Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz BonFire #25314 üzenetére

    De itt nem a monitor nem teljesít jól, hanem a szoftver, amit nem tud személyre szabni! Bár szubjekív véleményem szerint, én is inkább 38col-tól vennék 4k panelt, addig inkább WQHD, de ezzel együtt, a 32 is teljesen jol használható akkor, ha az alkamazás felülete testre szabható. WQHD-nál pl. az Adobe nagy kegyesen belegányolt 200% UI zoomja túl sok, mert a munkaterület felét kitakarják a menük, panelek. 100%-on meg kifolyik a szemem ( nem csak nekem, tele van vele az Adobe fórum). Kb. egy 130-150% scale lenne optimális, de egyszerűen nem lehet beállítani. Win10-re meg nem fognak emiatt rákényszeríteni (ugyanis simán működnie kéne w7 alatt is, csak szándékosan nem csináljak meg),

    Egyébként abban igazad van, hogy sok programnál okoz ez gondot, de ez nem a 4k meg a monitor mérete miatt van, hanem mert a fejlesztők tojnak rá. Egészen noname programoknál a végletekig állítgathatom a scale-t, kis indie játékoknál is, miközben egy Adobe, vagy egy AAA game esetén meg nem lehet hasznalni a programot, mert a fix. 6pt-s fontok már WQHD felbontáson is élvezhetetlenül aprók.
    Egyszerűen a fejlesztők nem követik az igényeket, és még mindig alapul vesznek egy átlagos felbontás/monitor méret párost, erre lövik be az interfészt fixen, aki meg nagyobbat akar, az rohadjon meg. Kb. erről szól a történet.

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák