- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Computex 2026: nehéz volt visszahozni a Ryzen 7 5800X3D-t
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- VR topik
- Milyen monitort vegyek?
- Computex 2026: szedd szét, javítsd, fejleszd!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
A '90-es években, 2000-es elején az Award BIOS nagy kedvencem volt. Emlékeim szerint abban volt a legtöbb állítási lehetőség, meg logikus felépítésű is volt, a többi igen gagyinak hatott hozzá képest.
Érdekes módon akkor még nem kellett állandóan BIOS-t frissítgetni, most a céges gép (azon kötelezően minden szar frissítés be kell legyen kapcsolva) szerintem félévente frissítgeti az UEFI-t.
gyakran nem biost frissítesz, hanem processzort.
-
btprg
senior tag
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de az akkor mindent elmond a phoenix-ről, hogy a Giga régen Awardot, most pedig AMI-t használ.
A '90-es években, 2000-es elején az Award BIOS nagy kedvencem volt. Emlékeim szerint abban volt a legtöbb állítási lehetőség, meg logikus felépítésű is volt, a többi igen gagyinak hatott hozzá képest.
Érdekes módon akkor még nem kellett állandóan BIOS-t frissítgetni, most a céges gép (azon kötelezően minden szar frissítés be kell legyen kapcsolva) szerintem félévente frissítgeti az UEFI-t.
-
Szirtimorc
senior tag
Igen. csak BIOS alól nem látszik a net
. Asus dual procis workstation alaplapot használok, van rajta 1-2 ismeretlen beállítás. -
DraXoN
addikt
Anno 486-osok idején még normálisan használták és el-el magyaráztak egy-egy funkciót.. most meg néha értelme sincs és a neten kell megnézni egy-két ilyen funkció mi is... de a "kedvencem" amikor HEX-értékeket kezd el írni a használható értékekre vonatkozólag

-
Szirtimorc
senior tag
A BIOS-okban a Help a kedvencem. Van valami ismeretlen, nem szokványos állítási lehetőség, rámegyek a Help-re, ami szépen megmondja, hogy a engedélyezni akarom akkor tegyem az Enabled-re, ha nem, akkor a Disabledre.
-
Xpod
addikt
Nekem már az is elég lett volna, ha mondjuk lehet néhány dolgot beállítani. De kb a boot sorrend és a dátum volt amit engedett kezelni.
Nekem ezek a csilli-villi UEFI felületek nem jönnek be.Két éve mikor raktam össze a gépemet szinte keresni kellett, hova lehet kattintani és mit hol találok benne. (Asus alaplap) Csomó animáció, meg kép 8ami természetesen feliratos, így elsőre csak keresed, hova lehet kattintani. (Persze ha "napi szinten" turkálsz benne akkor ez nem akkora meglepetés, de én kb évente egyszer ha belenézek.
-
Geri Bátyó
addikt
Tőlem nem kell tartanod, ha nem vagy konkrétan tahó, de a folyamatos kötözködés megalapozatlanul időnként a modik figyelmét is felkelti.
Ha valamivel nem értesz egyet, akkor érvelj, vagy kérdezz. Az érvelés azért többet ér. A gunyoros megjegyzések meg sokszor visszásak a többi fórumtársnál is. -
dongettó
tag
Ha mindenhol csak trollkodsz, szerintem jobb, ha nem folytatod.
Megijesztesz.
-
Geri Bátyó
addikt
Ha mindenhol csak trollkodsz, szerintem jobb, ha nem folytatod.
-
tibaimp
nagyúr
Igen, én is csak AMI és Award BIOS-sal találkoztam az évek alatt, pedig pár gép megfordult nálam (laposok annyira nem).
-
dongettó
tag
Pedig megcsinálhatták volna grafikus uefi felületre is, igazán. Touchpad 10 érintésesre.
Rázoomoltál volna h save and exit, feljött volna mikimanó mutatva a YESST , katt azztán, na az aztán bios lett volna.
De csak sima betűk, meg számok. 2 szín. Nem volt az igazi. -
Geri Bátyó
addikt
Igen és még úgy sem volt logikus a felépítése. Gyanús amúgy, hogy egy P4-es Dell gépen volt, amivel melóhelyen dolgoztam egy darabig, aztán inkább bevittem a saját régi gépemet!
-
Xpod
addikt
Phoenix cikknél írtam, hogy DIY lapon én nem találkoztam vele, csak laptopon, vagy gyártói gépen, de nem tudom, hogy melyiken, vagy melyikeken. Most az ASUS, MSI és a Giga biztosan AMIT-t használ.
Azt tudom, hogy a phoenix BIOS-tól kirázott a hideg.Talán kétszer találkoztam Phoenix BIOS-sal. (jó régen, kb Pentium 2-es korszakban ) De úgy emlékszem, hogy a felülete valami borzalmas fapados volt.
-
lacyc3
csendes tag
Szerintem nem, mert emlékeim szerint az Award-ot pont az AMI vásárolta fel, másról meg nem tudok.
Azért remélem, hogy az adatközpontok mellett a végfelhasználói piacot nem fogják elhanyagolni, mert ha igen, akkor az újabb lépés a PC piac felszámolása felé.
Illetve felmerül, hogy az Intel, az AMD, az ASUS, az MSI, a Gigabyte stb. nem kezdenek-e el valami ezektől független céget összerakni, hogy legyen BIOS.
Ha akarnak, válthatnak coreboot-ra: https://www.coreboot.org/
-
Geri Bátyó
addikt
-
Xpod
addikt
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de az akkor mindent elmond a phoenix-ről, hogy a Giga régen Awardot, most pedig AMI-t használ.
Vagy a Giga-ról.
-
Geri Bátyó
addikt
-
Xpod
addikt
Szerintem nem, mert emlékeim szerint az Award-ot pont az AMI vásárolta fel, másról meg nem tudok.
Azért remélem, hogy az adatközpontok mellett a végfelhasználói piacot nem fogják elhanyagolni, mert ha igen, akkor az újabb lépés a PC piac felszámolása felé.
Illetve felmerül, hogy az Intel, az AMD, az ASUS, az MSI, a Gigabyte stb. nem kezdenek-e el valami ezektől független céget összerakni, hogy legyen BIOS.
Az Award-ot én úgy tudom a Phoenix vette meg.
-
Geri Bátyó
addikt
-
bambano
titán
-
DraXoN
addikt
Maradt még valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Formula-1
- Elektromos autók - motorok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hogy bírja a Xiaomi 17T Pro az egész napos városnézést?
- TCL LCD és LED TV-k
- Medence topik
- Balu77: MS365 home family (6usr) kalandok, miért nem ér semmit az 5 csillagos értékelés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Intel Core i5-2320 Processor
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512/12GB független
- Silent Night PC - Corsair, B250, i7-7700, 16Gb, GTX 1660 6Gb, 1,25Gb Tárhely - Windows 10
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey OLED G8 G85SU monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ RTX A2000 6/12GB + RTX 4000 SFF 20GB ADA- Low profile (LP)
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 i5-1245U 16GB 512GB FHD+ IPS 1 év teljeskörű garancia
- Corsair NAUTILUS RS LCD-Modul, Display, Kijelző
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
. Asus dual procis workstation alaplapot használok, van rajta 1-2 ismeretlen beállítás.