Hirdetés
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarletiel
őstag
Ízlésről valóban kár lenne vitatkozni, a Sony sokszor mozis narratívája és a Switch ebből a nézőpontból valóban másfelé vezeti a hajót. Viszont az arányokban tévedsz: a platformot rég nem a kőkemény JRPG-k adják el, persze az is akad bőven (Xenoblade, Fire Emblem). Szvsz az igazán húzónevek univerzálisak, mindenféle anime-máz nélkül. A 3D platformerek (Mario Odyssey, 3D World), a kőkemény metroidvaniás dolgokig, a brawlerek (Smash Bros.) és a logikai kalandok (Luigi's Mansion), nem tudom versenyzős KARTING, Party etc, többféle karaktertípussal a nyugati ízlésnek is maximálisan fekszenek. Itt nem a túltolt sztorin, hanem a vegytiszta játékmechanikán van a fókusz. Pont ez a sallangmentes gameplay az, ami a 7 éves gyerektől a 30+ os veteránig mindenkinek azonnal kézre áll.
A Switchre/N-re rásütni, hogy egy rétegnek való "anime gépezet", nagyjából olyan, mintha a PC-re azt mondanánk, hogy csak Office-t futtat, mert a könyvelők irodai dolgokra használják leginkább - 40 éve.
Nekem is van egy jó barátom akinek aztán ajánlhatom az összes jrpg-t Switch 2-re, neki azok nem kellenek és inkább Assassins Creed és hasonló AAA gameszkók miatt vette + az a pár N exclusive cím ami érdekli. (Gondolom emiatt nem lett SteamDeck a választás)
-
Stauffenberg
nagyúr
Ízlésről valóban kár lenne vitatkozni, a Sony sokszor mozis narratívája és a Switch ebből a nézőpontból valóban másfelé vezeti a hajót. Viszont az arányokban tévedsz: a platformot rég nem a kőkemény JRPG-k adják el, persze az is akad bőven (Xenoblade, Fire Emblem). Szvsz az igazán húzónevek univerzálisak, mindenféle anime-máz nélkül. A 3D platformerek (Mario Odyssey, 3D World), a kőkemény metroidvaniás dolgokig, a brawlerek (Smash Bros.) és a logikai kalandok (Luigi's Mansion), nem tudom versenyzős KARTING, Party etc, többféle karaktertípussal a nyugati ízlésnek is maximálisan fekszenek. Itt nem a túltolt sztorin, hanem a vegytiszta játékmechanikán van a fókusz. Pont ez a sallangmentes gameplay az, ami a 7 éves gyerektől a 30+ os veteránig mindenkinek azonnal kézre áll.
A Switchre/N-re rásütni, hogy egy rétegnek való "anime gépezet", nagyjából olyan, mintha a PC-re azt mondanánk, hogy csak Office-t futtat, mert a könyvelők irodai dolgokra használják leginkább - 40 éve.
Nem ezt mondtam.
-
wasd.hu
senior tag
Ez nem címkézés és pláne nem pejoratív értelemben. Ha megnézed a Nintendo exkluzívokat, többsége inkább ázsiai közönségnek készült (és olyan nyugati gamereknek, akiket vonz ez a világ). Ez nem jelenti, hogy nyugati gamernek nem terem babér, csak az arányok ilyenek. Amúgy ez a Playstation esetén is így van, csak itt rengeteg az olyan játék, ami multplatformként azonnal megjelenik vagy Sony kiadásban a nyugati piacra készült (God of War, Horizon, stb).
Semmi bajom az ázsiai kultúrával, japánt is bírom, a gasztronómiát, autóikat, stb, de a belső piacos videojátékaikkal vagy a rajzfilmeikkel nem tudok mit kezdeni, az pont nem ízlik.
-
Stauffenberg
nagyúr
A hozzáállás/felfogás tényleg fontos.
#50 Stauffenberg
A Címkézés szerintem fölösleges. Személy szerint kifejezetten kedvelem a handheld eszközöket, mindig volt is belőlük pár a gyűjteményben – ahogy más hardverekből és konzolokból is. Remekül megférnek egymás mellett, nálam a szabály egyszerű: csak arra a platformra vásárolok játékot, ahol a fejlesztők valóban odatették magukat.
A környezetemben a legfiatalabbaktól a 30+ os korosztályig eleinte mindenki köpködte a Nintendót...
a beidegződések, a PC masterracse vagy a PlayStation/Xbox tábori logikák miatt. Aztán odaadtam nekik egy gépet a gyűjteményből, személyre szabottan ajánlva hozzájuk egy-egy jó címet – azóta a mindennapjaik része lett.Ez olyasmi, mint a könyv vs. mozi: egyikről sem kell lemondani a másik javára. Amikor látod, hogy napokig képesek áradozni egy Zelda, a Mario 3D World vagy a Mario Kart miatt, akkor érted meg az értékét. Ennek köszönhetően nem mobil gacha-hülyeségekre meg Shein-vackokra szórják a zsebpénzt, hanem megtanultak mértéket tartani, megbecsülik a hardvert, sőt: van, ahol komplett családi program lett a jobb címek gyűjtése
Ez nem címkézés és pláne nem pejoratív értelemben. Ha megnézed a Nintendo exkluzívokat, többsége inkább ázsiai közönségnek készült (és olyan nyugati gamereknek, akiket vonz ez a világ). Ez nem jelenti, hogy nyugati gamernek nem terem babér, csak az arányok ilyenek. Amúgy ez a Playstation esetén is így van, csak itt rengeteg az olyan játék, ami multplatformként azonnal megjelenik vagy Sony kiadásban a nyugati piacra készült (God of War, Horizon, stb).
Semmi bajom az ázsiai kultúrával, japánt is bírom, a gasztronómiát, autóikat, stb, de a belső piacos videojátékaikkal vagy a rajzfilmeikkel nem tudok mit kezdeni, az pont nem ízlik.
-
wasd.hu
senior tag
A sok digitális fogyasztó tényleg nem érti. Saját nyakukra is hurkot akasztanak, ha semmilyen alternatíva nem lesz, csak a PS store.
Nem a lemez a lényeg, hanem a fizikai birtoklása a licence-nek.
A lemezzel (vagy bármi mással mint pl nintendo) ez megvalósítható, digitálissal nem.Exkollégám ps4pro idejében és ps5 elején konzolozott sokat és csak digitálisan vett mindent kényelemből mert ő nem fog szarakodni lemezekkel.
Most ott van egy csomó játék az accountján kb 1millió forint értékben, ami már a kutyának nem kell.
De az albiban hisztizik, hogy nem tud összerakni egy kis lakás önerőre.
Nem is abból az 1 millióból lenne az önerő, hanem a felfogásbeli különbségből.
Részemről bojkottáltam az xbox all digital szériát, és a ps6-ot is fogom a jelenlegi tervek szerint,
a Sony összes termékével egyetemben már most is. (a telefonok sony kameráit még elég nehéz kivédeni)A hozzáállás/felfogás tényleg fontos.
#50 Stauffenberg
A Címkézés szerintem fölösleges. Személy szerint kifejezetten kedvelem a handheld eszközöket, mindig volt is belőlük pár a gyűjteményben – ahogy más hardverekből és konzolokból is. Remekül megférnek egymás mellett, nálam a szabály egyszerű: csak arra a platformra vásárolok játékot, ahol a fejlesztők valóban odatették magukat.
A környezetemben a legfiatalabbaktól a 30+ os korosztályig eleinte mindenki köpködte a Nintendót...
a beidegződések, a PC masterracse vagy a PlayStation/Xbox tábori logikák miatt. Aztán odaadtam nekik egy gépet a gyűjteményből, személyre szabottan ajánlva hozzájuk egy-egy jó címet – azóta a mindennapjaik része lett.Ez olyasmi, mint a könyv vs. mozi: egyikről sem kell lemondani a másik javára. Amikor látod, hogy napokig képesek áradozni egy Zelda, a Mario 3D World vagy a Mario Kart miatt, akkor érted meg az értékét. Ennek köszönhetően nem mobil gacha-hülyeségekre meg Shein-vackokra szórják a zsebpénzt, hanem megtanultak mértéket tartani, megbecsülik a hardvert, sőt: van, ahol komplett családi program lett a jobb címek gyűjtése
-
DithenS
senior tag
Semeddig. Kellene egy prémium streamszolgáltató, ahol a filmeket nem tömörítik szét, max ilyen 50GB-ra. Azt egy 100 Mbps net elviszi simán. Azt akkor minőségben ugyan ott vagyunk.
-
chubii
senior tag
Olyan szempontból se üdvözlendő ez a trend, hogy nekem például a PS5 a BD lejátszóm is. Valószínű annak is bukta így a következő generációtól. Bár kérdés, hogy a lemezes filmpiac is meddig tud életben maradni..
-
tomazin
veterán
Ezt így érdekességként, hogy most éppen a piros vonal megszüntetésén dolgoznak:
-
LurkerSheik
senior tag
A sok digitális fogyasztó tényleg nem érti. Saját nyakukra is hurkot akasztanak, ha semmilyen alternatíva nem lesz, csak a PS store.
Nem a lemez a lényeg, hanem a fizikai birtoklása a licence-nek.
A lemezzel (vagy bármi mással mint pl nintendo) ez megvalósítható, digitálissal nem.Exkollégám ps4pro idejében és ps5 elején konzolozott sokat és csak digitálisan vett mindent kényelemből mert ő nem fog szarakodni lemezekkel.
Most ott van egy csomó játék az accountján kb 1millió forint értékben, ami már a kutyának nem kell.
De az albiban hisztizik, hogy nem tud összerakni egy kis lakás önerőre.
Nem is abból az 1 millióból lenne az önerő, hanem a felfogásbeli különbségből.
Részemről bojkottáltam az xbox all digital szériát, és a ps6-ot is fogom a jelenlegi tervek szerint,
a Sony összes termékével egyetemben már most is. (a telefonok sony kameráit még elég nehéz kivédeni) -
Stauffenberg
nagyúr
Mindig az utolsók között kapja meg a multiplatform portokat (nem ritkán évekkel később, mikor az összes többi platformon már 20 eurókért lehet behúzni leárazáson, akkor indul a buli Switchen 70-80 euróért... kösz nem). Ráadásul az exkluzív kínálata is túlságosan az ázsiai ízlésre van szabva (animével és JRPG-vel ki lehetne kergetni a világból).
Vannak tipikusan Switchre készülő játékok, tipikus Switch játékosoknak, nekik való az a platform és általában ők a legboldogabb gamerek. Kicsit irigykedem, de ez van. Ha lázba tudna hozni, már lenne Switchem.
-
wasd.hu
senior tag
Volt PS4-em és most PS5-öm, így mondom:
Már az előző generációban is az Xboxot tartottam a sokkal jobb platformnak, volt olyanom is. Például a Sony már azt a lehetőséget is bezárta, hogy legalább egy pendrive-ra kimentsd a játékmentéseidet, mindenképpen fizetned kell a felhőért sok pénzt, míg Xboxon vagy Steamen ez egy ingyenes szolgáltatás. Ráadásul a Sony kifejezetten ellehetetleníti a digitális értékesítést a third party kereskedők (pl: Amazon) számára, Xboxra simán vehetsz letöltőkódot más kereskedőknél ha ott olcsóbb, PS-re meg vagy megveszed a gyári boltból vagy takarodj anyádba. Szóval még a digitális értékesítésben is mesterségesen szűkítik a vásárlók lehetőségeit.
A lemezes játékok kapcsán nem csak arról van szó, hogy valaki fel akarja rakni a polcra, hanem a használt lemezeket tudsz adni-venni vagy csak simán kölcsön adni.
Emlékszem az Xbox One - PS4 bemutatójára az ominózus E3-on, ahol szarrá cikizték az Xboxot azokért a dolgokért, amiket a Sony előbb meglépett, amint visszavezette a vezető konzolgyártó címet. Különösen sokat élcelődtek azon, hogy a Playstation mindig is lemezes konzolgyártó lesz és sosem fogják elárulni az ezzel járó szabadságot...
hát...
Szerintem az m$ is elég gyér teljesítményt nyújtott az utóbbi években, akkor inkább legyen Nintendo, ha már konzol
-
DithenS
senior tag
Megértelek, de van olyan játék de tényleg 1-2 címen kívül amiben van 50-70 óra olyan tartalom ami full story, akció mész és csinálod, nincs egy perc megállás sem? Mert a legtöbbnél van 20 óra story meg 70 órányi keresd meg az erekjéket, találd meg a bázisokat, szedd össze a titkos bogarakat, farmold ki a materialokat tevékenység. Nálam az a 70 óra semmi más csak az OCD-m kielégítése miközben 10 szívburok repedést kapok, hogy haladjunk már a történettel. Rendszerint semmi értelme, max kapsz egy cuccot amivel könnyebb a boss, de nem ér meg 70 óra grind-ot.
Szerintem az optimális, az a 30 óra.
Pl a Black Flaget most vittem ki, valami elképesztő jó a sztori, és a tiszti mellékükdetések is, kb elnenne egy fősztorinak sok másik játékban, pláne hogy animált bejátszásai vannak, nem mint sok másik játékban, ahol a mellékküldetések csak egy telefonhívással kezdődnek, meg öld meg a célpontot... És ez a 30 óra gyorsutazással érhető el, nem azért ennyi, mert ennyit hajóztam volna két misszió között.
Szóval megérte a pénzt. De voltak azért olyan játékok is, ahol pislogtam, hogy 15 óra alatt kényelmesen ki lehet játszani, azt azért keveslem...Nem leszek népszerű, de én nekem pl a Witcher 3 nem tetszett... Elképesztően vontatott, lassú és unalmasak a küldetések. Sok minden el van szórva a nagy mappon és mész a semmibe. Akkor untam meg, amikor Ciri-t kell megmenteni, és ugye kapsz 7-8 embert, akiket meg kell látogatni és kérni, hogy segítsenek a harcban... Na ott lett elegem. Kb lovagolsz csak egy NPC-hez, akivel dumálsz, majd akkor segít ha megcsinálsz neki valami bugyuta küldit, ami megint a térkép másik felén van. Össze vissza gyorsutazol meg töltő képernyőt bámultam, meg lovagolhattam, mert nyílván nem tudsz közvetlenül oda gyorsutazni. De akkor meg jött szembe valami random NPC aki leszedett a lóról és öld meg. Ugyan azok a mozdulatok stb. Még az Assasins Creed is különbb és változatosabb harcrendszerrel bírt... Szal a sok gyorsutazástól meg szaladgálástól a mapon át meguntam. Nem hiába nem adták ki azóta se a 4. részt. Nekem ez nem kell így.
Legyen akkor 30 óra a game de végig izgalmas. -
HELLAFLUSH
őstag
Megértelek, de van olyan játék de tényleg 1-2 címen kívül amiben van 50-70 óra olyan tartalom ami full story, akció mész és csinálod, nincs egy perc megállás sem? Mert a legtöbbnél van 20 óra story meg 70 órányi keresd meg az erekjéket, találd meg a bázisokat, szedd össze a titkos bogarakat, farmold ki a materialokat tevékenység. Nálam az a 70 óra semmi más csak az OCD-m kielégítése miközben 10 szívburok repedést kapok, hogy haladjunk már a történettel. Rendszerint semmi értelme, max kapsz egy cuccot amivel könnyebb a boss, de nem ér meg 70 óra grind-ot.
Van olyan sztoris játék amiből még a 10óra is sok, legyen az bármennyire is jó.
Nálam ilyen volt a Silent Hill f, alig vártam már, hogy a végére érjek.
Több játékidőt általában csak valami nagy mappal meg lootolással tudnak elérni, meg idióta ismétlődő mellékküldetésekkel.
Anno szerintem ezért is vált népszerűvé a GTA mert ott minden küldetés más volt. -
Scarletiel
őstag
-
Franklin
addikt
De roppant egyszerű a képlet szerintem.
Egyrészt vedd meg CSAK azt a játékot digitálisan amit valóban hosszú távon akarsz magadnak tudni (Itt most 7-10 évet mondok, mert ha lelövik a store-t akkor már megy a levesbe) Itt vedd figyelembe, hogy a játékot csak bérelni fogod azért az árért évekig. Ha ennek függvényében neked még mindig kell az a játék vedd meg, játszd ki és pont. Kifizetsz 30 ezer ft-ot raksz bele 20 órát az 1500Ft óránként. Ha azt a 20 órát te végig élvezted, szerintem megérte.
Olyan játékot ne vegyél meg amit csak azért akarsz játszani mert a youtube-on hypoltak fel, vagy mert csak űber a grafika. Olyat se vegyél meg ahol 200 óra gameplay-ből 180 azzal megy el, hogy jelentéktelen szarokért futkorászol A-ból B-be a mapon. Olyat se vegyél ahol tudod előre, hogy a fele content fizetős DLCk mögé lesz rejtve.
Másrészt a Sony-nak is kéne biztosítania egy jó refund rendszert, illetve demokat és Steam Sale szintű leárazásokat, hogy a digitális rendszere versenyképes maradjon a PC-vel szemben.
Igen amit fent írtam azt elég nehéz végigvinni már csak magunk részéről is és némi belátás is szükséges, hogy nem a fizikai hordozó lesz, kéne legyen a tulajdon hanem az élmény az amit veszel azért a pénzért. Értem a gyűjtés iránti buzgalmat, de valljuk be őszintén a legtöbb ember kijátszik egy játékot és többet nem veszi elő, megy fel a polcra, vagy eladja. Nagyon kevés az a játék amit többször előveszel a konzol életciklusa alatt vagy azután. Tehát a legnagyobb probléma ami miatt megy a hiszti nem az, hogy nem tudjuk gyűjteni és újra elővenni (biztos ez is benne van minimális százalékban) hanem az, hogy megszűnik az a lehetőség, hogy megveszed 30 ezerért, kipörgeted 4 nap alatt és még 25 ezerért tovább tudod adni ergó AAA játékot 5000-ért játszottál ki megjelenéskor. Nem akarom védeni a Sony-t mert felőlem földbe állhat az egész cége úgy ahogy van, de ha te cég lennél, neked se az lenne az érdeked, hogy egy előállított lemezt 10 ember vigyen végig ahol csak az első fizetett neked, a többi meg egymásnak adta a pénzt.Amúgy meg ha mindenki csak és kizárólag minőségi játékot venne amiben tényleg van munka meg nem lehúzás a fele, akkor jobban rá lennének kényszerülve a stúdiók és kiadók is, hogy minőségibb dolgokat mutassanak fel.
Nagyjából stimmel, bár én olyan játékot, amiben csak 20 óra van, nem is vennék, azt inkább megnézem YT-on
-
Busterftw
nagyúr
Valaki mindig sikitozik, azon csodálkozom, hogy azért még nem akartak perelni, hogy egy ps játék csak ps-en fut, egy xbox-os meg csak xbox-on...
Az LG mosógép programja meg csak az LG mosógépen..
-
Scarletiel
őstag
De roppant egyszerű a képlet szerintem.
Egyrészt vedd meg CSAK azt a játékot digitálisan amit valóban hosszú távon akarsz magadnak tudni (Itt most 7-10 évet mondok, mert ha lelövik a store-t akkor már megy a levesbe) Itt vedd figyelembe, hogy a játékot csak bérelni fogod azért az árért évekig. Ha ennek függvényében neked még mindig kell az a játék vedd meg, játszd ki és pont. Kifizetsz 30 ezer ft-ot raksz bele 20 órát az 1500Ft óránként. Ha azt a 20 órát te végig élvezted, szerintem megérte.
Olyan játékot ne vegyél meg amit csak azért akarsz játszani mert a youtube-on hypoltak fel, vagy mert csak űber a grafika. Olyat se vegyél meg ahol 200 óra gameplay-ből 180 azzal megy el, hogy jelentéktelen szarokért futkorászol A-ból B-be a mapon. Olyat se vegyél ahol tudod előre, hogy a fele content fizetős DLCk mögé lesz rejtve.
Másrészt a Sony-nak is kéne biztosítania egy jó refund rendszert, illetve demokat és Steam Sale szintű leárazásokat, hogy a digitális rendszere versenyképes maradjon a PC-vel szemben.
Igen amit fent írtam azt elég nehéz végigvinni már csak magunk részéről is és némi belátás is szükséges, hogy nem a fizikai hordozó lesz, kéne legyen a tulajdon hanem az élmény az amit veszel azért a pénzért. Értem a gyűjtés iránti buzgalmat, de valljuk be őszintén a legtöbb ember kijátszik egy játékot és többet nem veszi elő, megy fel a polcra, vagy eladja. Nagyon kevés az a játék amit többször előveszel a konzol életciklusa alatt vagy azután. Tehát a legnagyobb probléma ami miatt megy a hiszti nem az, hogy nem tudjuk gyűjteni és újra elővenni (biztos ez is benne van minimális százalékban) hanem az, hogy megszűnik az a lehetőség, hogy megveszed 30 ezerért, kipörgeted 4 nap alatt és még 25 ezerért tovább tudod adni ergó AAA játékot 5000-ért játszottál ki megjelenéskor. Nem akarom védeni a Sony-t mert felőlem földbe állhat az egész cége úgy ahogy van, de ha te cég lennél, neked se az lenne az érdeked, hogy egy előállított lemezt 10 ember vigyen végig ahol csak az első fizetett neked, a többi meg egymásnak adta a pénzt.Amúgy meg ha mindenki csak és kizárólag minőségi játékot venne amiben tényleg van munka meg nem lehúzás a fele, akkor jobban rá lennének kényszerülve a stúdiók és kiadók is, hogy minőségibb dolgokat mutassanak fel.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Vagy másik oldalról nézve, a lemezes kiadás volt plusz költség a cégnek, de ilyen esetben élhettek volna azzal, hogy a lemezes 100 dollár a digitális meg 70, szerintem hamarabb dobták volna a lemezes részt az emberek, mint, hogy a cég bevezette volna a lemez nélküli megoldást.
Akkor meg azért sikítoztak volna, mint most, hogy monopólium és perelni kell.
-
Dragon3000
nagyúr
Szerintem simán lehetett volna az, hogy drágább a lemezes megoldás, elvégre ott a lemez a doboz, a logisztika... mind mind költség, igaz a digitális megoldás esetében is meg kell oldani, hogy letölthető legyen, de ez a rendszer amúgy is kellene, elvégre minden frissítés ezen keresztül megy, így mindenképp szükség van erre a részre, ami a lemezes megoldások esetében is használva vannak.
-
Lenry
félisten
Vagy másik oldalról nézve, a lemezes kiadás volt plusz költség a cégnek, de ilyen esetben élhettek volna azzal, hogy a lemezes 100 dollár a digitális meg 70, szerintem hamarabb dobták volna a lemezes részt az emberek, mint, hogy a cég bevezette volna a lemez nélküli megoldást.
Ha élhettek volna ezzel, hidd el megtették volna
-
Dragon3000
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
Az mw2019 megjelenése után 3 hónappal már voltak akciók, amikor 12e Ft volt, így nem sok minden változott az ms miatt, a bo7 meg egy külön történet, ha figyelembe vesszük, hogy mekkora bukás volt

-
Dragon3000
nagyúr
Én sírok, érdekes, itt megy a sírás a lemezek miatt, miközben a számok mutatják, hogy a jelentéktelen kisebbségről van szó. Amúgy meg soha nem volt konzolom és nem is tervezem a beszerzését, így ez teljesen mellé ment.
-
Stauffenberg
nagyúr
Egyre inkább úgy vagyok vele, hogy rádobok egy emulátort a MacBookomra és játszom ezeréves klasszikusokkal (PS2-éra God of War és társai). A modern játékipartól egyre jobban lábrázásom van, az már egy jó év amikor megjelenik kettő olyan játék is ami érdekel. A PC-met felszámoltam már évekkel ezelőtt, mert számomra élvezhetetlenül vacak lett (már munkára is), konzolok a következők.
-
Kaiku
senior tag
Most miért őket szivatod és keresel kifogást? Még másfél évig simán lehet új lemezes kiadásokhoz hozzájutni.
A digitális változatok meg sokszor vannak akcióban. Szóval nem annyira szörnyű a helyzet. A digitális konzol mindig olcsóbb. A digitális játékot két konzol között is meg tudod osztani és egyszerre tudnak játszani. A lemezesnél ezt nem tudod megoldani, vagy vagy. -
Lenry
félisten
Többek között az, hogy a digitális értékesítés egyszerűbb terjesztést, gyorsabb hozzáférést és kevesebb logisztikai költséget jelent,
és mégse olcsóbb egy büdös fillérrel se! -
Kaiku
senior tag
-
A Molyember
tag
Amugy ha Japanban elsz, PS-ed van, es a GTA VI “dobozos” verziojat veszed meg, a letolto kod a jatek megjelenesetol szamitott 170 napon belul mukodik csak. Ha valamelyik bolt a 171. Napon meg arulja, es te megveszed, beszoptad, mert nem tudod aktivalni mar.
[link] “Japan: Japan
Product codes in Japan will expire 170 days after the issuance date, which is the launch date (November 19, 2026) due to regional regulations.” -
Busterftw
nagyúr
Értem a problémát, de legalább egy konzol még mindig tovább használható mint egy PC. Sőt szerintem mégha 1000 dollár is lesz egy konzol is egy ugyanolyan teljesítményű PC sokkal drágább lenne. Amugy nem tudom a PS Storeban is, ha tényleg vár az ember akár 2 évet van, hogy egy játék elég olcsó lesz már. Az oké, hogy PC-n ez gyorsabban megy meg van nagyobb refund, de valamit valamiért.
Ez a konzol storeban nincsenek akciok is csak egy myth.
Ugyanugy allandoan/idoszakosan vannak akciok, mint PC-n. -
undercover
őstag
Ahogy mások is mondták, nem a lemez kivezetése a probléma, hanem annak a következménye.
PC-n van jó pár áruház, ami miatt rengeteg akció van és régebbi játékok jelentősen olcsóbban beszerezhetőek.
Konzolokon nincs ilyen, többnyire csak a lemezes vagy használt játékok irányába tudsz spórolni, máshogy nem. Még a Nintendo is kegyesebb, mert a Game Key Card-ok esetén legalább a licensz továbbadható, így még megmaradt a használt piac.
Más kérdés, hogy a Nintendo aktívan dolgozik a használt piac kinyírásán konzol tiltásokkal, ami még etikátlanabb...Értem a problémát, de legalább egy konzol még mindig tovább használható mint egy PC. Sőt szerintem mégha 1000 dollár is lesz egy konzol is egy ugyanolyan teljesítményű PC sokkal drágább lenne. Amugy nem tudom a PS Storeban is, ha tényleg vár az ember akár 2 évet van, hogy egy játék elég olcsó lesz már. Az oké, hogy PC-n ez gyorsabban megy meg van nagyobb refund, de valamit valamiért.
-
NandoXXL
őstag
Attól, hogy megszűnik a lemezes kiadás simán lehet olyan megoldás is mint pc esetében, hogy meg tudod venni dobozosan aztán csak egy kulcs van a tokban, amit be kell regisztrálni steam vagy epic-hez... simán lehet, hogy ilyen módon kötelezni fogják a sony-t több piacon is, hogy ne csak tőlük lehessen megvenni a játékokat és akkor egy kulcsot kell majd beregisztrálni a sony felhasználói profilban. De mivel idővel mindenhol átállnak majd a digitális megoldásra, így aki most sír, hogy többet nem vesz ps-t, az később majd semmit sem fog venni? Mert simán kinézem az ms-ből, hogy ebben lemásolják a sony-t és xbox esetében se lesz több lemezes megoldás...
Nem veszek konzolt, gondolkodtam rajta de nem. Így a lányaim se kapnak, rá se szoknak. Szóval hiába sírsz, mentek a levesbe lassan, addig meg Kratos helyett lehet zselé kockázni
-
Dragon3000
nagyúr
Attól, hogy megszűnik a lemezes kiadás simán lehet olyan megoldás is mint pc esetében, hogy meg tudod venni dobozosan aztán csak egy kulcs van a tokban, amit be kell regisztrálni steam vagy epic-hez... simán lehet, hogy ilyen módon kötelezni fogják a sony-t több piacon is, hogy ne csak tőlük lehessen megvenni a játékokat és akkor egy kulcsot kell majd beregisztrálni a sony felhasználói profilban. De mivel idővel mindenhol átállnak majd a digitális megoldásra, így aki most sír, hogy többet nem vesz ps-t, az később majd semmit sem fog venni? Mert simán kinézem az ms-ből, hogy ebben lemásolják a sony-t és xbox esetében se lesz több lemezes megoldás...
-
Busterftw
nagyúr
-
R0GERIUS
tag
Most sokan szidják a sony-t és hogy nem veszik meg a következő konzoljukat, de ez nem sokat jelent, ha közben meg a piac 85%-a digitális úton veszi meg a játékokat, így a maradék 15% egy része megy a digitális felé a maradékkal meg nem foglalkoznak, mert amúgy is minimális bevételi források...
A RAM válság jól mutatja mi azzal a probléma, hogy ha csak egy helyről szerezhető be egy termék (RAM válság esetében: egy kartell).
A probléma a lemez kivezetésével, hogy a Sony előbb-utóbb teljesen megfolytja a külső piacokat, hogy mindenkit a saját boltja felé tereljen. -
R0GERIUS
tag
Azért sok ember elég nem korrekt szerintem
PC-n már rég kivezették a lemezes dolgot, most a Sony volt a rossz fiú, de Xboxba se várjon senki lemezmeghajtót, Nintendo játékok pedig mindig méregdrágák kb akció sincs.
De mondok egy másik példát a GTA VI mindenki előrendelte mintha nem lenne holnap ott senkit nem zavart, hogy csak digitális és valószínűleg nem lesz hozzá lemezes verzió.
Nem jönnek a kommentek, hogy szemét Rockstar.
Ahogy mások is mondták, nem a lemez kivezetése a probléma, hanem annak a következménye.
PC-n van jó pár áruház, ami miatt rengeteg akció van és régebbi játékok jelentősen olcsóbban beszerezhetőek.
Konzolokon nincs ilyen, többnyire csak a lemezes vagy használt játékok irányába tudsz spórolni, máshogy nem. Még a Nintendo is kegyesebb, mert a Game Key Card-ok esetén legalább a licensz továbbadható, így még megmaradt a használt piac.
Más kérdés, hogy a Nintendo aktívan dolgozik a használt piac kinyírásán konzol tiltásokkal, ami még etikátlanabb... -
Dragon3000
nagyúr
PC-n már rég kivezették a lemezes dolgot, most a Sony volt a rossz fiú, de Xboxba se várjon senki lemezmeghajtót, Nintendo játékok pedig mindig méregdrágák kb akció sincs.
De mondok egy másik példát a GTA VI mindenki előrendelte mintha nem lenne holnap ott senkit nem zavart, hogy csak digitális és valószínűleg nem lesz hozzá lemezes verzió.
Most sokan szidják a sony-t és hogy nem veszik meg a következő konzoljukat, de ez nem sokat jelent, ha közben meg a piac 85%-a digitális úton veszi meg a játékokat, így a maradék 15% egy része megy a digitális felé a maradékkal meg nem foglalkoznak, mert amúgy is minimális bevételi források...
-
undercover
őstag
-
janeszgol
félisten
Van demo a PS5-ön, időlimites trial, de nem minden játékra, csak ami részt vesz a programban és kizárólag előfizetéssel és abból is a három előfizetési szint közül csak a legdrágábbhoz jár (Playstation Plus Premium kell hozzá).
Kifejezetten féreg dolog.
Nem hiszem, hogy veszek PS6-ot majd, már a jelenlegi generációban is azt érzem, hogy teljesen kifulladtak az exkluzív címek, jön átlag 2-3 évente egyetlen érdekes cím, cserébe az összes gerinctelen szarságát le kell nyelni a Sonynak a közbenső időben.
Én sosem veszek már játékkonzolt. Az Xbox béna lett, a Sony meg gerinctelen.
-
janeszgol
félisten
Már az előző generációban is az Xboxot tartottam a sokkal jobb platformnak, volt olyanom is. Például a Sony már azt a lehetőséget is bezárta, hogy legalább egy pendrive-ra kimentsd a játékmentéseidet, mindenképpen fizetned kell a felhőért sok pénzt, míg Xboxon vagy Steamen ez egy ingyenes szolgáltatás. Ráadásul a Sony kifejezetten ellehetetleníti a digitális értékesítést a third party kereskedők (pl: Amazon) számára, Xboxra simán vehetsz letöltőkódot más kereskedőknél ha ott olcsóbb, PS-re meg vagy megveszed a gyári boltból vagy takarodj anyádba. Szóval még a digitális értékesítésben is mesterségesen szűkítik a vásárlók lehetőségeit.
A lemezes játékok kapcsán nem csak arról van szó, hogy valaki fel akarja rakni a polcra, hanem a használt lemezeket tudsz adni-venni vagy csak simán kölcsön adni.
Emlékszem az Xbox One - PS4 bemutatójára az ominózus E3-on, ahol szarrá cikizték az Xboxot azokért a dolgokért, amiket a Sony előbb meglépett, amint visszavezette a vezető konzolgyártó címet. Különösen sokat élcelődtek azon, hogy a Playstation mindig is lemezes konzolgyártó lesz és sosem fogják elárulni az ezzel járó szabadságot...
hát...
+1
Nem lehet belekötni. Csak a Sonyba. Olyan segget csinált a szájából, mint a Samsung a jack esetében a csúcs telóknál. Előbb járt a szájuk, minthogy gondolkodtak volna. (A Samsung rájött, hogy megfelelő kínálattal a jack nélkül több BT cuccot lehet eladni, fellendült egy új piac. A Sony meg rájött, hogy nagyobb bevétel az, ha mindent ő koordinál.)
-
laed
senior tag
Változnak az idők, már nem CD-n és kazettán vesszük a zenéket sem
Ami arra érdemes, én azért beszereztem digitális hanghordozó formájában; és gondolom itt is sokan ezt hiányolják. Az újak meg jönnek műholdról....
-
laed
senior tag
de a lemezes játékok kivezetése elkerülhetetlen
Mert?? Pisztolyt tartanak a fejükhöz, hogy megcsinálják?
-
DithenS
senior tag
Mikor azt gondolná az ember, hogy a Sony a Playstationnal meghódította az otthoni játékkonzolok piacát, s ezzel felért a csúcsra, a Playstation vezetői lassan elkezdik leszalámizni a brandet a legújabb döntéssel.
Gratulálok Sony, mindazzal mentek szembe homlokegyenest, amit az évek hosszú során felépítettetek. Ez a döntés nagyobb szégyenként fog bevonulni a játéktörténelembe, mint az Xbox One 2013-as fiaskója.
Szerintem nincs is igazán piacs s konzoloknak már. Annak idején csak PS2-ből 200 millió kelt el. Most próbálnak minden bőrt lehúzni.
A másik, mindenki örült h az xbox milyen béna, csak a Sony. Nézd meg a külföldi kommenteket. Sok Sony fanboy ott isteníti, meg nevetnek az xbox-on. Megkapták. Nincs konkurencia, a Sony azt csinál amit akar. Ha az xbox nem tér vissza, akkor vége. -
Hopkins95
addikt
Mikor azt gondolná az ember, hogy a Sony a Playstationnal meghódította az otthoni játékkonzolok piacát, s ezzel felért a csúcsra, a Playstation vezetői lassan elkezdik leszalámizni a brandet a legújabb döntéssel.
Gratulálok Sony, mindazzal mentek szembe homlokegyenest, amit az évek hosszú során felépítettetek. Ez a döntés nagyobb szégyenként fog bevonulni a játéktörténelembe, mint az Xbox One 2013-as fiaskója.
-
jerry311
nagyúr
Sikerül jól félrebeszélniük...
Nem annyira a fizikai adathordozó hiányzik, mint a másodpiac.
Kicsit a full offline játék is. -
csibe1
veterán
Sajna ott is van amit nem igazán áraznak le, mint a Call of Duty sorozat.
Aztán lehet mindig rosszkor néztem.
-
DithenS
senior tag
PC elég hülye példa, mert ott csomó áruházból tudsz vásárolni, ahol akció van, ott veszed meg. De a PS tiltja, hogy a PS Store-on kívül vásárolj, ez miatt van pofájuk elkérni 60 dollárt több éve kiadott címekért is ..
-
csibe1
veterán
Én csak azt nem értem, ha kivezetik, akkor miért nem teljesen? Minek akkor a doboz (és benne a kód) terjesztésével is szarakodni, miért nem veszik ki fullra az egyenletből? Azt is le kell gyártani, világszinten hajóztatni, vonatoztatni, bánat tudja hogy szállítgatni, raktárakat fenntartani... minek, ha csak egy műanyag doboz meg pár papír az egész?
Felhasználói oldalról: minek menjek el a boltig, vegyem meg, menjek haza, és a kódot beütve töltsem le, ha ezt az egészet megspórolva a kanapén is meg tudom tenni 3 perc alatt? Mit csináljak az üres dobozzal? És most a gyűjtőket vegyük ki, nincsenek azért olyan sokan, hogy a Sony előzékenyen gondoljon rájuk hogy "na azért valamit csak hagyjunk már meg nekik". Használtpiac miatt megint csak nincs értelme hisz az nem lesz (na és persze a Sonynak sem érdeke egyáltalán). Akkor mégis minek ez az üres dobozosdi? "Akkor mégis minek ez az üres dobozosdi?"
Jól mutat a magukat menőnek gondoló youtube akárkik polcán a háttérben?

Más tippem nincs.
Ezt viszont otthon is meg tudják maguknak oldani. Vesznek DVD tokot, nyomtató, borító letölt, kinyomtat, polcra fel, puszi.A cikkhez: A Sonyról mostanában nem igazán a megértés jut eszembe...

-
Skynet258
veterán
Én csak azt nem értem, ha kivezetik, akkor miért nem teljesen? Minek akkor a doboz (és benne a kód) terjesztésével is szarakodni, miért nem veszik ki fullra az egyenletből? Azt is le kell gyártani, világszinten hajóztatni, vonatoztatni, bánat tudja hogy szállítgatni, raktárakat fenntartani... minek, ha csak egy műanyag doboz meg pár papír az egész?
Felhasználói oldalról: minek menjek el a boltig, vegyem meg, menjek haza, és a kódot beütve töltsem le, ha ezt az egészet megspórolva a kanapén is meg tudom tenni 3 perc alatt? Mit csináljak az üres dobozzal? És most a gyűjtőket vegyük ki, nincsenek azért olyan sokan, hogy a Sony előzékenyen gondoljon rájuk hogy "na azért valamit csak hagyjunk már meg nekik". Használtpiac miatt megint csak nincs értelme hisz az nem lesz (na és persze a Sonynak sem érdeke egyáltalán). Akkor mégis minek ez az üres dobozosdi? -
Stauffenberg
nagyúr
Ezt én is így látom, de ha már csak a saját áruházukban lehet majd játékokat vásárolni akkor behozhatnának egy olyan refund rendszert mint a Steam, hogyha nem haladta meg a játékidő a 2 órát akkor vissza lehetne kérni a pénzt, de akár az is megoldás lehetne, hogy több ingyenes DEMO válna elérhetővé, így legalább nyugodtan eldönthetné az ember, hogy meg akarja-e venni a bugos sz*rjukat.
Amekkora nagy Sony fan voltam anno most annyira kerülöm a gyártót.
Már évekkel ezelőtt sikerült megutálnom őket, mivel idáig 90%-ban csak az ő termékeiket kellett garanciáztatni (Erősítő, Kamera, Konzol, Telefon, TV), már közel nem azt a minőséget képviselik mint anno.
Van demo a PS5-ön, időlimites trial, de nem minden játékra, csak ami részt vesz a programban és kizárólag előfizetéssel és abból is a három előfizetési szint közül csak a legdrágábbhoz jár (Playstation Plus Premium kell hozzá).
Kifejezetten féreg dolog.
Nem hiszem, hogy veszek PS6-ot majd, már a jelenlegi generációban is azt érzem, hogy teljesen kifulladtak az exkluzív címek, jön átlag 2-3 évente egyetlen érdekes cím, cserébe az összes gerinctelen szarságát le kell nyelni a Sonynak a közbenső időben.
-
front3r
őstag
Jaj de sokan kiakadnak ezen. Pedig PC-n ez már sokkal korábban megtörtént.
Változnak az idők, már nem CD-n és kazettán vesszük a zenéket sem, hanem főleg streaming platformokon fizetünk elő.
Lehet a Sony ezt nem a legjobb módon kommunikálta, de a statisztikák őket támasztják alá. -
Narxis
nagyúr
-
A Molyember
tag
Legalabb akkor lennenek olcsobbak a jatekok, mint mondjuk az Alan Wake 2, amit a Remedy pont azzal indokolt, hogy megsporoltak a digitalis terjesztesen egy csomo gyartasi koltseget.
-
HELLAFLUSH
őstag
hát...
Ezt én is így látom, de ha már csak a saját áruházukban lehet majd játékokat vásárolni akkor behozhatnának egy olyan refund rendszert mint a Steam, hogyha nem haladta meg a játékidő a 2 órát akkor vissza lehetne kérni a pénzt, de akár az is megoldás lehetne, hogy több ingyenes DEMO válna elérhetővé, így legalább nyugodtan eldönthetné az ember, hogy meg akarja-e venni a bugos sz*rjukat.
Amekkora nagy Sony fan voltam anno most annyira kerülöm a gyártót.
Már évekkel ezelőtt sikerült megutálnom őket, mivel idáig 90%-ban csak az ő termékeiket kellett garanciáztatni (Erősítő, Kamera, Konzol, Telefon, TV), már közel nem azt a minőséget képviselik mint anno.
-
GodGamer5
addikt
R.I.P. Sony.
Dilettáns idióták gyülekezete.
Lemez/cartridge nélkül konzolon semmit nem vennék, remélem sokan vannak így. -
anulu
félisten
lemezes játéknál némi trükközéssel és webproxyval a patcheket is le tudod tölteni és utána nem tört konzolra is fel tudod pakolni. jó, picit érteni kell hozzá, de akkor is, meg tudod csinálni.
PS1 óta mindegyik volt, de ha ezt komolyan meglépik, akkor a PS6 kimarad és a $ony ott rohadhat meg, ahol van.
-
Fotelman
tag
Nincs itt semmi látnivaló... Mint ahogy tönkre vágták a TV-üzletágukat, amiben most a TCL a többségi tulajdonos, úgy fogják a hozzá nem értésükkel, a kapzsiságukkal tönkre vágni a konzol üzletágukat... Majd mikor jön egy befektető és felvásárolja ezt is, és megmondja mit csináljanak, megy majd a pislogás.... Nem is sajnálom őket, megrázták a pofonfát, a pofonon ne is csodálkozzanak....
-
Stauffenberg
nagyúr
hát...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Szerverhiba miatt szomjazhatnak a házikedvencek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Építő/felújító topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kedvenc zene a mai napra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- ELADÓ APPLE WATCH ULTRA 2 GPS+CELLULAR 49mm TITANIUM
- PHILIPS EVNIA 49M2C8900 240Hz/ 0.03ms / Ambilight
- Intel Core i7 13700K/ GeForce RTX 4070 Ti 12GB/32GB DDR5 RAM/ 2TB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy Tab S7+ Book Cover Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 12.4 Book Cover Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- NAGYKER ÁR!Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- GIGA AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i7-11850H 32GB RAM 1000GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Sony PlayStation 5 FAT Lemezes 825GB 12 hónap garanciával, bevizsgálva
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G9 I i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I 6 hó gari

Felhasználói oldalról: minek menjek el a boltig, vegyem meg, menjek haza, és a kódot beütve töltsem le, ha ezt az egészet megspórolva a kanapén is meg tudom tenni 3 perc alatt? Mit csináljak az üres dobozzal? És most a gyűjtőket vegyük ki, nincsenek azért olyan sokan, hogy a Sony előzékenyen gondoljon rájuk hogy "na azért valamit csak hagyjunk már meg nekik". Használtpiac miatt megint csak nincs értelme hisz az nem lesz (na és persze a Sonynak sem érdeke egyáltalán). Akkor mégis minek ez az üres dobozosdi?