Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Cane

  őstag

  LukE:

  a méreteket + súlyt hamarosan írom. a 2 gép mérete megegyezik, viszont súlya nem:
  Seven gépe (zöld - zöld folyadékkal) könnyebb pár kg-mal mint az én gépem (lila). ez abból is adódik, mert én egy masszív szellőző védő expandált lemezt pattintottam a gép oldallapjára, valamint én a radi szellőzését 2 db 220V-ról üzemelő Centaur III tip. aluvázas ventivel oldottam meg+ehhez kellett egy kis 70V és 90V-ról üzemelő trafó, de erre még visszatérek. Seven gépe a Coolink120mm 12v-os ventijeivel van felszerelve. amúgy nem tipikus lanparty gépek, mivel azért nehezebbek egy ATX toronynál, de ez a vízhűtésnek is köszönhető. Seven már csinált egy speckó hordozótáskát is a gépéhez, amellyel igen kényelmesen és biztonságosan szállítható a gépe. erről és sok más benchmark eredményekről is készítünk képeket a napokban, így azok az oldalra is felkerülnek majd.
  a trafó, amiről beszéltem: 2 db 120x120x38mmm-es Japan Servo 220V-os Cent@ur ventit hajt meg, eszméletlen jó CFM-el, viszont hangtalanul. a trafó kétféle powert adhat: 70 vagy 90voltot, de van egy középső kapcsolóállás is, amikor a ventik leállnak és passzívban hül csak a radi. azt ne kérdezd pontosan mekkora az RPM és CFM, mert csak talán saccolni lehetne. természetesen a fenti ventik kialakítása olyan, hogy 3 csúszósaru csúszik rájuk (2 a powernak, 1 földelésnek), így abszolút biztonságosak, viszont kissé nehezek. az érdekes az bennük, hogy akár 12v-al is elindulnak, de ilyenkor úgy pörög a lapátjuk folyamatos mozgással, hogy meg lehet számolni hányat pörög adott idő alatt.

  a psu minkettőnk gépében kúlink, mindkettő 400W-os (tip. szerint 450-es), csak az egyik 120mm-es ventivel szerelt, a másik 2x80mm-esekkel.

  a hőmérsékleti értékek elég durvára sikerültek, főleg úgy hogy le végül frankón be tudtuk lőni a Vcore-t a lehető legkevesebbre: Seven nevében nem tudok pontosan nyilatkozni, majd ő elmondja, de az én gépemben 2800+ barton ~2500MHz (11.5x217)
  1.8V, a VDD 1.82V-ot kap. így a cpu max(!) 40°C az északi híd pedig max 29°C, mindez 23.1 °C szobahőmérsékleten egy Junghans szobahőmérő szerint. természetesen mindezeket is hamarosan fotóval megpróbáljuk applikálni.

  a radiátort úgy gyártattuk és rendeltük meg egy északmagyarországi cégtől, darabja 18e ft volt.

  hogy miért nincs a VGA-n vízhűtés? mert megvettük külön-külön a VGA hűtőnket ;), de a viccet félretéve 15mm-es belső átmérőjű csöveket használtunk, amelyek azért viszonylag merevek, de ha elment volna még a VGA-hoz is, akkor a VGA csatlakozó sínt kifeszítette volna a cső a helyéről. amúgy a VGA-k nagyon jól érzik magukat ;]

  lol:

  a polírozást Seven végezte a blokkjain a jó kis polírozógépével. (erről majd ő ír bővebben)
  Seven gépében egy 2500+ barton van ~2440Mhz-re húzva
  enyémben 2800+ barton van ~2500Mhz-re húzva.
  a cpu blokkokat nem mutatjuk be részletesebben, de erről majd kicsit később...

  Még annyit, hogyha a ventiket feltekerem koxra, tehát minden venti maxon pörög, akkor eszméletlen halk (halk mély duruzsolás), de ha csendesre veszem le a ventiket, akkor teljesen hangtalan mindkét cumó.

  ▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

Hozzászólok Aktív témák