Hirdetés
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- ARC vs eARC — Ilyet is tud a HDMI-d? 🤨
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- ASUS blog: kisebb, de nem gyengébb – a mini PC-k forradalma
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
bambano
üzenetére
@bambano, @Jester01 Kösz a válaszokat.
userdel -r parancsot használtam a felhasználó(k) törlésére. Mivel 2 ilyen teszt felhasználó is benne maradt a /etc/passwd - ben, feltételeztem ez a helyes működés, de mégis meg szerettem volna véglegesen szabadulni tőlük.
Válaszaitok hatására hozzáadtam egy újabb felhasználót, majd töröltem. Eltűnt a passwd-ből! Gyorsan kiadtam a userdel -r parancsot, a nemkívánatos userekre is, és azok is eltűntek! Csak úgy, maguktól!
Két lehetőséget látok, valamelyikőtök a távolból valamilyen hi-tech fegyverrel, ismeretlen mentális erővel kitörölte a próba usereimet, vagy én baltáztam el valamit nagyon a törléskor (szerk.: pedig ugyanez a userdel -r került végrehajtásra eredetileg is - elvileg).
Amennyiben megmondjátok hol hibáztam, annak örülök, ám ellenkező esetben az első számú feltételezésem vagyok kénytelen igazolva látni, ez esetben felmondom az internet előfizetésem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Witcher 1 Collector's Edition
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest