Új hozzászólás Aktív témák
-
Cassi
őstag
Sajnos az ARM PC lehetősége végleg elmúlt, amikor a Microsoft nem vállalta fel a vele járó költségeket. Így csak a mostani limitált verzió maradt, ami tényleg nem jó semmire. A fő előnye az lett volna, hogy más processzorgyártók is dolgozhattak volna a PC-s piacra, de egyszerűen nem állt össze a platform.
-
vicze
félisten
válasz fatpingvin #11 üzenetére
Ja igen az ingyen legyen a bolhapiacon feltételed elfelejtettem.
Mi a kérdés? Amit ARM-en lehet csinálni a meglévő platformokon is meg lehet csinálni, a Sanpdragon X nem ad semmi extrát, CPU sebességben semmit, az integrált GPU-ja lesz jobb mint a többié. (kb. negyede egy nagyobb M2-nek)Konkrétan ARM desktopra 0 azaz 0 a piaci kereslet, azért nincs és nem is lesz. ARM CPU vagy forraszott "desktop", vagy szerver soketes, mert csak így van értelme. Amiket linkeltem mind lehet, normál desktopnak használni, 0 akadálya van.
"a Huawei-nek volt valami hasonló, Kunpeng procis konstrukciója"
Kunpeng-ből az összes szerver CPU 120W minimummal.Qualcommnak a Centriq a socketes platformja(ha még létezik), a Snapdragon sose lesz az. Pont olyan dev platformok lesznek belőle, mint 8cx-ből. Estlegesen ha sikeres lesz (erősen kétlem), lesz miniPC belőle.
[ Szerkesztve ]
-
strogov
senior tag
válasz fatpingvin #11 üzenetére
"amire én várok az egy nagyjából az irodai gépek árkategóriájában lévő, desktop rendszer"
Erre várhatsz mert rajtad kívül van a földön még kb. senki aki desktop arm-ot akar. Laptop formátum meg van bőven. Még x86-ból is egyre kevesebben akarnak desktop-ot. Az arm-osítás egyik fő előnye a fogyasztás lenne. Ott a mac mini mint desktop, de az is a laptop soc-ot kapta kicsit jobb hűtéssel.
"Huawei-nek volt valami hasonló, Kunpeng procis konstrukciója, de az meg ugye csak a kínai belső piacon volt hivatalosan elérhető"
Mert ők függetlenség címén igyekeznek leszakadni az x86-ról. De ez még nekik sem komoly prioritás. Ráadásul nem kell hozzá desktop. Bőven jó hozzá az egybegép.
-
fatpingvin
addikt
van ARM vasam. nem ez a kérdés.
arról beszélek hogy ARM fronton 3 kategória van a piacon: embedded/mobile, RPi-szerű devboard vagy szerver. az első kettő olyan amilyen, a szerver meg kb megfizethetetlen.
amire én várok az egy nagyjából az irodai gépek árkategóriájában lévő, desktop rendszer. a Huawei-nek volt valami hasonló, Kunpeng procis konstrukciója, de az meg ugye csak a kínai belső piacon volt hivatalosan elérhető.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
vicze
félisten
válasz fatpingvin #9 üzenetére
-
fatpingvin
addikt
lesz végre konzumer ARM PC?
hogy erre miért kellett idáig várni...
ha kiadnak egy standard uATX vagy hasonló deszkát, normális bővíthetőséggel, már megyek is venni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
strogov
senior tag
"csak 3 év lemaradásban vannak az Apple Mx sorozathoz képest"
Mivel termék még nincs, így lesz az több is. Igazából most is van a 8c, csak minek. Ez az új bejelentés is csak arról szól, hogy lesz egy új soc-uk. Arról semmi nincs, hogy lesz belőle épkézláb termék. A lehetőség eddig is adott volt.
-
Sz.L.
aktív tag
Virtualizált win11-et még nem próbáltam. Gondolom, ha van hozzá elég erős hardver, akkor túl nagy difi nem lehet a két változat között.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
-
hapakj
őstag
lol, csak 3 év lemaradásban vannak az Apple Mx sorozathoz képest. A csúcs Snapdragon képes már megverni az M1-et? Vagy még mindig a virtualizált Windows 11 a Macbook Air-emen a leggyorsabb Windows on ARM platform?
-
vicze
félisten
válasz Acélfarkas #1 üzenetére
Mivel vannak a mostanival is, így...
A 8c MS exkúzív volt, de X már nem lesz az.
-
Acélfarkas
senior tag
Chrome OS-es cuccok fognak ezzel jönni?
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"