Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sanyixXx

    senior tag

    válasz Sk8erPeter #4375 üzenetére

    ne felejtsük el, hogy a PS első sorban képszerkesztő és nem rajzprogram. ebből adódik, hogy a paint buckettel nem ugyanúgy fogsz tudni játszani, mint a paintben. ennek ellenére, ha ráérzel a PS-re és a megtanulod a használatát, akkor nem igazán fogsz tudni elszakadni tőle.

    a gif 8 bit színmélységig (256 szín) kezeli a képeket, ezért nem tudod a 16 bitest GIF-be menteni. nem elég okos hozzá:) erre van a PNG, ami tulképpen a GIF okosított változata (ez eléggé sarkítás), így kezeli a színeket 48 bitig, ebből adódóan szebbek pl. a színátmenetek rajta. jobban tömöríthető és már a kép 1/64-éből tud neked elnagyolt előképet mutatni.

    az indexed color vs. rgb esetében meg az van, hogy az rgb fileokban a pixelek tartalmazzák a színinformációt, míg az indexáltnál (sic!) egy palettához vannak kötve (ti. indexálva) a pixelek színei. valószínűleg ezért nem tudja a nagy mértékű kicsinyítésnél a minőség a méretet követni.

    a radíros problémát meg kifejthetnéd jobban, mert nem igazán értem a formátumok és a radír szeszélyessége közti összefüggést:)

    ami meg a PSD kompatibilitást érinti: elvileg arra jó, hogy kompatibilis legyen a file más adobe termékekkel (premiere, indesign, after effects), illetve a PS korábbi verzióival is. gyakorlati hátrányról még nem hallottam. nálam mindig be van kapcsolva és ebből sem volt gyakorlati hátrányom, pedig ezzel a 4 programmal dolgozom.

    Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/

Új hozzászólás Aktív témák