Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
Kicsit megkésve, de én úgy látom a problémát, hogy itt az a gond, hogy bármilyen személyes adatot vissza is lehet belőle nyerni bárkinek, hiszen a megtanult adatokra épül az egész cucc.
-
mepet
addikt
Csak a tiltas... Hatekonyabb lett volna felvenni egy prompt engineert, az tuti.
-
Amúgy nem értem, nem nézték át a cégjogászok a GPT-s adatvédelmi nyilatkozatokat?
Azon meg mindig röhögök, amikor rácsodálkoznak emberek, hogy a céges eszközökön nem lehet akármit.@ddekany : A MS-al meg a Google-al, ha már O365 vagy ilyesmit használnak, legalább szerződés van, az OpenAI-val meg szerintem nem volt nekik
-
Kansas
addikt
Facebook-ra, Google-fordítóba, publikus GitHub-ra, Slack-re, LinkedIN-re vagy ahova akarják.
Ennek csak annyi köze az AI-hoz, pontosabban a ChatGPT-hez, hogy az is egy újabb potenciális adatszivárgási felület, ami ráadásul eléggé felkapott mostanság. Nem az AI része a lényeg e tekintetben.
Ahogy azt itt többen is helyesen felismerték... -
atus72
őstag
és ennek mi köze az AI-hoz? Tehát Facebook-ra továbbra is kirakhatják a kódot ....
-
ddekany
veterán
válasz
cinemazealot #2 üzenetére
Amúgy igen, sima policy szegés, minimum. De nálunk biztos ami biztos, külön írtak körlevelet ChatGPT meg Bing Chat kapcsán, hogy eszünkbe se jusson.
-
ddekany
veterán
Csomó cég az MS-től bérelt Sharepoint-on/OneDrive-on tartja mindenét (és böngészőbe ágyazott Office-al szerkeszti), és webes Outlook-on a levelezését. Ennek egy az egyben megvan a megfelelője Goolge-nél is. Ezek rendben vannak, akkor nem tudom a ChatGPT miért akkora ügy, már persze felhasználótól ilyen adatlopás ügyben.
-
janeszgol
félisten
A ChatGPT és tásai a modern adatlopás nagymesterei. Mindenki eteti bizalmas és nem bizalmas adattal.
-
cinemazealot
addikt
Én is úgy gondolom, hogy ez egy szimpla, munkaszerződésbe ütköző tett volt, ami történhetett volna bármilyen más, nem a Samsung fennhatósága alá tartozó harmadik fél érintettségével (pl. ha a programozók Gmail-en küldenek át egymásnak forráskód részleteket). Ha meg valamelyik alkalmazottnak volt annyi esze, hogy Samsung forráskóddal tanítsa a konkurencia teremtményét, akkor a Samsung nagyon alacsonyra tette a lécet az alkalmazottai felvételekor.
-
ddekany
veterán
Ez sima adatvédelmi gond, semmi köze az AI-hoz. Sok cég használ amúgy pl AWS-t, ahol ugyan ez a gond megvan elvileg, csak van rá már bevett gyakorlat. OpenAI pont nemrég indított céges szolgáltatást amúgy, ami pont az ilyen adatvédelmi dolgokra ad határozottabb választ (alapból nem tárolnak semmit, stb).
Amúgy a ChatGPT 3.5 valószínűleg (mások becslésére támaszkodok) elfut egy kb 70M Ft-ot érő vason, úgy hogy kiszolgáljon pár tucat felhasználót. Mert a betanítás szakasz az, amihez iszonyat vas és pénz kell. Szóval elvileg "helyben" is futhatna ilyen, csak kérdés, hogy ki meri adni a kezéből modellt pl. az OpenAI, vagy fél, hogy ellopják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest