Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mrviceguy

    tag

    válasz Remiel #4186 üzenetére

    Ne misztifikáljuk túl a bőrt - inkább nézzük a tényeket. A bőr és műbőrbe pontosan ugyanannyira izzadsz bele, kivéve, ha a bőr perforált. Az alábbi bőr típusok vannak:

    Textilbőr: Ez csak nevében bőr, valójában egy teljesen mesterséges anyag, aminek több köze van a gumabroncshoz, mint a bőrhöz. Párszázezres kanapékat és a 30-50k-s gamer székeket csomagolják ilyenbe - nagyon rugalmas, és jól bírja az feszítő terhelést. Ismertető jegyei: Gumis tapintás, kevéssé igényes, egységes textúra, hálós, elasztikus textil fonák.

    Műbőr/szintetikus bőr: Ez széles minőségi skálán mozog, de a jobb minőségű tartalmaz valódi, gyengébb besorolású, 'leeső' darált bőrt is akár 60-70%-ban. Textúrája egységes, átlag felhasználó tapintásra sem tud különbséget tenni a préselt bőr és eközött. Ebből készülnek a jobb minőségű gamer székek. Limitált mértékben javítható, nagyon strapabíró, kevés törődést igényel. Ismertető jegyei: Bőrszerű tapintás, igényes, egységes textúra, hálós fonák.


    Préselt bőr: Ez gyengébb besorolású bőr (vékonyabb, felületi sérülésekkel rendelkező, vagy hasíték), amibe egységes mintát préselnek, majd fényezik. Ebből készülnek a bőrrel bevont gamer és egyéb székek, bútorok, szinte minden, amive civil ember találkozik. Ha a fényezése sérül, javítható, törődés igényes, érzékeny. Ismertető jegyei: Bőrszerű tapintás, igényes, egységes textúra, bőr fonák.


    Színbőr: Ez a tuti cucc - a hasítás során a felső rétegből készülő, kitűnő minőségű, vastag bőr, szakadásnak ellenállóan perforálható. Barka mintázatú (mint a sajátod), megfelelő kikészítés és kezelés mellett örök életű. NAGYON drága. Ebből készülnek a prémium bútorok, luxusautók feláras bőrkárpitozása és a hétszámjegyű bőrkabátok. NEM készül belőle irodai szék racionális ár alatt - felesleges is lenne, mert nincs az az elérhető árú mechanika, ami addig kibírja, amíg ez az anyag. Ismertető jegyei: Nem ismétlődő textúra, puha, semmivel össze nem téveszthető tapintás, egy helyiértékkel eltolt árazás.

    A legtöbben keverik a textilbőrt és a szintetikus bőrt (ezért nem szeretik az utóbbit), bőrkárpitozás címen pedig színbőrt várnak, ami miatt csalódnak.

Új hozzászólás Aktív témák