Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz Csavez™ #12372 üzenetére

    Én értettelek elsőre is, csak eddig a fentebb linkelt több gpu-s megoldásra reagáltam.

    Mindenesetre szerintem nem lehet olyan egyszerűen megoldani a két vive együttes használatát egy gépről, mintha csak két monitor lenne.
    Mivel a két vive számára eltérő kamerapozíciókból kell renderelni a tartalmat, így gyakorlatilag dupla terhelés rakódna mindenre.
    Figyelembe véve, hogy a mai csúcshardver éppen elégséges 1 db. hmd kiszolgálására, nem látom nagy esélyét, hogy a steam vagy a htc nagy energiákat ölne 2 hmd együttes támogatásába.
    Ez ugyanis nem csak hardver kérdés, hanem a drivereket, api-t, game engine pluginokat is át kellene írni.
    A két HMD-hez ráadásul jó eséllyel két vga is kellene, plusz a szükséges cpu és ram és máris ott tartunk, hogy két különálló gép majdnem ugyanannyiba jönne ki és akkor maga a játék, driver, api eleve adott.
    Tehát sokkal egyszerűbb azt mondania a htc-nek, hogy ha többen akarnak együtt játszani, akkor vegyenek még egy gépet, úgysem úsznák meg olcsóbban.

    Szoftver oldalon meg magát a játékot kellene direkt az "egy futó szoftver - két játékos" üzemmódra átírni.
    Persze elképzelhető, hogy kisebb cooperatív játékok, mint pl. a The Diner Duo, ami eleve két játékosra épül és a grafikai igénye is minimális, azok képesek lennének támogatni egy ilyen setupot, de a többségnek nem érné meg.
    A legtöbb multiplayer játék ugyanis feltételezi, hogy a játékos önálló accounttal rendelkezik, egyedi beállításai vannak, stb. Ezeket alapoktól kellene újraírni és figyelembe véve, hogy még a nagyobb AAA franchise-ok "VR-osítása" is mennyire nyögvenyelősen halad, el lehet képzeni mikorra jelenne meg egy értékelhető próbálkozás 2 hmd-s felállásra: 4-5 évnél hamarabb biztos nem.

    Fallout 4:

    Amíg nem csinálják meg a normális támogatást rift-re és nem gyomlálják ki a bugok többségét, addig nekem nem nagyon akaródzik nekiállni. Mondjuk engem a fallout posztapokaliptikus világa sosem tudott igazán beszippantani - szemben az Elder Scrolls játékokkal - így ráérek kivárni, amíg vagy a bethesda vagy a community rendbe rakják a játékot. :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák