Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
"mert manapság már kb. mindenkinek van okostelefonja,"
Te jössz mindig a hivatalos forrásokkal, meg a támaszd alá szöveggel, na akkor itt a lehetőség. Azt, hogy a te környezetedben mi van, nem firtatom, de te se tedd az enyémmel.
"úgy előadva csak mese" Marhára szeretem, mikor meghazudtolnak. Kicsit gondolkozz mielőtt szólsz!
Több embert ismerek akinek nincs okostelefonja, köztük van ügyvéd, politikus, műszaki vezető, idős ember stb...Olyan is van akinek van, de stabil "network off" üzemben. Valakinek paranoiából, valaki csak utálja, meg olyan is aki nem csak látja, próbálta de elengedte.
Ne válaszolj, befejeztem! -
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
"majd az a mese jön, hogy amikor be kell jelentkezni a Microsoft-fiókba a BitLocker helyreállítási kulcs megtekintéséhez, akkor hirtelen amnéziás lesz a felhasználó"
Sugárzik belőled az empátia.
Több olyan embert is ismerek, hogy kis faluban lakik, van gépe, de nincs másik okos eszköz a lakásban, nem tud máshonnan bejelentkezni. És bizony nem megoldhatatlan de probléma, pláne ha nem ér rá sokáig.
Nem kell beismerned (úgy se fogod), de azért ízlelgesd hogy szokd, bizony ezt a Microsoft elcseszte.
Műszaki ember vagyok, amivel rendszeresen foglalkozom, abban meg van a magabiztosságom. Viszont most tök idegen pályán kell helytállnom. Egy maroknyi, pici állatka sebét kell naponta 2x kitisztítani. Közben fáj szegénykének, védekezik, és csak egy kezem szabad. A doki mindent elmondott, megmutatta, tök flottul ment, semmiség. Neki. Nekem kezem lábam remeg, a fele nem jut eszembe olyankor amit mondott. Na ezt érzi egy átlag idősebb felhasználó, aki semmi gépes oktatást nem kapott soha, csak próbája használni a gépet. A kiírások fele ha nem az oprend csinálja angol nyelvű, nem is érti. Kiír valamit a gép, el se olvassa, rákattint, egy perc múlva azt se tudja mire, csak nyíljon meg végre a YT, mert azt már tudja használni. Az, hogy anyukám egész jól használja a gépet, az nekem sok tanítás volt, ami másnak nem adatott meg. És akár tetszik neked akár nem, erre a rendszer fejlesztőjének gondolnia kell. Ez az ergonómia. Ha valamit képzetlen felhasználók is kezelnek üzemszerűen (legyen az lépegető exkavátor vagy oprendszer), és rendszeresen gondot okoz nekik, akkor az úgy nem jó. Ezért nem fog a hagyományos linux nagyon elterjedni. Az alapját programozók írtak programozóknak. Most próbálnak valami végfelhasználós gui-kat ráhúzni, de reménytelen lenne valakinek telefonba segítségképpen lediktálni egy három soros sudo parancssort, miközben te sem vagy gép előtt. -
válasz
King Unique
üzenetére
Tákolt Widows/ user error...
Csípem... amikor egy nyilvánvaló, még a cég álltal is elismert hibát ,szép lózungok /feltételezések mőgé elvinni ,majd ráfogni ,hogy a felhasználó a "hülle"
Minden op-rendszer igyekszik bolond biztos lenni.ezzel nincs gond, csak épp ha tudtod /beleegyezésed nélkül változik valami ez csak az 1 bites win usernek jó... mert mint tudjuk minden az "user" érdekében van
Az is igaz ,hogy átlagban minden problémára rá lehet keresni és megoldani
Amúgy gondolom gyorsan tudsz szaladni ,hogy az innováció sosem ért utol.. de ezzel nem vagy egyedül... sok számítástechnikában jártas emberkétől látom a lenézést /észosztást a mezei user-ek felé , "hogy lehet ilyen hülle ,hogy ezt sem tudja"...
De tényleg... azt feltételezed ,hogy minden user napi 15-30 percet azzal tölt ,hogy a win frissitések /újjítások leírásait olvasgatja?
Én biztos nem... max ha reggel óta csörög a telefon ,hogy probléma van... nem megy a win.
UI:Ha az álltalad feltételezett pistike /az általad gondolt módon letiljta pl a bitlokkert ,ami utánna inaktív funkció marad és akkor pl ez a hiba nem jön elő... akkor most az az user hülle aki így telepít vagy az aki a nagykönyv összes lépését betartva ,a gép bekapcsolásakor vakarja a fejét ,hogy más eszköz igénybevételével ,nekiáll keresgélni ,hogy mit is kell csinálni? -
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Az elmúlt harminc évben rengeteg gépet telepítettem. A jelszavakat vagy a tulaj találta ki, vagy ha én adtam, akkor megkapta őket. Mindig fölhívtam a figyelmet, hogy őrizzék meg. Aztán évekig nem kellettek, amikor meg mégis igen, na akkor jött a baj, hogy már fogalmuk sincs. Te általában power user hozzáállást feltételezel bácsiktól meg háziasszonyoktól. Anyukám 85 éves, jól használja a gépet. Excel, word, köremail, ügyintézés, webes vásárlás megy minden. De a jelszavakkal a világból ki lehet kergetni. Ügyfélkapun muszáj két évente változtatni, valami megjegyezhetetlen sorozatra. Állandóan gond van vele. Ha a Bitlocker baromság pont akkor jönne elő amikor nem vagyok a közelben, nem tudná megoldani. És hiába lenne MS fiókja, annak meg a gépen lenne a jelszava. Az meg aztán marha biztonságos, hogy mindent lejelszavazunk meg bitlockerezünk, azokat meg kis cetliken a monitor mellé ragasztva tárolja a tulaj, hogy mindig meg legyen.
Ha nagy ritkán új helyre megyek valami gépkarbantartásra, az szinte biztos, hogy amikor kérdezem a admin, wifi stb jelszavakat, azt se tudják miről beszélek. Mivel a Win otthoni rendszer is, ezért ezt a részt bolondbiztosabbá kéne tenni. -
Csupingo
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Pedig tényleg sok ilyen van. Akik nem számítógépekkel nőttek fel, pl. édesanyámnál és a vele egykorúaknál gyakran tapasztalom, hogy azonnal hívnak, ha valamit kiír a gép és kettő vagy három helyre kéne kattintani. Szoktam is nekik mondani, hogy nem kéne megijedni, mert magyarul ír, csak el kéne olvasni és ennek megfelelően választani az igen, nem, stb. gombokból. Vagy el se olvassák, vagy nem mernek kattintani.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Pont te vagy ilyen téren aki el vagy rugaszkodva a valóságtól
Most csak kis hazánkat veszem alapul:
Oktatás /egyebek a béka segge alatt... és megyünk előre...
Pistike ,a hírekből azt "tuggya" hogy agyarország előre ...stb... de egy curva szó sincs a digitális fejlődésből... max ai videók a hiradóból de ezen kívűl semmi
Hogyan várod el ,hogy maris néni bivajb&sznádról képben legyen arról ,hogy pistike álltal telepített gépen mi a t@k@m a bitlokker?
Ha te szakmailag helyes ,de nem az átlaguserhez méretezett válaszaid nagy részét sem érti meg a ph elitebb (tud írni /olvasni... néha a szövegértés is megy) rétege sem?
A win arra való ,hogy tologatod az egeret ,és next next finis ,futtatod a cicis háttérképpel a kedvenc game/böngészőt /vagy amit akarsz és jóvanazúgy... miből gondolod hogy az userek nagy része átfogó ismerettel rendelkezik a win működésével kapcsolatban bármiről? Kb mint a vezetés... azt mindenki tud ,de hogy mi mitől is megy csak homályos fogalmaik vannak...
Ergó ,ha reggel bekapcsolja pistike a gépet és "valamit kiir" oszt nem megy a fészbuk ,akkor probléma van... -
worxland
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Bezzeg a te mikrokörnyezetedben szerzett tapasztalat feljogosít téged arra, hogy megcáfold, amit írtam. Értem.
"általában ott bukó ez az átlagos felhasználós mese" - te hoztad fel az átlag felhasználót, így akkor most egy kicsit vitatkozz magaddal. -
worxland
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Ezt a "mesét" naponta tapasztalom. Jóval egyszerűbb eseteknél.
-
worxland
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
"De tudom, tudom, most majd az jön, hogy az átlagos felhasználó nem tud olvasni és az alapesetben anyanyelvén megjelenített szöveget értelmezni, nem tud a webes keresőbe beírni egy logikus kérdést és arra rákeresni..."
Az igazság az, hogy az átlagos felhasználó nem tud olvasni és az alapesetben anyanyelvén megjelenített szöveget értelmezni, nem tud a webes keresőbe beírni egy logikus kérdést és arra rákeresni.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Szerintem összekeversz valakivel, amúg ymeg mondom én, hogy nagyjából mindig ugyanazt csinálod: elbagatellizálod azt, amit elront a MS.
-
fatal`
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Az átlag user belép, a bitlocker automatikusan bekapcsol és fingja nincs, hogy amúgy a kulcs fent van a felhőben.
Ráadásul nem fér hozzá a gépéhez, hogy belépjen és megkeresse...
-
válasz
King Unique
üzenetére
"ami normál esetben eleve el van mentve a felhőbe, fájlba vagy ki van nyomtatva."
Vagy nincs, illetve elképzelés sincs róla a usernek hol lehet.
Ez komoly hiba működés szempontból." komoly hiba az lenne, ha a titkosításnál valami alapból rendellenesen működne és azért nem lehetne hozzáférni az adatokhoz és lenne adatvesztés"
Ez viszont komoly biztonsági hiba lenne.
A kettő között van eltérés. -
válasz
King Unique
üzenetére
Azért ne viccelj már, hogy ez nem komoly hiba? Egy sima frissítésről beszélőnk, nem alaplap és hasonló cserőről. Ott még megértem, de itt nem. Ez egy igen is nagy hiba.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Na, megjött "a MS soha, semmit nem csinálhat rosszul" brigád is

Igen, ez egy komoly hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
- PayPal
- Milyen videókártyát?
- Netfone
- Elektromos autók - motorok
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sok földi jó került a Redmi K90-be is
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4 AMD - Ryzen 5 5625U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- PlayStation 4 Slim 1TB
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest