Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Misogi #4159 üzenetére

    Mivel egy ideje ilyeneket nézel (és ha jól látom más is), leírom hát a tapasztalataimat, bízva abban, hogy segítek vele.

    Előrebocsátom, hogy az ominózus üzletet nem kedvelem, nem szoktam ajánlani senkinek, és a széket is azért vásároltam meg, mert ennyi pénzért bevállaltam azt is, hogy ha pár nap alatt szétesik alattam, akkor sem fogom visszaküldözgetni, vagy a garanciális javítását intézni.

    Mindenkinek a saját döntése, hogy rendel-e az Emag-tól, vagy sem.

    Én pedig továbbra is keresek egy jó, masszív, tartós, állítható (és nyilván jóval drágább) széket.

    Erre azért volt szükségem, mert a régi JYSK-es székem széttörése miatt az elmúlt 1 hónapot "haspréssel" görnyedve ültem végig. Most legalább már hátra tudok dőlni, és a derekamat megtámasztani.

    Mindenképpen 30.000 forint alatti széket kerestem, és elolvastam az összes szóba jöhető KRING szék értékelését, az alapján döntöttem a számomra elvileg megfelelő típus mellett. (Az összes többire, ~40-50 ezer forintig bezárólag sok minőségi, összeszerelési, stb. problémát írnak.)

    Szóval megvásároltam a Kring Walter Ergonomikus irodai szék terméket.

    alt="alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""" title="alt="alt="" title=""" title="alt="" title=""""

    Immár ~2 hete használom; az eddigi tapasztalataim:
    - A szék meglehetősen "sallangmentes" csomagban érkezett, az összeszerelési ábra apró, és finoman szólva sem beszédes. Szerencsére nem volt bonyolult összeállítani.

    A hátlapot tartó idom ülőlaphoz illesztése két embert igényel, mert a hátlap szivacsa eltartja a megfelelő pozícióból a rögzítő pántot, ezért azt "préselni kell", nekinyomni az ülőlap végének, erőből, amíg a másik fél a csavarokat rögzíti, és meghúzza.

    Összeszereléskor készíts oda két masszívabb, pár cm átmérőjű csavaralátétet is, mert azt lespórolta a gyártó, pedig a hátlap pántjának két csavarjához elengedhetetlen, hogy megfelelő szélességben feküdjön fel a sínre a csavar. Alátét-fejesek a csavarok, de a peremük nem elég széles.

    A fotó alapján szerintem mindkét fent említett dolog érthető:
    alt="alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""" title="alt="alt="" title=""" title="alt="" title=""""

    A két alumínium alátétet raktam be én.

    - Nem írják, hány kg-ra hitelesített a gázrugója, de összeszerelés előtt kézzel, még ránehezedve sem nagyon tudtam összenyomni. Csak a széken ülve tudom, a saját súlyommal leengedni.

    Ezek alapján szerintem min. a 120 kg-s típus.

    - Lemértem neked, és a legalacsonyabb állapotban a karfájának teteje 70,5 cm, a legmagasabb állapotban 80 cm magas a talajtól. Ez alapján meg tudod nézni, hogy be tudod tolni-e az asztalod alá.

    - A szék és a fejtámasz borítása javarészt egy érdesebb felületű textil, oldalt műbőr. Ez borítja a karfát is, egyébként arról és a hátlapról is lecipzározható. (Ha valaki kimosná.) Ez pozitívum.

    Sok "sallang" a karfa borításban nincsen; nem túl puha, de nekem megfelel.

    Olcsóságot a fejtámasz borításának varrásán lehet felfedezni: az egyik saroknál kilógnak a nem megfelelően eldolgozott cérnák a varrásból.

    - A karfa fém, és két csavar tartja két fém hüvelyben, ezért masszívnak is tűnik. Mozgatni semmilyen irányba nem tudom a legkisebb mértékben sem. Tehát fix, de tart is a helyén.

    Számomra a szélessége és magassága véletlenül tökéletes. Pont a megfelelő szögben tartja a karjaimat. Mivel nem állítható, nyilván ez nem mindenki esetében lesz így.

    - A fejtámasz fix magasságú, de előre-hátha billenthető valamennyit. Nekem a 196 cm-es magasságom mellett felér a tarkóm közepéig, ez fontos szempont volt.

    - Az ülőfelület szélessége és mélysége megfelelő, utóbbi nem állítható, de a derekamat a támaszig hátratolva, ülve a térdhajlatom és a párna széle közé befér az üklöm, és még egy kis hely is marad.

    A combjaim kicsit terpesztve sem érik el a két karfát, tehát a szélesség is rendben van.

    - Az ülőfelület párnázása pár cm, és az én immár 115 kg-mnak kevés. Ezen nincs mit szépíteni.

    Egyszerűen nyomta az ülőgumókat, ezért a korábbi, JYSK-es műbőr székemben is használt, jó minőségű, közepesen kemyény, éppen beleillő ~3 cm vastag szivacs párnával használom.

    Ezzel együtt már sokkal kényelmesebb, nem nyomja a farcsontot.

    Ha valaki kisebb súlyú, nyilván ez kevésbé jelentkezik problémaként. De fontos figyelni erre.

    - Pozitív meglepetés volt a gázrugó, és a szék szerkezete. Előbbi tengelye a súly hatására feszül bele a lábcsillag hüvelyébe. (Tehát csavarozni nem kell, és nem is lehet.)

    Utóbbit a székhez adott imbuszkulcsokkal, és csavarokkal éppen megfelelő szorosságúra húztam meg.

    És a hintamechanikát is "kikapcsoltam". Tehát nem billeg a szék.

    Oldalra sem. De egy millimétert sem. Erre - bevallom - ebben az árkategóriában nem számítottam.

    Nem tudom, hogy minden egyes darabra igaz-e, de olvasva fentebb, hogy többeknek a ~90.000-150.000 fortint között kapható székek esetében is előfordult lötyögés, billegés, a széknek erre a tulajdonságára azt mondom, hogy 5-öst kap.

    - A lábazata fém, a görgők kapcsán semmi extrát nem tudok mondani. Gördülnek szőnyegen és padlón is.

    Ennyi hát a lényeg. Még egyszer hangsúlyozom, hogy szükség megoldás miatt vásároltam ennyire olcsó széket (és az ominózus áruházból).

    Ha még ~2-3 hónapig kibírja alattam a jelenlegi minőségében, amíg remélhetőleg megtalálom a megfelelő hosszú távú széket, akkor számomra megérte a kifizetett 24.990 Forintot.

    Hát ennyi.

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák