-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
doser0717 #32537 üzenetére
A715: 45w-os proci+75-90w-os videokartya egy vekony gephazban...
A nitro elvileg ugyanaz, vastagabb gephazban. Amikor megnyomkodtam a gepeket, az a715 jobbnak tunt( femes haz) a nitroban viszont a hutes tunt jobbnak (az anyaghasznalat gagyibbnak), mivel vastagabb a haz. Heliost nem nyomogattam eloben, de valszeg az a legjobb a 3 kozul. -
doser0717
aktív tag
Sziasztok.
Predator Helios 300 vs. Aspire 7 A715 vs. Nitro 5.
Van MINŐSÉGBELI rangsor a 3 modell között? Ha igen akkor mi az?
-
Rula
tag
Sziasztok!
A héten jön majd meg az "Acer Aspire 5 A515-51G-38GQ" notebookom. Első notebookom lesz, mi az amire figyelni kellene, vannak olyan dolgok, amelyekről jó ha tud az ember? -
hallador
addikt
válasz
Beni2360 #32472 üzenetére
Az Acer már 2010-ben is ezt mondta itt a fórumon, hogy persze bármit lehet, (Mint a HP, vagy Dell esetében) de mikor elolvastam a jótállási papírját nem nem lehet semmit. Az EC-CO építette be + 2GB ramot a gépembe, de hozzátették, hogy ugyan hivatalos a beépítés, de ha a memória gondot okoz, akkor hiába tették be, tesztelték le és a többi ugrott a garancia.
Szóval Acer esetén hivatalosan a Bolt sem nyúlhat a gépbe, mert nincs képesített szerviztechnikus erre, ezt csak az EC-CO csinálhatja a fillér utcában, és csak akkor kapsz garanciát a beépítésre is ha tőlük veszed az alkatrészt is. A boli dolgot is az EC-CO mondta, hogy ha a boltban belenyúlnak ugyanúgy ugrott a garancia.
Persze ha hivatalosan akarod. Azóta a családban más használja a kis AMD-s Aspire One-t 8 éves.(#32473) maximilian4
Hát azért ebben annyira ne legyél biztos, hogy nem jönnek rá, főleg, mert ha van annyira alapos a BRNO-i szerviz, akkor megnézik az alaplapot jobban. és de rájönnek. Azt még én is meg tudtam mondani egy sima PC alaplapról még mikor Magyarország legnagyobb kiskerénél dolgoztam 2004-ben, hogy idegen alkatrész volt a gépben vagy nem, ma már annyit fejlődött ez az ipar, hogy ezt bármikor megmondja neked a hivatalos szerviz, hogy figyu... hát izé....
Csak nem szokták megtenni, mert nem érdeke, hogy a fórum tele legyen velük. -
jksx
senior tag
Sziasztok!
Mi a legoptimálisabb módja a beépített akkumulátor használatának? Ti hogyan használjátok?
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok,
Mik a vélemények erről a laptopról?
Acer Spin 5
Gyerekbetegségek, szériahibák, stb.....
Most adtunk el egy Asus-t, mert elegünk lett a szervizetetéséből. Jó lenne egy stabil gép, ami nem ül hetekig a szervizben.
Esetleg 300k-ig mit ajánlanátok? (Intel i5 vagy i7 és dedikált GPU-ra nincs igény)
A válaszokat előre köszönöm!
-
Beni2360
félisten
De mivel még nem tartok a bővítésnél M2 SSD majd jelentkezek amikor esedékes. De legalább tudom, hogy van rá lehetőség. Addig is rákeresek.
Átnéztem videót. Kérdésem, hogy egy 500 GB hdd-n levő wint át tudok másolni egy 120 GB ssd-re? Mert itt clónozást láttam és ugye nagyobbat kisebbre. -
jksx
senior tag
Hát szomorú, hogy így működnek acer-éknél a dolgok. Ilyen garanciális/garanciavesztés dolognál írásban kellene kikérni a véleményt. Lehet akár többféle eltérő vélemény is, de ha már egyszer leírták, hogy leszedhető a hátlap egy szabályos bővítési lehetőség mellett (miatt), akkor már nincs mit magyarázni.
Beni 2360: macrium reflect-el lehet klónozni.
-
sowi
őstag
"A magyar szerviz persze megtehetné, hogy kikérik a hivatalos álláspontot, de ez már a felhasználóbarát (normális) magatartás lenne
"
hehe, latom te nem nagyon ismered az acer belso mukodeset....de annyit azert halkan elarulnek, hogy mint markaszerviz loszar hivatalos tamogatast sem kapunk az acertol, ha barmilyen hiba merul fel amivel meg nem talalkoztunk es nagy nehezen kiderul, hogy mar tudnak rola akkor hetekbe tellhet mire barmit sikerul kikonyorogni toluk, plusz en ahanyszor megkerdeztem toluk pl. mi van a gep burkolatanak megbontasaval annyifele valaszt kaptam, ezek utan nyugodtan hivjatok fel brnot es ott majd tajekoztatnak
-
Beni2360
félisten
És ismét felvetem azt, ha egy termék hátoldalán nem jelzi a garanciavesztést pl. leragasztott rögzítőelem, vagy matrica, akkor milyen módon nyilváníthatják ki garanciavesztésnek a hátlap leszerelését, mert az egyik standard bővítő helyet máshogy nem lehet elérni!
Jogosnak érzem én is. és ha netán tisztítani, portalanítani szeretném a gépet az nem okoz garancia vesztést és szét kell szedni.
Most már csak az kellene tudnom, hogy a HDD-n levő rendszert miképpen tudnám veszteség mentesen egy M2 SSD-re át vinni? -
jksx
senior tag
Ezek valamilyen eloxált, vagy festett csavarok, még a pontosan beleillő műszerész bitfej is hagy nyomot rajta (kissé fényes lesz a horony), így nehéz nyom nélkül szétszedni, ha pl. a szervizben "rámennek" a hátlap leszedés megállapítására.
Beni2360 írni kellene a supportra egy hivatalos állásfoglalás ügyében. Ha van írásos válasz és abban nem tekintik garanciavesztésnek a hátlap leszedését azt a hazai szerviznek is tudomásul kellene vennie.
A magyar szerviz persze megtehetné, hogy kikérik a hivatalos álláspontot, de ez már a felhasználóbarát (normális) magatartás lenne
És ismét felvetem azt, ha egy termék hátoldalán nem jelzi a garanciavesztést pl. leragasztott rögzítőelem, vagy matrica, akkor milyen módon nyilváníthatják ki garanciavesztésnek a hátlap leszerelését, mert az egyik standard bővítő helyet máshogy nem lehet elérni!
-
sowi
őstag
ha normalis csavarhuzoval szeded le akkor nem latszik semmi a csavaron, de vki itt fentebb irta, hogy a brnoi kozpont szerint nem garvesztes, akkor ugy van, nekunk meg az volt az infonk, hogy nem lehet leszedni otthon a hatlapot de ezek szerint ez mar valtozott csak elfelejtettek szolni
-
jksx
senior tag
Sziasztok!
Most már teljesen megkeveredtem a hátlap leszedés = garanciavesztés okán.
CHIPman #32513 fórumtárs gépén nem tekintették garanciavesztésnek a hátlap leszerelését és az M2 SSD bővítést. Ez Csehországban történt.sowi: kis hazánkban nálunk a hátlap bővítés céljából történő levétele garancia vesztéssel jár?
Ha a laptop meghibásodott és a hátlap ismételt levételével az M2 SSD el lesz távolítva, akkor mi van?
Jópofa ez a (magyar?) garanciavesztés probléma(?) miután a hátlap mindenféle figyelmeztetés (warranty void stickers) nélkül van ellátva (nem ellátva, így bárki szétszedheti). Netán a gagyi minőségű csavarokon látszik, hogy egyszer már hozzányúltak. -
CHIPman
nagyúr
Acer Aspire A715-71G gépem meghibásodott. Aug. 9-én futárt rendeltem, aug. 10-én (pénteken) futárnak adtam. Hétfőn jött az SMS, hogy beérkezett, csütörtökön, hogy megkezdték a szervizelést, és 5 munkanapon belül a kezemben lesz. Hétfőn (Aug. 20, de ugyebár Csehország) kész lett a javítás, futárnak adták Csehországban, és másnap délután 1-kor (ma, kedden) a kezemben volt a gép. Alaplapcsere volt, és valamiféle sérült alsó burkolatot is cseréltek, amiről nem tudtam, nem vettem észre. Mindezt úgy, hogy a gépet egyértelműen megbontottam M.2 SSD (a teljes alját le kellett szednem) és RAM bővítés céljából.
Garanciából és hozzáállásból ötös, az egyetlen kár, hogy a gép még csak fél éves sincs.Illetve az Acer szerint csak 2019. 10. hóig van garim, holott számlával igazolhatóan idén márciusban vettem. Ezzel lehet valamit intézni?
-
joco120l
csendes tag
Sziasztok!
ACER laptopot szeretnék az asztali gépem mellé, hogy néha munkára, netezésre és youtube-ra, filmnézésre használjam. A játék nem lényeg ,arra ott az asztali gép. A munkára főleg Autocad-hez (95%), illetve Solidworks-höz (5%) kellene meg ugye egyéb általános szövegszerkesztésre de ez heti 1-2 óra maximum.
A msáik topikban is kaptam javaslatot, de itt is szeretnék véleményt kérni.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nagyon nem sürgős, de ha van valami jó vétel akár azonnal.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
120-200k(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, Heti 1-2 óra Cad tervezés (Autocad 95%, Solidworks 5%), Youtube, film nézés.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra nem kell arra van asztali gép.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Lehetőleg 15,6" Full HD IPS, vagy amit ajánlotok, hogy jó(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozás minimális, havonta 1-2 alkalommal a munkahely és az otthonom között.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Tárhely nem lényeg (asztali gépen lennének a főbb adatok) , talán SSD jó lenne., optikai meghajtó nem fontos.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak újElőre is köszönöm a mielőbbi segítséget!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Az Acer nitro 5-ben csak két sávos PCIe-t támogat az m.2 csatlakozó?
-
Robertó79
tag
A link kimaradt http://radium.hu/backtoschool/acer-aspire-a515-51g-59bw-17395.html
-
Robertó79
tag
Valakinek van véleménye erről a tipusról? Pro és kontra!
Az a bajom vele hogy az aksit nem lehet kivenni!
Van itthon egy olcsóbb(80000) és annak teljesen tönkrement az aksija pedig nem sokat volt használva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus F15 FX516PM 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Fury 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Thinkpad X1 Yoga 7th 14" FHD+ IPS érintő i5-1240P 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest