- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Megfontolja a chipgyártás leválasztását a Samsung?
- Milyen asztali médialejátszót?
Hirdetés
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
Nem maradt sok titka a kétféle Galaxy A16-nak
ma A decemberi premiertipp közelgő startot és Android 14-es indítást vetít előre
-
Mozgásban az A Quiet Place: The Road Ahead
gp A PC-re és konzolokra érkező játék a hónap közepén debütál.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bollokcs80
Korrektor
Dani, nagyon kíváncsi leszek a véleményedre az AirPods zajszűrésének hatékonyságával kapcsolatban. Ha jól vettem ki a korábbi tesztjeidből, ez a funkció az on-ear füleseknél nem túl hatékony. Kíváncsi leszek, almáék meggyőznek-e az ellenkezőjéről...
B.Cs.
-
MikeWazowski
veterán
Jó nekem továbbra is az AirPods gen3.
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz bollokcs80 #1 üzenetére
Előtte még a Galaxy Buds3-ról lesz anyag. A Huawei nem volt meggyőző az open kialakítással és az ANC-vel FreeBuds 4 és 5 esetén sem, a Galaxy Buds Live-ot mondjuk személy szerint szerettem, mert tök kényelmes volt a fülemben, de hatékonynak azért azt sem merném nevezni. Kíváncsi leszek, bár őszintén szólva most jobban rá vagyok pörögve a Shokz új fülesére, amit az IFA-n láttam.
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
bollokcs80
Korrektor
válasz viragdani01 #3 üzenetére
Emlékszem, említetted ezeket a típusokat mikor privátban kértem tanácsot. Mondjuk hardverben elég messze vannak ettől de sok csodát szerintem apple sem tud művelni.
A Pro-nál viszont az nem semmi, hogy hallókészüléknek is jó. Bár a 100+ ezres árával nem tudom hol van abban a mezőnyben....
B.Cs.
-
victorhun7
tag
válasz bollokcs80 #4 üzenetére
Egy hallókészülék +400k
-
őstag
válasz bollokcs80 #4 üzenetére
Szerintem nagyon jó pozícióban van egy hallokészülékhez hasonlítva, ha a tiszta árakat nézzük. (Nem tudom, milyen TB támogatása van ma itthon egy hallókészüléknek.) Meg, persze, az sem mindegy, milyen hallókészülék. Mert az rendben, hogy a pro tud ilyen funkciót is, de nem minden halláskárosult fogja tudni céleszközként használni. De, egy rétegnek jó lehet.
Tetszik, hogy van benne 'hitelesített' hallásvizsgálat. Orvosi eszközként egy rendelésen nem használnám, mert orvosi eszközt nem vált ki, de mondjuk valakit a családban meggyőzni arról, hogy ideje fülészhez menni, tök jó. És Magyarországon is sok rejtőzködő, vagy fel nem ismert halláskárosult van, akiken lehetne segíteni, ha egyáltalán tudnának róla, hogy ők halláskárosultak...Icewolf || kósza ||
-
őstag
Az, hogy a max-nál annyiban kimerült a fejlesztés, hogy Type-C, meg új színek... hát kapják be. Max. innováció.
Azért lett volna mit csiszolni azon az első szérián, és nem hiszem hogy túl nagy energia ráfordítás kellett volna. Ma az 'up to 20 hours' édeskevés. A Bose QC Ultra, ami olcsóbb, mint ez, a 24 órájával le lett fikázva a tesztekben, és jogosan. Egy Sennheiser Momentum 4 fele ennyi pénzért 60 órát tud aktív zajszűrés mellett... és tényleg tudja, majdnem egy évesen is. Csak hát az a tapipad nem kellett volna rá, meg kicsit stabilabban együtt működhetne a telefonnal.Icewolf || kósza ||
-
Max esetében azt hittem nagyobb frissítést fog kapni . De tévedtem .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
TechMagneTic
tag
"Formáját tekintve nem változik az AirPods negyedik generációja a harmadikhoz képest"... De pont, hogy változott a forma. Itt van a kezemben a 3-as és igaz picit de változott a forma és a méret is
-
őstag
válasz bollokcs80 #9 üzenetére
Szerintem helye lenne a piacon, mert prémium fejhallgatókra van igény.
Nekem először egy Sennheiser 4.40 BT volt, teljesen jól működött. Aztán szerettem volna kipróbálni az ANC-t, akkor jött a Momentum 4... Hangzásra nekem teljesen megfelel, a zajszűrése kiváló, az akku ideje meg fantasztikus. Csakhát, olyan hülyeségei vannak a 14 pro-val használva, ami nálam egy munkaeszköznél nem igazán fér bele. A tapipad meg inkább hátrány, mint előny.
Mondjuk, hangzásra innen BT vonalon nem igen van feljebb, mert maga a BT adatátvitel szab gátat az igazi HiFi minőségnek.
De azért ott motoszkál a fejemben, hogy ki kéne próbálni egy prémium terméket. Meg, azt, hogy milyen amikor a fejhallgató teljesen az ökoszisztémába van integrálva. És itt jönne képbe az Aipods max... csak azt hittem, hogy lesz egy normális frissítés... H2, akku, esetleg vízállóság valamilyen szintem, ilyesmi. Hogy a 2020-as terméket felhozzák 2024 szintjére. De nem... viszont valószínűleg az integráció miatt így is az lesz. Csak a munkahelyemen a 20 óra az jó esetben 3 nap... ami nagyon kevés.
Amúgy azt látom, hogy Apple sem tud igazán mit kezdeni a saját termékével... pedig nem ártana.Icewolf || kósza ||
-
wjbhbdux
veterán
válasz victorhun7 #5 üzenetére
Hát ez nem is a 400k-s készülékeket váltja ki, az apróbetűs részben a lényeg:
"A Hallókészülék funkció enyhének vagy közepesnek vélt halláskárosodással élő felhasználóknak készült."
/s
-
őstag
Az enyhe, és közepes halláskárosultból van a legtöbb, úgyhogy alapvetően a koncepció jó. Pont ők azok, akik nem tudnak róla, hogy halláskárosultak, esetleg érzik, hogy valami nem jó, mert mondjuk igen halkan beszél a környezetük, és nem értik, ilyesmi. Nekik ez kb. megváltás. A promó videóban is erre volt példa, szerintem nagyon korrektül mutatta be ezt az Apple, semmi csúsztatás nem volt benne, hogy akkor most ők mindenkinek csak ezt ajánlják.
Akinek meg olyan halláskárosodása van, ami speciális eszközt igényel (mondjuk születésétől vagy gyerekkorától fogva), az úgysem egy fülhallgató irányában fog nézelődni.
Az mondjuk más kérdés, hogy ma Magyaroszágon a tényleges célközönség számára mennyire elérhető egy 100k-s fülhallgató... Meg, a 70-90 éves nagypapa, aki hallani sem akar hallókészülékről, ezt sem lesz hajlandó magától betolni a fülébe, mert milyen ciki.Icewolf || kósza ||
-
bollokcs80
Korrektor
Nekem egy HD458 van, Apple telóval nem használtam még. Én igazából úgy vagyok vele, hogy a fő termékek (Iphone, Mac, Ipad) jók, de a kiegészítőknél néha tökön lövik saját magukat az árazással. Mondjuk itt keleten minden drága, de én pl. bérből és fizetésből nagy nehezen megvennék egy Iphone-t, nem költenék el még egyszer annyit egy fejhallgatóra, akármennyire is Apple. Valamelyik fülest még inkább bevállalnám. Nálam már ott megbukik, hogy jack-el nem használható "analóg" eszközként, míg a Sennheiserem igen.
Ugyanez a VR szemüveg, biztos nagy élmény, de az árából még Amerikában is kijön egy komplett Apple-ökoszisztéma.
B.Cs.
-
őstag
válasz bollokcs80 #14 üzenetére
Drágák, ez tény.
Nekem ezek munkaeszközök.
Kell egy olyan teló, ami ügyelet során röhögve kibír 24, de inkább 36 órát töltés nélkül, és mindig, megbízhatóan működik. Nincs fagyás, nincs összeomlás, nincs dadogás mondjuk hívások felvételénél, bárhol, bármikor elérnek (14 pro pipa, marad is).
Kell egy óra, ami elmegy 24 órát töltés nélkül, használva, és tudok mondjuk ultrahang közben ránézni, hogy épp kis keres, ki írt, fel kell-e venni, kell-e rá azonnal válaszolni (erre van most a gen. 1 watch SE, ami már-már kevés lesz az akku miatt. Úgyhogy kinéz egy watch 10).
Kell egy fejhallgató, amin jó minőségben lehet zenét hallgatni, bírja az akku, van ANC a külvilágot kizárni, és stabilan képes hívásokat kezelni. Amikor épp pl. polytraumás CT-t nézek, és mindkét kezemet használnám, de mondjuk a neurológus, vagy traumatológus hív, hogy mit látok, és mondjak valamit azonnal, akkor felveszem a hívást a fejhallgatón, beszélek, és közben tudom a képeket nézni. Erre van a Momentum 4... de az nem fér bele, hogy nem csörög, nem tudom felvenni a hívást mert épp nem működik a tapipad, vagy felveszem, aztán mégis a telefonon szólal meg. Meg hívás közben kikapcsol a fejemen, aztán keresem, hogy most hova tűnt a hívó, és hol a telefon. De olyan is volt már hogy felvettem a hívást telefonon, az meg kidobta a másik szobában levő, nem viselt fejhallgatóra, mert épp aktívnak érzékelte. Vagy beszéltem valakivel, volt egy pittyenés, és lerakta a füles a hívást... Nem nagy dolgok, de adott szituban nagyon zavaróak tudnak lenni.
Na, erre gondolkodok egy max-on, hogy csökkenjen az anomáliák mennyisége. Van Airpods III, de konkértan kiesik a fülemből, az agybadugós füleseket meg nem tudom elviselni.
Mások a szempontok. A 4.40 BT stabilabban működött a 12 minivel, mint Momentum 4 jelenleg. Még most is meglenne, csak hülye voltam, és eltörtem a szárát lassan egy éve...Icewolf || kósza ||
-
neopeti
tag
60 rugóért aktív zajszűrés nincs...
Támogatott formátum AAC, SBC ...
És veszik....
-
werszomjas
őstag
És mit ajánlasz akkor helyette, ezen az áron, ami nem agybadugós?
AirPods 3 Lightning töltőtokkal - 75e
AirPods 3 MagSafe töltőtokkal - 80e
AirPods 4 USB-C töltőtokkal - 60e
AirPods 4 MagSafe töltőtokkal + ANC - 85eÉrdekes ez az árazás.
Ha valaki most akar venni és nem kell az ANC, akkor a sima 4. gen elég jó vétel.[ Szerkesztve ]
üdv
-
McNamara
Ármester
válasz werszomjas #19 üzenetére
Egyetértek, én 2-ről fogok váltani 4 év használat után.
-
őstag
válasz werszomjas #21 üzenetére
Meg, hogy mennyire lett kényelmes, és viselhető az új kialakítás. Amikor megjelent a 3, beleugrottam, és kültéren nem tudom visleni, mert percenként kipotyog a fülemből valamelyik (lehet velem van a baj...). De, mivel higiéniai termék, vásárláskor nem lehetett kipróbálni, hogy passzol-e, úgyhogy tulajdonképp egy lutri az egész. Vagy jó lesz, vagy nem. Nekem nem jött be, 70k mínusz.
Az ANC-t is tök jó lenne kipróbálni, hogy van-e egyáltalán értelme. Ez olyannak tűnik, mintha egy nyitott fejhallgatóba raknának zajszűrést. Nem egyértelmű számomra, hogyan tud hatékonyan működni.Icewolf || kósza ||
-
McNamara
Ármester
válasz werszomjas #21 üzenetére
Nekem csak hátrány lenne (Tudom ki lehet kapcsolni). Sportolás közben fontos, hogy ne csak a zenét halljam.
A kényelemre én is kíváncsi leszek. 2 nagyon bejött, több óra viselet után kényelmetlenségnek semmi jele. Mástól is azt hallottam, hogy a 3 kialakítása nem az igazi. Na majd meglátjuk mi a helyzet az új szériával.
-
őstag
Egyik barátom kettesének kipróbálása után vettem a hármat.
A 2. generáció nekem is tök kényelmes volt, esze ágában sem volt kihullani a fülemből. De ez a 3., ez nem jött be. Valahogy nagyobb, bumszlibb lett, és ezt már nem fogadja be fülem, ha egyet vigyorgok, kiesik. Szerencsére "vízálló", egyszer beleesett az egyik a mosogatóba, de gyorsan kikaptam és túlélte... és a padlóra esés sem viselte meg túlzottan egyiket sem. De ilyen előélettel már nem akarom eladni senkinek sem, úgyhogy marad. Ha épp le van merülve a fejhallgató, és csak a gép előtt dolgozok, megfelel.
Amúgy hangzásra nem rossz egyik sem, sőt a 3. jobban szól, mint a 2. Bár szerintem városba, tömegközlekedésre, zajosabb helyekre vagy fejhallgató, vagy agybadugós füles kell.Icewolf || kósza ||
-
McNamara
Ármester
Maga a töltőtok ugyan akkora mint az AirPods 3-nak? Védőtok vásárlás miatt kérdezem.
-
kkp900
senior tag
Hello! Egy kis segítség kellene. Adott egy Iphone X és egy Airpods 3-as amikor hívnak felveszem de mindig ki kell választani a telefonon hogy ne kihangosítva legyen a telon csak a fülesen. Mert szól a telon is . Hol kell beállítani hogy csak a fülesen szoljon automatán ? Plusz nincsen lehetőség arra , hogy mondjuk 3 csörgés után automatikusan felvegye a telefofnálást amikor csörög? Ugyan úgy ahogy pld a kocsiba is az autoráidónál működik simán? A telon ugye 16-os rendszer van mert nem lehetett már a 17-esre frissíteni ha ez befolyásol valamit.
ui: Azért írok ide mert az iphone csoportba nem válaszolt senki sem. És az Airpods 3 topik tavasz óta halott. -
McNamara
Ármester
válasz TechMagneTic #27 üzenetére
Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- Xbox Series X|S
- DIGI kábel TV
- Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gitáros topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft