Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Victor Súgó

    junior tag

    Egy utolsó esély, mielőtt felszámolom az itthoni hálózatomat, hátha van erre épeszű magyarázat (sok reményt nem fűzök hozzá) :
    Van egy home LAN, amin történt pár fura apróság. Konkrét nyom nincs, de lehet, hogy egy bot vagy valaki élő ember bejutott a hálómra, ami csupa linuxos gépből áll. A routert kivéve ubuntu 16.04, naprakészen, van egy vm 18.04-gyel és egy régi desktop 14.04-gyel.
    Routeren át egyetlen dolog nek megy: az opera böngésző vpn-je, illetve az opera toolbarján van egy mall.hu link, ami egy reklám oldalra visz a mall helyett. Ugyanott a booking, amazon, facebook rendben vannak.
    Szerettem volba utánajárni és jött az agybaj.
    16.04.3-as ubuntu live-ot bootolva, a digi kábelét közvetlenül a gépbe dugva, onnan indítva a pppoe-t rengeteg oldal nem működik. Köztük: opera.com, indamail.hu, protonmail.com sem. Valami TLS hwndshake-re várnak a végtelenségig, de a snap install sem.megy, timeoutra fut. A jelenség ugyanez, ha router nélkül a már telepített rendszerről próbálom (naprakész mind). Ha a routeremre dugom és a router kapcsolódik a digihez, akkor az opera vpn-t leszámítva m8nd működik.
    Illetve az ubuntu 14.04 szintén működik router nélkül egy ősi vason, a live azon sem jó.
    A dsl kapcsolatot a network-manager GUI-ból állítom be, mindössze a user/jelszó páros megadásával.
    Tud erre valaki érdemi magyarázatot, netán megoldást?
    Ha szolgáltatói hiba volna, akkor sokan panaszkodnának, ezt kizárnám.

Új hozzászólás Aktív témák