Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz Psychonaut #7039 üzenetére

    Szóval megvan a kész kép, már csak körbe kellene vágni a kellő részt (DVD tok), és új képként elmenteni. Ezt hogyan kell? — a kellő rész rétegének bélyegképére kattintasz (a Layer palettádon) a CTRL lenyomása mellett, ezáltal a réteg tartalma kijelölődik. Ezután adsz neki egy Image–►Crop parancsot, amivel körbevágja pixelnyi pontossággal a kijelölés mentén. Ezután a fájlt vagy Photoshop munkafájlként (PSD) vagy egy képként mentheted. Előbbi esetben a File–►Save As... menüpontjával automatikusan a PSD-t ajánlja fel. Adsz neki egy szimpatikus nevet és mented.

    Egész képként való mentéshez a File–►Save as for Web & Devices... menüpontot használva választhatsz GIF, PNG 8 illetve 24 bites változat, illetve JPEG között. Mindegyik fajtánál más tömörítési beállítások vannak. Amint megváltoztatsz egy paramétert, rögtön láthatod is az előnézeti képernyőn, milyen lesz végül, vagy alul a Preview gombra kattintva megmutatja a böngészőben még mentés előtt, hogy hogy fog mutatni az elmentett kép.

    Remélem, elég szájbarágós volt. :D

    ..nagyon kezdő vagyok PS témában (=most használom először). Szóval ennek megfelelően adagolni az infókat. — azért adtam linket is a mondanivaló mellé, mert a cikket olvasva megtudhatod, mi az a vágómaszk. (Bár e pillanatban éppen karbantartás folyik a blog.hu-n, úgyhogy most nem tudod elolvasni, de reméljük reggelig ráér...)

    [ Szerkesztve ]

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák