- A hardverek is nehezen viselik ezt a kánikulát
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ez a MacBook Neo vége? Íme a Wildcat Lake és az Acer Swift 14 Air
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- A legfinnyásabb esportolók sem panaszkodhatnak az ASUS új monitorára
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narasim
senior tag
Hidd el, hogy értem amit mondotok.
Pusztán arra szerettem volna rávilágítani, hogy ez a "probléma" nem áll fenn mindenkinél. És ahogy te is, én is, meg mások is saját tapasztalatból írtok. Tehát itt mindenkinek a megjegyzését úgy kell olvasni, mintha azzal kezdené, hogy "...szerintem".
Nem akarom azt írni, hogy ami mondasz hülyeség, csak azt, hogy azért azt ne gondoljuk, hogy általános, hiszen vannak ellenpéldák, itt vagyunk mi, akik boldogok vagyunk a "nehéz" egereinkkel.életem során a logi g9x formája volt a legkényelmesebb számomra, a gumis, nagyobb fogantyúval. sajnos a lézer szenzorát utáltam, úgyhogy visszatértem az mx518-ra.
nemrég tértem át g604-ről vxe v3 pro-ra és nagyon imádom! megfertőztek itt engem is a könnyűmániával
-
flamich76
tag
Az initial frictiont ugyanúgy meg kell törni akkor is ha 5cm t mozgatod az egeret azt pedig egy könyebb egérrel könyebb, majd megállítani is könyebb.
Én amúgy 40-50cm/360 fokos fordulaton játszom (game függő melyik), szóval jár az alkarom rendesen
csukló csak mikrokorrekcióra vanMeg am 100 vs 60 vs 35 nem “pár gramm”, közel 50% diffikről beszélünk.
Hidd el, hogy értem amit mondotok.
Pusztán arra szerettem volna rávilágítani, hogy ez a "probléma" nem áll fenn mindenkinél. És ahogy te is, én is, meg mások is saját tapasztalatból írtok. Tehát itt mindenkinek a megjegyzését úgy kell olvasni, mintha azzal kezdené, hogy "...szerintem".
Nem akarom azt írni, hogy ami mondasz hülyeség, csak azt, hogy azért azt ne gondoljuk, hogy általános, hiszen vannak ellenpéldák, itt vagyunk mi, akik boldogok vagyunk a "nehéz" egereinkkel. -
Csandi
addikt
Ha valaki magas DPI-vel használja a 100g pluszos egerét, akkor kb. egy 5x5cm-es területen belül marad 4K felbontásnál is. Na most ha valaki alacsony DPI-vel hadonászik az asztalon,, ilyen 40x40cm-es, vagy még nagyobb területen, akkor érthető, hogy neki esetleg érezhető az a pár gramm mínusz. De azért azt talán sikerül megértenie itt néhányaknak, hogy nem mindenki esport függő és kényelemesen elvan az 5x5-ös kis területén a "féltégla" egérrel. Mindenféle csukló és ízületi problémák nélkül, akár több évtizede is.
Az initial frictiont ugyanúgy meg kell törni akkor is ha 5cm t mozgatod az egeret azt pedig egy könyebb egérrel könyebb, majd megállítani is könyebb.
Én amúgy 40-50cm/360 fokos fordulaton játszom (game függő melyik), szóval jár az alkarom rendesen
csukló csak mikrokorrekcióra vanMeg am 100 vs 60 vs 35 nem “pár gramm”, közel 50% diffikről beszélünk.
-
Pug
nagyúr
Rendben...
'93-óta PC-n használok egeret. Azóta a munkámból kifolyólag is ezt csinálom. Majdnem a megjelenése óta egy Logi G9x-em van a mai napig. Előtte is főként Logik voltak, az előtt pedig mindenféle legolcsóbbak.
Semmi jele ízületi problémáknak, de ha te mondod, akkor biztos csak nem veszem észre...
A túl könnyű egér egyszerűen rossz érzetet ad, zavaró és egyben bizonytalanná is válik a használata.
A kis területen csuklóból, az kb ilyen 5-10 fokos elmozdulás. Bár gyakran az se, mert egyszerűen a tenyér alatt mozgatom az egeret hüvelyk és kisujj, gyűrűsujj között. Miközben a tenyér nem mozdul.OK, neked semmit nem ad a "könnyűegér"....
Az alapján, hogy mi, a célközönség, meg úgy zabáljuk, mint kacsa a nokedlit és nem is tudjuk elképzelni, hogy visszamásszunk valami 50-60g-nél nezebbre azt hiszem eléggé egyértelműen jelzi, hogy egy komfortos és igényelt dologról van szó...
Nem foglak győzködni, neked nem gyere be.
De azt továbbra is le fogom írni, a fizikát nem lehet megbaxni, kisebb súly, kisebb terhelés, kevesebb mechanikai terhelés. (én "csak" 96 óta nyüstölök egereket
).A kis területen csuklóból, az kb ilyen 5-10 fokos elmozdulás. Bár gyakran az se, mert egyszerűen a tenyér alatt mozgatom az egeret hüvelyk és kisujj, gyűrűsujj között. Miközben a tenyér nem mozdul.
Palmgrip-nél meg mindig mozdul a tenyér, az ok hogy te nem úgy használod..., attól még értsük már meg, hogy nem csak a MI igényeink és felhasználás szokásaink léteznek.
Senki sem kötelez senkit, hogy ne levélnehezékkel kergesse a kurzort, ez a szép abban, hogy mindenki azt vesz, amit akar.

-
flamich76
tag
a fizikát nem tudod megbaxni....

A könnyebb jobb az izületednek, ez van. Ha napi 12-16 órát kergeted a rágcsálót, akkor biza azt megérzed. Ezért lett az office-ba is egy ~40g-s egér.
És a kis területen történő mozagtáskor meg még jobban eszi a nehéz egér az izületed, hiszen ott főleg csuklóból nyomod. Nagyob swingnél karból... szóval teljesen fals a gondolatmented
Rendben...
'93-óta PC-n használok egeret. Azóta a munkámból kifolyólag is ezt csinálom. Majdnem a megjelenése óta egy Logi G9x-em van a mai napig. Előtte is főként Logik voltak, az előtt pedig mindenféle legolcsóbbak.
Semmi jele ízületi problémáknak, de ha te mondod, akkor biztos csak nem veszem észre...
A túl könnyű egér egyszerűen rossz érzetet ad, zavaró és egyben bizonytalanná is válik a használata.
A kis területen csuklóból, az kb ilyen 5-10 fokos elmozdulás. Bár gyakran az se, mert egyszerűen a tenyér alatt mozgatom az egeret hüvelyk és kisujj, gyűrűsujj között. Miközben a tenyér nem mozdul. -
Pug
nagyúr
Ha valaki magas DPI-vel használja a 100g pluszos egerét, akkor kb. egy 5x5cm-es területen belül marad 4K felbontásnál is. Na most ha valaki alacsony DPI-vel hadonászik az asztalon,, ilyen 40x40cm-es, vagy még nagyobb területen, akkor érthető, hogy neki esetleg érezhető az a pár gramm mínusz. De azért azt talán sikerül megértenie itt néhányaknak, hogy nem mindenki esport függő és kényelemesen elvan az 5x5-ös kis területén a "féltégla" egérrel. Mindenféle csukló és ízületi problémák nélkül, akár több évtizede is.
a fizikát nem tudod megbaxni....

A könnyebb jobb az izületednek, ez van. Ha napi 12-16 órát kergeted a rágcsálót, akkor biza azt megérzed. Ezért lett az office-ba is egy ~40g-s egér.
És a kis területen történő mozagtáskor meg még jobban eszi a nehéz egér az izületed, hiszen ott főleg csuklóból nyomod. Nagyob swingnél karból... szóval teljesen fals a gondolatmented
-
flamich76
tag
60 nekem is a felső limitem, 30-40 közöttiek után az a max amire felmegyek.
Aki 100-at könnyűnek érez az ugyanúgy könyebbnek érezne egy 40 est pl.
Én pl. 4 éve járok kondiba, sportolok aktívan ahogy mindig tettem, nincs bajom néhány gramm mozgatásával, de kompetitív játékban ezen is nyerhet tizedmásodperceket az, hogy kisebb a súrlódás amit le kell küzdeni, hamarabb megindul az egér, hamarabb megáll, illetve az aimelés mint skill egy külön tudomány már és ott is minél könyebb egérrel egyszerűen jobban lehet, hogy egyre inkább olyan érzés, hogy csak a kezed mozgatod, nem pedig a kezed + érzed, hogy van benne egy tárgy és ez egy kis disconnectet ad.
-
Pug
nagyúr
Na igen. Igényesnek tűnik, az irányított vevője is jópofa, de ha tényleg 62 gramm lesz, akkor az nagyon nem impresszív.
Ha a Logi G305-öt formára/méretre csípted, akkor egyszerűen meg kell nézned a VXE V3 Prót. Erre a kettőre egy az egyben ugyanaz, minden másban sokkal jobb, ráadásul szotyiért adják.
Na, ebből egy szénszálas, nyitott aljú verzió, hogy lemenjen 35-37 grammra, az encodert kicserélni Alps Japanra, a két főkapcsolót Huano Black Shell White Dotokra, az aljára Hyperglide MX-2-ket csapni, és olyan vevővel, mint az új Zowie-k (asztali irányított, ami egyben töltőállomás is, szóval este csak "ráparkolsz") ---> $$$$$
A szenzor végülis maradhat PAW 3395SE, de ha nagyon maxot akarunk, akkor sima PAW 3395 (szerintem jobb, mint a 3950, valahogy "direktebb").
Én most "rágcsálóilag" megvagyok:
- nálam egyelőre az Akitsu GOAT státuszban van (btw a 99 USD akciós ár nagy jó vétellé teszi
)- office-ba meg az ATK Fierce X-et hurcibálom
-
Depression
veterán
Neked lehet, hogy nem, de egyáltalán nem mindenki van ezzel így.
Egyébként több kontrollt alacsonyabb sensivel, lassabb talpakkal és paddal – vagy ezek tetszőleges kombinációjával – is el lehet érni, nem kell ehhez nagy tömeg.
Számomra pont az ellentétje, pedig romon vannak az ízületeim.
Itt leginkább talán a 40 grammos G-Wolves HTX Ace Hyperglide MX-2 talpakkal (az OG virgin grade PTFE pöttyök) egy üveg-szövet hibrid Artisan Ninja FX Shidenkai XSOFT-on a favorit, kényszer high sensivel (14,6 cm/360°), pedig ez egy nagyon beteg kombó; szó szerint lazán átfújod az egeret a padon. <3
Katicabogárpúzásnyi pöcörögtetéssel olyanokat mikrododzsoltam vele, hogy öröm volt nézni, és még a kezem sem akart megrohadni közben.
"Neked lehet, hogy nem, de egyáltalán nem mindenki van ezzel így."
Ezt kifejtenéd, hogy melyik mondatomra írtad? Nem találom az összefüggést.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az én egerem súlyokkal együtt 110 g (+ a kábel). Nekem a nehezebb egér kevesebb remegést okoz, és könnyebb vele lassan, nagyobb kontrollal egy pontra célozni. A könnyű egérnél néha olyan érzésem van, mintha már egy enyhe szellő is arrébb vinné az egérmutatót. (Jelenleg kb. 1000 órám van a Satisfactoryban, oda pont megfelel.)
Ha pedig kompetitív játékokkal játszanék, akkor sem az egéren múlna, higgyétek el.
Neked lehet, hogy nem, de egyáltalán nem mindenki van ezzel így.
Egyébként több kontrollt alacsonyabb sensivel, lassabb talpakkal és paddal – vagy ezek tetszőleges kombinációjával – is el lehet érni, nem kell ehhez nagy tömeg.
Számomra pont az ellentétje, pedig romon vannak az ízületeim.
Itt leginkább talán a 40 grammos G-Wolves HTX Ace Hyperglide MX-2 talpakkal (az OG virgin grade PTFE pöttyök) egy üveg-szövet hibrid Artisan Ninja FX Shidenkai XSOFT-on a favorit, kényszer high sensivel (14,6 cm/360°), pedig ez egy nagyon beteg kombó; szó szerint lazán átfújod az egeret a padon. <3
Katicabogárpúzásnyi pöcörögtetéssel olyanokat mikrododzsoltam vele, hogy öröm volt nézni, és még a kezem sem akart megrohadni közben.
-
Csandi
addikt
Az én egerem súlyokkal együtt 110 g (+ a kábel). Nekem a nehezebb egér kevesebb remegést okoz, és könnyebb vele lassan, nagyobb kontrollal egy pontra célozni. A könnyű egérnél néha olyan érzésem van, mintha már egy enyhe szellő is arrébb vinné az egérmutatót. (Jelenleg kb. 1000 órám van a Satisfactoryban, oda pont megfelel.)
Ha pedig kompetitív játékokkal játszanék, akkor sem az egéren múlna, higgyétek el.
Erre amúgy az is megoldás lehet, hogy az egér maga könnyű csak az egérpad+egértalp burtálisan magas static frictionnel rendelkezik. Ilyenekkel érdemes tesztelgetni ha valakinek van hozzá kedve

-
Depression
veterán
Pug is beírja, hogy a 62g egér az már nehéz és kösz nem kategória, bármilyen is legyen amúgy. Tényleg ide jutottunk, hogy megy a minden is szar ami nem 50g alatt van?
Mivel véleményem szubjektív, mint úgy minden egyedé e földön (kivéve ha axiómákról beszélünk
), így számomra, abban a szegmensben ahova ez a példány érkezik, igen, minden 50g+ -os egér kuka.Mondom ezt úgy, hogy az Akitsu-ig 100g-s Logi G305-öt használtam és nem értettem, hogy miről beszélnek a népek.
De a lényeg, számomra kuka a súlya miatt (és ahogy láthatod, az empíria azt mutatja, hogy azon user-ek számára is, akik már megszokták a sub 50g-s egereket). Sajnos, mert amúgy tetszik.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Pug is beírja, hogy a 62g egér az már nehéz és kösz nem kategória, bármilyen is legyen amúgy. Tényleg ide jutottunk, hogy megy a minden is szar ami nem 50g alatt van?
Mivel véleményem szubjektív, mint úgy minden egyedé e földön (kivéve ha axiómákról beszélünk
), így számomra, abban a szegmensben ahova ez a példány érkezik, igen, minden 50g+ -os egér kuka.Mondom ezt úgy, hogy az Akitsu-ig 100g-s Logi G305-öt használtam és nem értettem, hogy miről beszélnek a népek.
De a lényeg, számomra kuka a súlya miatt (és ahogy láthatod, az empíria azt mutatja, hogy azon user-ek számára is, akik már megszokták a sub 50g-s egereket). Sajnos, mert amúgy tetszik.
Na igen. Igényesnek tűnik, az irányított vevője is jópofa, de ha tényleg 62 gramm lesz, akkor az nagyon nem impresszív.
Ha a Logi G305-öt formára/méretre csípted, akkor egyszerűen meg kell nézned a VXE V3 Prót. Erre a kettőre egy az egyben ugyanaz, minden másban sokkal jobb, ráadásul szotyiért adják.
Na, ebből egy szénszálas, nyitott aljú verzió, hogy lemenjen 35-37 grammra, az encodert kicserélni Alps Japanra, a két főkapcsolót Huano Black Shell White Dotokra, az aljára Hyperglide MX-2-ket csapni, és olyan vevővel, mint az új Zowie-k (asztali irányított, ami egyben töltőállomás is, szóval este csak "ráparkolsz") ---> $$$$$
A szenzor végülis maradhat PAW 3395SE, de ha nagyon maxot akarunk, akkor sima PAW 3395 (szerintem jobb, mint a 3950, valahogy "direktebb").
-
Pug
nagyúr
Igen, de kicsit megfordítva és Pug-ot is belemártva, mert hát pont jót írt be.
!!Félig trollkodás on, aki erre kényes, kérem ne ovlassa tovább!!:
Minden egér alatt meg megy az elitista duma, hogy aki nem próbál könnyű egeret az fogja be a száját és meg se szólaljon. Pug is beírja, hogy a 62g egér az már nehéz és kösz nem kategória, bármilyen is legyen amúgy. Tényleg ide jutottunk, hogy megy a minden is szar ami nem 50g alatt van?
Azért mert itt sok a nyüzüge (még mindig trollkodás megy) és lefittyed a keze ha már túl nehezet fog (és ide most direkt nem írok be saját himbi-limbire vonatkozó dolgokat) és állandóan fikáz mindent ami nem elég könnyű, attól még van akinek könnyűnek érez egy 100g-os egert. Ezt is el kell fogadni.
Ahogy 100g is könnyű, ugyan úgy elitista 50g felett minden is tégla szöveg is megy.
-
Csandi
addikt
Aimre elég sokan írják, hogy nem csak az egér súly számít. Vannak páran akik nem mennek el a túl könnyű irányba, hanem pont a talpakkal meg paddal mókolnak.
Van ki ultrakönnyű de tapadós irányba megy, más meg könnyű de kevés tapadás irányba. És a könnyű mindenkinek más. Szóval prók közül sem mindnekinek az ultrakönnyű jön be.Van egy sweet spot mindenkinél ez igaz, és a shape fontosabb mindennél, de 60g fölött nincs egy high level aimer sem. Most az adott játékok proit ne feltétlen soroljuk ide, csomóan nem is aim trainelnek, max lenyomnak 1-2 scenariot bemelegítésnek a nap elején de ők ugye inkább magát a játékok nyomják + nyilván az ő szintjükön teamwork, stratégia stb. is legalább ugyanolyan fontos szerepet játszik amit gyakorolnak, scrimelnek stb.
Én játszottam még covid alatt Apexban külföldi csapatban fizuért, Global Seriesen nyomtuk, meg gamer baráti társaságomban is kb. mindenki highest rank volt minden fps ben amit nyomott, van olyan is aki Voltaic scenariokból többen top100 a világon most is ugyhogy az aimelés nagyon aktív téma itt
vagyis volt pár hónappal ezelőttig, ahogy kisüt a nap itt már inkább a motorozás megy, a többiek maradtak full time gép előtt 
Volt, hogy pár hónap alatt végigmentem 20 egéren tesztüzem jelleggel, egérpadnból is rengeteget félét próbáltam, lassú szövet, gyors szövet, üveg stb., nüansznyi diffik, egér talpak is, kicsi nagy, lassú gyors és akkor ezeket milyen egérpaddal kombinálni stb.
-
Ribi
nagyúr
Én pl. 4 éve járok kondiba, sportolok aktívan ahogy mindig tettem, nincs bajom néhány gramm mozgatásával, de kompetitív játékban ezen is nyerhet tizedmásodperceket az, hogy kisebb a súrlódás amit le kell küzdeni, hamarabb megindul az egér, hamarabb megáll, illetve az aimelés mint skill egy külön tudomány már és ott is minél könyebb egérrel egyszerűen jobban lehet, hogy egyre inkább olyan érzés, hogy csak a kezed mozgatod, nem pedig a kezed + érzed, hogy van benne egy tárgy és ez egy kis disconnectet ad.
Aimre elég sokan írják, hogy nem csak az egér súly számít. Vannak páran akik nem mennek el a túl könnyű irányba, hanem pont a talpakkal meg paddal mókolnak.
Van ki ultrakönnyű de tapadós irányba megy, más meg könnyű de kevés tapadás irányba. És a könnyű mindenkinek más. Szóval prók közül sem mindnekinek az ultrakönnyű jön be. -
BütyökLiza
csendes tag
Minden egér alatt meg megy az elitista duma, hogy aki nem próbál könnyű egeret az fogja be a száját és meg se szólaljon. Pug is beírja, hogy a 62g egér az már nehéz és kösz nem kategória, bármilyen is legyen amúgy. Tényleg ide jutottunk, hogy megy a minden is szar ami nem 50g alatt van?
Azért mert itt sok a nyüzüge (még mindig trollkodás megy) és lefittyed a keze ha már túl nehezet fog (és ide most direkt nem írok be saját himbi-limbire vonatkozó dolgokat) és állandóan fikáz mindent ami nem elég könnyű, attól még van akinek könnyűnek érez egy 100g-os egert. Ezt is el kell fogadni.
Ahogy 100g is könnyű, ugyan úgy elitista 50g felett minden is tégla szöveg is megy.
Egyébként volt olyan egerem, amiben 3 db kis kivehető súly volt, de borzalmas volt, ha kivettem akár csak 1-et is.
Biztos velem van a baj, de szeretem érezni, ha valamit fogok. (a pisztollyal is így vagyok, én inkább a közel 2 kg-ost kedvelem...) -
Csandi
addikt
-
scdlsc
senior tag
Egy Mad Catz RAT egérről (kb. 180 gramm) váltottam egy Logitech G305-re (99 gramm). Nekem egyelőre nem nyílt ki semmiféle új világ. (Gonodolom azért, mert még ez is túl nehéz.
) Van egy olyan érzésem, hogy hiába váltanék egy 50 grammosra, továbbra sem dobnék hátast a változástól. Értem én, hogy sok embernek ezek jelentős különbségek, de higgyétek el, hogy sokaknak meg pont nulla különbség. Esküszöm a következő egerem valami extra giga ultra könnyű lesz, és esküszöm beismerem majd, ha az hirtelen kinyit majd előttem egy új világot, de szerintem nem valószínű. -
Ribi
nagyúr
Ha nem értem nem értetlenkedek tovább és állítom saját tapasztalat nélkül az igazamat olyanokkal szemben akik tapasztaltak a témában, hanem vagy csöndben maradok, vagy elmegyek kipróbálni és visszajövök a saját tapasztalattal.
Első körben azt mondja nem érti, oké. Elmondjuk aztán csak beszólás, hogy "grammokról beszélünk" meg "el vagytok kényelmesedve". Aha tehát nem nem érti, hanem nem akarja érteni + leszólni mindenkit aki nem olyan mint ő.
Aztán egy 100+ grammos egérre azt mondja könnyű. Full ignorancia, szándékos idegesítés + eleve értelmetlen vélemény pont amiatt, mivel nincs viszonyítási alapja, nem tudja milyen egy tényleg könnyű egér ezért maximum azt HIHETI, hogy a 100+ g könnyű, de azt meg minek ide leírni? Főleg azoknak akik tudják, hogy nem az.Igen, de kicsit megfordítva és Pug-ot is belemártva, mert hát pont jót írt be.
-
Pug
nagyúr
-
BütyökLiza
csendes tag
-
Csandi
addikt
Jó csak minden egeres poszt alatt ez van
próbálják inkább ki az emberek, meglátják, hogy jó, egy új világ nyílik ki előttük és mindenki örül -
Narasim
senior tag
Ha nem értem nem értetlenkedek tovább és állítom saját tapasztalat nélkül az igazamat olyanokkal szemben akik tapasztaltak a témában, hanem vagy csöndben maradok, vagy elmegyek kipróbálni és visszajövök a saját tapasztalattal.
Első körben azt mondja nem érti, oké. Elmondjuk aztán csak beszólás, hogy "grammokról beszélünk" meg "el vagytok kényelmesedve". Aha tehát nem nem érti, hanem nem akarja érteni + leszólni mindenkit aki nem olyan mint ő.
Aztán egy 100+ grammos egérre azt mondja könnyű. Full ignorancia, szándékos idegesítés + eleve értelmetlen vélemény pont amiatt, mivel nincs viszonyítási alapja, nem tudja milyen egy tényleg könnyű egér ezért maximum azt HIHETI, hogy a 100+ g könnyű, de azt meg minek ide leírni? Főleg azoknak akik tudják, hogy nem az.azért nem kell ezt ilyen vérremenően komolyan venni. mindig tett
fejeket is. ennyi szívózás belefér falun 
kb olyan, mintha azt mondta volna (mint annó nagyapám), hogy "mer' papírból vagytok". -
Csandi
addikt
Aztán egy 100+ grammos egérre azt mondja könnyű. Full ignorancia, szándékos idegesítés + eleve értelmetlen vélemény pont amiatt, mivel nincs viszonyítási alapja, nem tudja milyen egy tényleg könnyű egér ezért maximum azt HIHETI, hogy a 100+ g könnyű, de azt meg minek ide leírni? Főleg azoknak akik tudják, hogy nem az. -
Ribi
nagyúr
Azé most te is ezt jól megaszontad.
Írta, hogy nem érti. Ezen meg te mit nem értesz?
Nem próbálta. Ja írta.
Azért véleményét leírhatja anélkül, hogy az egérkommandó be ne verné az arcát ugye?
-
Csandi
addikt
Napi 14 órát nyomom, még sosem volt problémám a Net Weight: 140 g (w/ cable), 103 g (w/o cable) egeremmel. Kényelmes, könnyű, szeretem.
Nem könnyű, az tégla. Plusz irreleváns a véleményed amíg nem próbáltál egy tényleg könnyűt, nem is értem mi alapján írsz bármilyen megjegyzést vagy véleményt ha nincs első kézből tapasztalatod.
-
BütyökLiza
csendes tag
nem kell hozzá cségósnak lenni, hogy értékelni tudd a különbséget. normál ügykezelői munka alatt is megváltás egy könnyű egér.
nemrég hittem el én is, miután az itteni ajánlásra megvettem a vxe v3 pro-t (ami egy meglepően jó, olcsó és könnyű egér - nehéz elhinni, hogy létezik ilyen). pár nap után elővettem a régi logi g604-et és gyorsan vissza is raktam az alsó fiókba.# 20 igen, lemeradt, hogy #18
+1Napi 14 órát nyomom, még sosem volt problémám a Net Weight: 140 g (w/ cable), 103 g (w/o cable) egeremmel. Kényelmes, könnyű, szeretem.
-
Csandi
addikt
nem kell hozzá cségósnak lenni, hogy értékelni tudd a különbséget. normál ügykezelői munka alatt is megváltás egy könnyű egér.
nemrég hittem el én is, miután az itteni ajánlásra megvettem a vxe v3 pro-t (ami egy meglepően jó, olcsó és könnyű egér - nehéz elhinni, hogy létezik ilyen). pár nap után elővettem a régi logi g604-et és gyorsan vissza is raktam az alsó fiókba.# 20 igen, lemeradt, hogy #18
+1Igen, ezt írtam az utolsó pár szóban, hogyan "max kényelem miatt lehet jó".
-
Narasim
senior tag
Amíg nem próbáltad nyilván nem érted. 60g vs 35g pl., utóbbi olyan mintha a semmit mozgatnád, levegőt egy üres kézben, előbbin pedig érzed, hogy valami amit mozgatsz. És ugye 35 től is van lejjebb, kis fingtertip egerek 20 alá is le tudnak menni.
Előnyei pedig vannak, hátrány nélkül. Persze ha nem vagy kompetitiv fps player és nincs semmi ínhüvely bajod akkor irreleváns neked, max kényelem miatt lehet jó.
+1 -
Csandi
addikt
Ezzel tisztában vagyok, de könyörgöm! Grammokról beszélünk!

Amíg nem próbáltad nyilván nem érted. 60g vs 35g pl., utóbbi olyan mintha a semmit mozgatnád, levegőt egy üres kézben, előbbin pedig érzed, hogy valami amit mozgatsz. És ugye 35 től is van lejjebb, kis fingtertip egerek 20 alá is le tudnak menni.
Előnyei pedig vannak, hátrány nélkül. Persze ha nem vagy kompetitiv fps player és nincs semmi ínhüvely bajod akkor irreleváns neked, max kényelem miatt lehet jó.
-
BütyökLiza
csendes tag
Mint említettem, nem értem. Ja, hogy el vagytok kényelmesedve!
-
Depression
veterán

-
Ribi
nagyúr

Jóhoz mindig könnyű hozzászokni. Egy könnyű egér után nagyon fura visszamenni egy nehézre. Eleinte azt hiszed semmi értelme a kis súlynak, de ha már megszoktad, utána féltégla a 80g-os egér is.
-
.LnB
titán

Én amikor tekerek fel Dobogókőre az országúti bringámmal, még a katicabogarat is lepöckölöm magamról, mert plusz súly. xD
-
BütyökLiza
csendes tag
Fs=μ⋅m⋅g
Általános iskolai anyag

-
Depression
veterán
Szeretem ezt a "súly" dolgot. Mintha emelgetni kéne, és nem tologatni egy igen csúszós dolgot egy igen csúszós dolgon!
"menet közben cserélhető akku"
Ez konkrétan tényleg parasztvakítás...Fs=μ⋅m⋅g
Általános iskolai anyag
-
BütyökLiza
csendes tag
Szeretem ezt a "súly" dolgot. Mintha emelgetni kéne, és nem tologatni egy igen csúszós dolgot egy igen csúszós dolgon!
"menet közben cserélhető akku"
Ez konkrétan tényleg parasztvakítás... -
Pötyi
őstag
Abszolút nem kötözködésből, de a "moduláris" akku inkább valami olyasmit jelent, hogy a Te döntéseden múlik, hogy egy, vagy több cellát helyezel be az egérbe. Itt szerintem inkább a "cserélhető" akku lenne a jó.
-
Depression
veterán
-
.LnB
titán
Akkor töltöm, amikor nem használom. Például este amikor alszom. De egyébként is nagyon ritkán kell tölteni, szóval én nem érzem ennek a cserélhetőségnek a létjogosultságát. Ezért gondolom, hogy jópofa, de számomra felesleges.
-
fukasza
junior tag
Jó ez, addig se kell madzagot vonszolni magad után amíg töltöd.
-
.LnB
titán
Az elég sokat mondó, hogy pont a súlyát titkolják.
Ettől függetlenül sok jópofa dolgot tud, amire igazán semmi szükség nem volt. Nekem ez pont olyan mint a Pulsar x Noctua. Abban is van ventilátor, de ki kérte? Senki. Ez is cserélhető aksis, de minek?
-
HaZsolt
őstag
-
tatu9
tag
-
fukasza
junior tag
A tömegétől félek. Amúgy tetszik.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
muxi-muxi
senior tag
Leszedni a DPI gombot az egérről, okos...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android szakmai topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- TCL LCD és LED TV-k
- Mesterséges intelligencia topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Xbox Series X|S
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BONTATLAN - iPhone 17 Pro Max 256 GB Deep Blue - 1 ÉV APPLE GARANCIA + Névre szóló számla !!
- BONTATLAN - iPhone 17 Pro Max 256 GB Silver - 1 ÉV APPLE GARANCIA + Névre szóló számla !!
- BONTATLAN - iPhone 17 Pro Max 256 GB Kozmosznarancs - 1 ÉV APPLE GARANCIA + Névre szóló számla !!
- Macbook Pro 14 M5 32GB RAM 1TB SSD Asztrofekete
- Apple IPhone 16 Pro Max, 256GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Alienware Aurora R11 brand számítógép - i7 10700F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB WIN11
- GIGA AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z590I Vision alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új Alienware 16 Aurora QHD+ 120Hz Core7 240H 5.2Ghz 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5060 8GB Win11 Garancia
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+

csukló csak mikrokorrekcióra van
).

)
), így számomra, abban a szegmensben ahova ez a példány érkezik, igen, minden 50g+ -os egér kuka.
) Van egy olyan érzésem, hogy hiába váltanék egy 50 grammosra, továbbra sem dobnék hátast a változástól. Értem én, hogy sok embernek ezek jelentős különbségek, de higgyétek el, hogy sokaknak meg pont nulla különbség. Esküszöm a következő egerem valami extra giga ultra könnyű lesz, és esküszöm beismerem majd, ha az hirtelen kinyit majd előttem egy új világot, de szerintem nem valószínű.