Hirdetés
- Orbitális siker: először jutott műhold föld körüli pályára Európából
- Nem villog többet a kijelző a GeForce driver gyorsjavításával
- IFA 2026: Kedvező(bb) árak és színek: ez a Lenovo új notebookjainak vonzereje
- IFA 2026: Kell egy kisebb konzol? Az Acer körbenyeste az Atlas 8-at
- IFA 2026: az NVIDIA RTX Spark beházasodott a Lenovo Yoga termékcsaládjába
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Őszindító hardvercsomag
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Héraklész
senior tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Just Noctua doing Noctua things.

---------------------------------------------------------------
(#23) Xpod: Egen. Top-flownak hívják.
-
Xpod
addikt
-
Dragon3000
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
-
total90
veterán
Ez menő dolog. Annó, amikor még volt desktopom, épp a gyártó álatal megadott méret miatt szívtam, mert végül nem fért be a házba a hűtő.
-
ViZion
félisten
hmm... wat? A toronyhűtők nem az oldallap felől szívnak levegőt.
Lehet az eltérések oka az intel vs AMD alaplap is, nem? Vagy azonosak ott a foglalat magasságok?
-
Xpod
addikt
Nem lehet, hogy azért írnak a házgyártók kisebb hűtőméretet, hogy a venti kényelmesen tudjon levegőt szívni magába, kisebb legyen a zaj?
-
RoyalPredato
tag
Épp nem rég kérdeztem Noctua-t, hogy RV01 ház hűtését hogy javítanák fel.
Na most a röhely, hogy az új 5000 szériákból ebbe a bitangba se fér el mindegyik, mert hosszabbak mint gyári 34 centi. + beszereléshez is kell ráhagyni. 36 Cm-t mértem asszem.
Ezzel számolnak? -
RobbyJr
veterán
-
tibaimp
nagyúr
A régi, ma már bőven nem gyártott házakat hogy szerzik be, például az én Cooler Mater HAF932-es házamat. Kb. 20 éves! Lehet, ilyeneknél böngészik az e-bay-t?
-
Dragon3000
nagyúr
Igen na az a szopás esete. De nekem úgy jött le hogy ez a variáció a ritkább, és ez is lenne a logikus. Ott nyilván elmért valamit a gyártó, "rossz" irányba....a többinél vagy elmért "jó irányba" vagy direkt ráhagynak pár milit.
Hát nemtom, internetről lehalászott user tapasztalatokra építeni egy Noctua adatbázist...hát. Szerintem elég megbízhatatlan. Azt gondolom a Noctua ettől komolyabb cég. Főleg hogy ez az a gyártó amelyik évekig dolgozik egy új ventin csak hogy a szinte tökéletesről még tökéletesebbre reszelje...pont kinézem a mérnökeikből hogy ezekkel a mérésekkel is szívesen elp*csölnek. Inkább a házak beszerzési költsége, logisztikája ami szerintem problémásabb nekik, már ha nem tudják őket kölcsönvenni valahonnan.
Eddig amilyen házam volt, mindegyiknél több hely volt a cpu hűtőnek, mint a gyári leírásban, fractal házamban használtam is akkora hűtőt, ami a specifikáció szerint bele sem fért volna, pedig így sem érte el a hűtő a ház oldalát

-
[Prolixus]
addikt
Illetve van, amikor nem ráhagynak, hanem nagyobb méretet adnak meg, ez is szerepel a hírben, ilyen esetben meg jól megszívja, aki a specifikáció közeli hűtőt vesz és végül nem fér bele.
Igen na az a szopás esete. De nekem úgy jött le hogy ez a variáció a ritkább, és ez is lenne a logikus. Ott nyilván elmért valamit a gyártó, "rossz" irányba....a többinél vagy elmért "jó irányba" vagy direkt ráhagynak pár milit.
Hát nemtom, internetről lehalászott user tapasztalatokra építeni egy Noctua adatbázist...hát. Szerintem elég megbízhatatlan. Azt gondolom a Noctua ettől komolyabb cég. Főleg hogy ez az a gyártó amelyik évekig dolgozik egy új ventin csak hogy a szinte tökéletesről még tökéletesebbre reszelje...pont kinézem a mérnökeikből hogy ezekkel a mérésekkel is szívesen elp*csölnek. Inkább a házak beszerzési költsége, logisztikája ami szerintem problémásabb nekik, már ha nem tudják őket kölcsönvenni valahonnan.
-
mpierre
veterán
Ha jól értem a hírt saját maguk tesztelik le a házakat a hűtőikkel, nem gyűjtögetik az infókat az internetről.
Amúgy tényleg hatalmas piros pont a Noctuanak, ez baromi jó kezdeményezés.
Gyártónként és foglaltonként számoljunk 1-1 db deszkával. (A procigyártók megadják a socket-ek pontos rajzait, de azt tűréssel teszik. Az alaplapi tálcától mért távolság a ház oldallapjának belsejéig emiatt viszonylag gyorsan abszolválható, 1-2mm-s tűréssel.) Aztán mindezt bepakolni - csak a kurensebb házgyártókat tekintve - majd ~500db házba, az összes Noctua hűtővel... Ad egy pár variációs lehetőséget. Egy mérnök ennél lustább, hogy ezt mind végig próbálgassa.
A support-juk miatt biztos van saját méricskére is lehetőség. -
Dragon3000
nagyúr
Szerintem előttem már megfejtették a dolgot: valszeg a legtöbb gyártó ráhagy pár milis "biztonsági tartalékot", hogy tuti ne legyen probléma. Így viszont tényleg az van hogy kiesnek hűtők amik amúgy éppen még beférnének. Noctua ezt akarja alapvetően "orvosolni", nyilván a saját hűtőik érdeklik őket alapvetően.
Illetve van, amikor nem ráhagynak, hanem nagyobb méretet adnak meg, ez is szerepel a hírben, ilyen esetben meg jól megszívja, aki a specifikáció közeli hűtőt vesz és végül nem fér bele.
-
[Prolixus]
addikt
Nagyon érdekes ez az adatbázis, kár, de tényleges adatot nem közöl, csak, hogy az ő általuk gyártott venti jó lesz e bele vagy sem.
Azért nem ártana megnézni a dolgot kicsit alaposabban is, mert gyanítom, hogy a ház gyártók sem hasraütésszerűen írják oda az adatot.
Nincs infó, hogy vajon minden házat ugyanazzal az alaplappal tesztelnek, vagy, hogy használnak e egyáltalán rendes alaplapot vagy csak valami dummy-t.
Szerintem előttem már megfejtették a dolgot: valszeg a legtöbb gyártó ráhagy pár milis "biztonsági tartalékot", hogy tuti ne legyen probléma. Így viszont tényleg az van hogy kiesnek hűtők amik amúgy éppen még beférnének. Noctua ezt akarja alapvetően "orvosolni", nyilván a saját hűtőik érdeklik őket alapvetően.
-
JulianSinulf
őstag
Nagyon érdekes ez az adatbázis, kár, de tényleges adatot nem közöl, csak, hogy az ő általuk gyártott venti jó lesz e bele vagy sem.
Azért nem ártana megnézni a dolgot kicsit alaposabban is, mert gyanítom, hogy a ház gyártók sem hasraütésszerűen írják oda az adatot.
Nincs infó, hogy vajon minden házat ugyanazzal az alaplappal tesztelnek, vagy, hogy használnak e egyáltalán rendes alaplapot vagy csak valami dummy-t.
-
tibaimp
nagyúr
Tipikus Noctua-s precizitás!
-
Dragon3000
nagyúr
Ezen adatok esetében még az is megtévesztő lehet, hogy intel vagy amd, mert a két gyártó esetében a cpu teteje nem ugyanannyira lóg ki az alaplap síkjától, ha jól tudom az intel alacsonyabb 1-2mm-rel.
-
Héraklész
senior tag
Nyilván a gyártó ráhagy még néhány millimétert, hogy tuti ne legyen gubanc.
-
Wilks
aktív tag
Ez egy pozitv dolog.Remel,hogy a tobbi gyarto is elkezdi kovetni ezt a "trendet".
Nekem fontos az,hogy azert a proci huto es a haz oldala kozott legyen legalabb egy centi.
Persze,ez kis hazaknal nem valoszinu.
De talan egy kozepes haznal mar jol jon a "pontossag". -
snecy20
nagyúr
Helyesen: Néha megbízhatóak. (
) -
[Prolixus]
addikt
Ha jól értem a hírt saját maguk tesztelik le a házakat a hűtőikkel, nem gyűjtögetik az infókat az internetről.
Amúgy tényleg hatalmas piros pont a Noctuanak, ez baromi jó kezdeményezés.
-
mpierre
veterán
Ezt mind összeszedni - még ha különböző fórumokon is, vagy visszjelzésekből - szép munka lehetett. De nagyon jó kezdeményezés, talán lesz a gyártókra is valami minimális hatása.
-
haxiboy
veterán
Ez egy nagyon jó kezdeményezés. Talán a gyártók is rájönnek hogy méreteknél felfelé kerekíteni nem túl előnyös.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Padavan firmware
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G3 Mini számítógép - i7 6700 16GB DDR4 1TB SSD 1TB HDD Intel HD 530 W10
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kingston Fury Renegade 1x32GB DDR5 6000MHZ
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB I i5-7200U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14 2024 M4 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel

Épp nem rég kérdeztem Noctua-t, hogy RV01 ház hűtését hogy javítanák fel.