 HUFba került (nem derül ki, hogy br, vagy nt) Valamint a két zsanért takaró kb 1,5cmes műanyagot, 600 HUF/db. A fém zsanér nem szerepel a munkalapon. Lehet, hogy használtat raktak be, vagy meghegesztették. Ezenkívül 1, azaz egy kerek óra munkadíjat számláztak még ki.

(#1470) earny válasza foxi69 (#1468) üzenetére


earny
(tag)

A WinDVD nálam is szaggatot, amig nem engedélyeztem neki a hardveres gyorsítást. Utána vitte simán a filmeket.

A melegedésről annyit, hogy egy ilyen noti gyakorlatilag ugyanakkora teljesítmény képvisel, mint egy combos asztali gép. Míg az asztali gépben van 4-5 minimum 8 cmes ventilátor és megfelelő légtér, addig egy notebookban van 2db 6 centis venti és zsúfoltság. Nem csoda, hogy ennyire felmelegszenek főleg ha az ember folyamatosan nagy terhelésnek teszi ki.
Én azt találtam ki, hogy a hátsó lábai alá tettem egy-egy széles fogkrémes tubus tetőt és így elég légtér marad a gép alatt amiből tud rendesen friss levegőt szívni. Persze ha a gép oldalán vannak a szívónyílások akkor ez mit sem ér. :DDD

(#1471) SDA


SDA
(újonc)

Sziasztok!

Van egy Alba notim, nem régi, még van rá garancia....

Egy pár napja azt csinálja, hogy bekapcsolás után, felpörög a venti (mint mindig egy pillanatra) utána viszont nem történik semmi. A kép tök fekete, a vent ne pörög, és a power gomb villog (aminek világítania kéne), elég gyorsan, és közben kattog valami a gépben.

Nemtudom, mi lehet a hiba, talán valami hardveres? Semmi erre utaló dolgot nem tapasztaltam.... ugyértem, azt hallanám, ha egy kondi elszáll :S

Én inkább szoftveres vagyok, de addig elsem jutok, hogy szoftvert tudjak indítani. CD nem olvas, ami érthető is... nem tudok biost indítani, meg semmi. Ja és még annyi, hogy UHU-Linux 2.0 -van rajta.

Légyszi írjatok, ha láttatok vagy tapasztaltatok ilyet, vagy csak ha sejtitek mi lehet a gond.

Élőre is köszi a segítséget.

(#1472) Xantomas válasza earny (#1469) üzenetére


Xantomas
(őstag)

Hmm, sztem korrektnek tűnik.
Nekem ház belső felső eleméért adtak egy kb 20E Ft-ot ajánlatot. Igaz abban a touchpad is benne van.

Mod:
SDA, ez egyértelműen szervízérett.

[Szerkesztve]

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#1473) SDA válasza Xantomas (#1472) üzenetére


SDA
(újonc)

Jaja. Ma délelőtt viszem is a szervízbe.

Ha téged is érdekel mi lehet a hiba, leírhatom a szervíz után, ha gondolod.

Köszönöm a segítséget.

(#1474) polip válasza SDA (#1473) üzenetére


polip
(PH! addikt)

mi van a géppel? kiderült?

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#1475) polip válasza polip (#1474) üzenetére


polip
(PH! addikt)

lehet nincs még gépe/netje? :)

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#1476) Xantomas


Xantomas
(őstag)

Muhaha, ülök a nagyszobában, notival az ölben, és a tv-t ki be kapcsolgatja, leveszi a hangerőt a gép infrája. :) Cuki kis ősrégi katódsugaras blaupunkt.
Mondjuk ezen nem lepődök meg. A videó, és a Hifi távirányítója is néha lekapcsolja, vagy leveszi a hangerőt.
I'm lovin it.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#1477) D4rkm4n válasza Xantomas (#1476) üzenetére


D4rkm4n
(őstag)

Egészpontosan milyen alba géppel imitálsz távirányítót? :)

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#1478) Xantomas válasza D4rkm4n (#1477) üzenetére


Xantomas
(őstag)

2 éves Business V1 (Clevo 37EW) 06.02.06-ai BIOS-szal.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#1479) D4rkm4n válasza Xantomas (#1478) üzenetére


D4rkm4n
(őstag)

Hát, én ilyet sajnos nem tudok villantani a Mobil Traveller V2-esemmel. :(

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#1480) Xantomas válasza D4rkm4n (#1479) üzenetére


Xantomas
(őstag)

Örülnék neki, ha nekem se kellene vele villantanom, de randomba, mikor feleszmél, hogy neki ugyanmár infrás eszközt kell keresgélnie.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#1481) kojenci


kojenci
(újonc)

Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a gépről?
CAD-et kéne vinnie.

Albacomp Activa-Standard Mobil Speedy
(ACP-MN1-660N-051-MIC)

Intel Core 2 Duo T5500 processzor
15.4” Glaretype WXGA kijelző
1024MB DDR2 memória
Dual DVD író
100GB 2.5” SATA merevlemez
Magyar billentyűzet, beépített touchpad
Azalia hangrendszer
3db USB port, 1db külső monitor csatlakozó
1db FireWire, 1db S-Video TV kimenet, 1x soros
1db fejhallgató csatlakozó, 1db mikrofon csatlakozó
1db RJ-45 Ethernet csatlakozó, 1db RJ-11 56k modem csatlakozó
1db Express Card slot, 7-in-1 kártyaolvasó
Webcam
291 x 218 x 25/32,5 mm, 1,98kg akkumulátorral
Vista Home Premium operációs rendszer
2 év szervizgarancia

:)

(#1482) fischi válasza kojenci (#1481) üzenetére


fischi
(kvázi-tag)

Nekem majdnem pont ilyen van, és szeretem:) Elég jól tűri a hurcipálást, eddig nem volt vele semmi bajom (~fél éves), és elég sokat használom.
Szóval mi érdekel? Kérdezz nyugodtan;)
Egyetlen negatívum, hogy kicsit hangos, mivel elég sokat megy a venti. Aksiról normál használattal úgy 2.5 órát működik.
Arhicadhez kell? Nem igazán tudom, annak inkább erős proci kell, ami itt megvan, ha nem felhőkarcolót akarsz tervezni szerintem elviszi.

(#1483) kojenci válasza fischi (#1482) üzenetére


kojenci
(újonc)

-AutoCAD Mechanicalnak, illetve Autodesk Inventornak kéne rajta mennie. Elég sokat hordoznám.
-''majdnem pont ilyen van'' - Mi a különbség?
-Játékok hogy mennek rajta?
-Jól össze van rakva, nem ''recseg-ropog''? Mert láttam már FuSi gépet, ami nem volt vmi bizalomgerjesztő.
-Az nem baj, hogy hangos.Majd megszokom. :)

Igazából minden érdekelne róla :D

(#1484) fischi válasza kojenci (#1483) üzenetére


fischi
(kvázi-tag)

-Ezeket nem annyira ismerem, de el kell, hogy fussanak rajta. Én is sokat cipelem, éppen ezért lehet jobban jártam volna ha 14'-es verziót választom. Bár cadhez a sok sidebár és egyebek miatt nem árt a nagy kijelző. Amúgy egész biztos nehezebb 2 kilónál,ha jól emlékszem 2.6. De ebben a méretben ez is könnyűnek számít.
-Kisebb vinyóval adták még akkor, meg win nélkül vettem, ennyi:) Most pl linux is van rajta, mindent felismert gond nélkül, ami nagyon pozitív:)
-Játszani nem nagyon szoktam, van pár régebbi játékom azok elfutnak, újabbakkal nem is próbálkoztam, gma950 videókari nem arra való..
-Szerintem jól össze van rakva, az olcsó fusiknál és acereknél mindenképp jobban. És nem is recseg-ropog. Kérdés a festés mennyire fog kopni, nálam egyelőre még bírja:)
-A hangossága eleinte zavart, most már nem, én is megszoktam.
-Egyebek: kijelzője szép (ha szereted a fényeset, van aki utálja), a webcam elég jó minőségű (bár alig használom),a kártyaolvasó hasznos, meg számomra a soros port ami még jól jön néha, nem sok gépen van mostanában (pláne ebben az árkategóriában)

Nem tudom mi érdekel még, akár keress meg privátban kérdésekkel, szívesen válaszolok.

(#1485) ityam


ityam
(senior tag)

az uccsco 2 oldalt ahogy vegignezem jol latom hogy az x1600 al szerelt albacomp notival nem volt baja senkinek? ha sikerul eladnom a mostani notim valszeg akkor nekem is egy ilyen lesz.
kerdesem: hallottam hogy egyes gyartok 64 bites x1600 al szereli a notijat. Ugye az albacompos noti az nem 64 bitessel van?

illetve hallottam olyat hogy az olyan notikban ahol kulon VGA van ott lehet cserelni a VGAt es ha jol tudom akkor az x1600 as az kulon VGA. Tehat akkor lehet elvileg ebben is cserelni a VGAt? Ha igen akkor sokfele kartyaszabvany van vagy csak ott is egy-ket fele mint asztali gepnel? Ha lehet esetleg cserelni akkor mi a legjobb mobil vga amit bele lehet rakni(feltetelezve hogy talal valahol az ember)?barmilyet elvileg?
Ha lehetne VGAt is boviteni benne akkor tok jo lenne most egy CeleronM el megvenni es 1-1,5 ev mulva benni bele egy ketmagos procit meg egy combosabb VGAt. vagy ne almodjak ilyenrol?

[Szerkesztve]

ASUS P5K, C2D E4300@3000MHz 2X1 Gb+2x2GB Kingmax DDR2 800, Gainward GTX 460 1GB,550W Chieftech táp.

(#1486) dr.bubo


dr.bubo
(őstag)

http://www.mfor.hu/cikk.php?article=38290

idézet:
''Jönnek a kártyafüggő notebookok

Az Albacomp vezérigazgatója elárulta, hogy két mobilcéggel is tesztelték beépített internetmodemes gépeiket. Ezek alapján elképzelhető, hogy hamarosan a magyar piacon is megjelennek a ''kártyafüggő'', azaz csak egyetlen szolgáltató internet-előfizetésével használható laptopok.''

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#1487) polip válasza dr.bubo (#1486) üzenetére


polip
(PH! addikt)

előbb törik fel a védelmet, mint hogy elterjedjenek...

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#1488) !attis!


!attis!
(fanatikus tag)

sziasztok!
Én is tervezgetem nemsokára egy laptop vételét, csak azt nem tudom h milyen márkájút.
Nézegettem az albacomp weblapján a gépeket de szinte nekem árban megfelelők mind Vias chippel vannak ellátva. Mi a véleményetek róla? Én tartok tőle kicsit mert volt pár VIAs (asztali géppel) dolgom és meglepően lassabbnak tűnt mint egy intel chipes.Kiváncsi lennék a véleményetekre. ;)

(#1489) !attis!


!attis!
(fanatikus tag)

senki? :B

(#1490) ityam


ityam
(senior tag)

tény és valo hogy az inteles gyorsabb, de szerintem azert nem olyan veszes a kulombseg.

ASUS P5K, C2D E4300@3000MHz 2X1 Gb+2x2GB Kingmax DDR2 800, Gainward GTX 460 1GB,550W Chieftech táp.

(#1491) Scoobyka


Scoobyka
(PH! addikt)

milyen az albacomp szervíz?

(#1492) Xantomas válasza Scoobyka (#1491) üzenetére


Xantomas
(őstag)

Háát, egy hete zaklatom a kirendeltségeket mailokkal, hogy egy Business v1-hez touchpad gombjainak a nyákját beszerezzem, de válaszra egyik sem méltatott. Gondolom tán azért nem mert gmail, meg freemailos címmel küldtem...

Amúgy javítás terén a bp-i főszervíz (SZÜV) korrekt szokott lenni.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#1493) BBalázs


BBalázs
(újonc)

Sziasztok!

Erről a gépről szeretnék minél többet megtudni:

http://shop.albacomp.hu/index.phtml?op=home&module=reszletes&termek_id=3463

Többek között:

- Mennyire melegszik
- Mennyire strapabíró a háza
- Hány USB port van rajt
- Kijelző minősége
- Milyen audio található benne
- Mekkora akksi van benne és meddig bírja

Bocsi a sok kérdésért. :B Érdeklődve várom válaszaitokat.

(#1494) foxi69 válasza BBalázs (#1493) üzenetére


foxi69
(fanatikus tag)

Szia!

Nekem ez van: Albacomp Activa Eco Mobil Business V3 hordozható számítógép (8258-039-LIN) 1 GB RAM-ra és 120 GB HDD-re bővítve. A különbség alapból a proci, ami az enyémben Core Duo processzor T2350 (2MB Cache, 1.83GHz, 533MHz).

Az elején kicsit megijedtem (ez itt is olvasható korábban), de azóta csak a legjobbakat tudom a gépről írni!

Ha a videókártya komolyabb igénybevételt kap (pl. játék), akkor érezhetően melegszik. Ha csak net és irodai alaklmazások mennek (mint most), akkor semmi extra (proci hőmérséklet 29 C).

Nálam napi használatban van és cipelem is rendesen. A ház eddig kifogástalanul szuperál (tény, hogy vigyázok is rá).

4 USB portom van. 2 a jobb oldalon, 2 hátul. Mindkét helyen egymás felett elhelyezve.

A kijelzőre rosszat nem tudok írni. A sógor Dell (6400-3) gépe mellett jól összehasonlíthatóan jobb képet produkált.

Li-Ion akku. Kapacitás 48840 mWh. Netezés (WLAN) mellett 90 percet bír.

Realtek ALC 883@Intel 82801GBM High Definition Audio Controller.

Nekem eddig bejött:)

(#1495) BBalázs


BBalázs
(újonc)

Köszi a segítséget. :R
Azt hiszem befizetek egyre. Remélem én sem csalódok benne.

(#1496) earny


earny
(tag)

Nyah... megadta magát a merevlemez a gépemben végleg. 1 hónapja kezdett ''bedszektorosodni''. nem bírt ki két évet (decemberben lett volna 2 éves) a Samsung 40 gigács vinyó.

(#1497) Vladi


Vladi
(PH! nagyúr)

Sziasztok!

Akadt egy kis gondom egy Albacomp laptoppal. Egyik barátom kért meg, hogy varázsoljak rá egy XP-t.
A kárlváriám ott kezdődött, hogy a hozzá adott driver cd egyik drivere sem a géphez való. :Y
Sebaj. Keresek neten drivert. Everest segített kideríteni mi micsoda. Egészen jól ment ez a hangmotyóig.
Gyárilag UHU linux volt rajta. Azzal volt hang. Viszont xp alatt nem bírom életrekelteni a hangját. :(
Everest szerint a chip:
Realtek ALC260 @ VIA VT 8237A High Definition Audio Controller
Linux megerősítette: VT 8237A

Viszont a Viaarenáról letöltött dirver nem hajlandó felmenni. Az mondja nincs ilyen eszköz a gépben. No ennél a pontnál lettem nagyon szomorú. :O
Van valakinek egy segítő ötlete esetleg. ? :U

[Addig vadászok realtek drivert, hátha. A sata kontroller és az etherned izé jól megy ms dirverrel. Szerintem azt hagyon sé nem szenvedek vele.]
A masina - papírja szerint: Activa-Eco Mobil Silver Line
Elvileg ez a cucc az: [link]
Csak ebben 80 G vinyó van.

Nagyon hálás lennék a segítségért. :R

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#1498) dr.bubo válasza Vladi (#1497) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

itt megtalálod a drivereket.


[link]

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#1499) Vladi válasza dr.bubo (#1498) üzenetére


Vladi
(PH! nagyúr)

Köszi, jön le, mindjárt megnézem. Sikítok ha mégsem megy. :))

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#1500) Vladi válasza dr.bubo (#1498) üzenetére


Vladi
(PH! nagyúr)

Úgy néz ki ezekkel a driverekkel menni fog: itt nyekeregnek a windows hangok,
kilövöm őket. :DDD

Hálás köszönet a szemfüles segítségért. :R

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.