Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz BonFire #25977 üzenetére

    Videovágásra rengeteg szoftver van, közöttük egészen profik akár ingyen is. Én a Hitfilm+Davinci Resolve-ot használom, ha vágni kell valamit, annak ellenére, hogy a hülye Adobe csomagban ott a Premier.

    Viszont pl. AE-hez fogható program egyszerűen nincs! Nem beszélve arról, mennyi extra profi plugin és template van hozzá, tehát ezt még annyira sem tudom nélkülözni, mint a PS-t tudnám. Bár PS-nél is pont ez az, ami miatt nem tudok leállni róla. Az évek során elég sok plugin-t vettem, melyek nélkül már sokszor létezni is alig tudok.

    Amit írsz az InDesign kapcsán, az még a jobbik eset szerintem, mert ha van egy megbízásod, akkor annak árába max, beépíted azt az 1 havi előfizetést és kész, nem buksz rajta semmit. Elő lehet fizetni egyetlen hónapig, amíg tart a meló, aztán kész. Emiatt fölösleges a teljes csomagot hónapokon át fizetni.

    Audio/DAW szoftvereket ne is mond (én is zenélek). De ott is az a szerencse, hogy már elég nagy a kínálat, nincs kvázi monopol helyzetben egyik sem, már a Cubase sztenderdje is a múlté. Egyébként nem tudom tudtad-e, de a Cakewalk SONAR már ingyenes lett!

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák