Hirdetés
- Elképesztően jó kihozatallal működik a TSMC-féle CoWoS
- Szerverhiba miatt szomjazhatnak a házikedvencek
- 300 dolláros Windows notebookokat ígér idénre a Qualcomm
- Felküzdötte magát a dobogóra a NAND flash lapkák piacán a kínai YMTC
- Olcsóbb SSD-ket eredményezhet a SanDisk és a Kioxia új 3D NAND flash lapkája
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Va
őstag
Csak a gog-on nem érhető el minden játék, így ami ott nem érhető el, arra nincs alternatíva, így igazából pc-n nincs mindenre alternatíva, vagyis van, csak az nem legális. De ezek sem fizikai dobozos verziók, mint amiről szó volt a beszélgetés elején vagyis úgy mint régen a cd/dvd-s korszakban minden megjelent lemezen és azt lehetett gyűjteni, olyan ma már nincs pc-n és nem is lesz, így marad a digitális vásárlás és itt jön sok embernél elő a kényelem pl, ami nem érhető el gog-on, de valakit érdekel az vagy steam vagy epic-en veszi meg, attól függ melyiken érhető el és ha van több ilyen játéka, ami eleve az adott platform valamelyikén érhető el, akkor sokan inkább ugyanazon vásárolják a többi játékot is, hogy ne kelljen 4-5 felé menni a játékaival.
Ami GOG-on nincs talán van Myabadonware-en, de persze az inkább szürke zóna mert nem a jogtulajdonosok engedélyével kerülnek fel a játékok az oldalra.
(Persze az oldal (myabadonware) előadja hogy "ezeket a játékokat senki sehol nem forglmazza így "legálisan ingyen letölthetők, használhatók" De attól hogy a szoftver tulajdonosa (vagy jogörököse) nem terjeszti sehol a "magárahagyott" szoftvert, az még még nem jogosít fel senkit az ingyenes terjesztésre.) -
Dragon3000
nagyúr
Értelek, de a beszélgetés közben felmerültek ilyen-olyan egyéb dolgok is, amikre te is reagáltál. Hoztál érveket, amikre meg reagáltak mások. Igen, a beszélgetés kicsit elkanyarodott az eredeti indulástól, de a reakciók sem csak (sőt!) arra mentek. Ilyen a fórum. Nem mindig csak a hírre, vagy annak egy kiragadott részére reagálnak az emberek, hanem a hozzászólásokban/indokokban felvetődött egyéb dolgokra is. És ez így 'normális', természetes. Pl. ennek a hozzászólásnak sincs semmi köze az eredeti hírhez sem, sőt, az általad felvetett kiindulási ponthoz sem, mégis megtörtént, mert közben volt valami, amire én is reagálni szerettem volna. Azt szerettem volna érzékeltetni (ahogy cami][us is próbálta), hogy az általad felvetett 2 oldal között van több köztes lehetőség is, ami nem tartozik egyikhez sem.
Csak a gog-on nem érhető el minden játék, így ami ott nem érhető el, arra nincs alternatíva, így igazából pc-n nincs mindenre alternatíva, vagyis van, csak az nem legális. De ezek sem fizikai dobozos verziók, mint amiről szó volt a beszélgetés elején vagyis úgy mint régen a cd/dvd-s korszakban minden megjelent lemezen és azt lehetett gyűjteni, olyan ma már nincs pc-n és nem is lesz, így marad a digitális vásárlás és itt jön sok embernél elő a kényelem pl, ami nem érhető el gog-on, de valakit érdekel az vagy steam vagy epic-en veszi meg, attól függ melyiken érhető el és ha van több ilyen játéka, ami eleve az adott platform valamelyikén érhető el, akkor sokan inkább ugyanazon vásárolják a többi játékot is, hogy ne kelljen 4-5 felé menni a játékaival.
-
Joci10
őstag
Erre reagáltam, amitől indult az egész:
Streameket néznek és Steam-könyvtárra élvezkednek, nem gyűjtenek semmi fizikait.
Mivel nincs is lehetőség fizikailag megvenni, ezért nem is gyűjtik az emberek...Értelek, de a beszélgetés közben felmerültek ilyen-olyan egyéb dolgok is, amikre te is reagáltál. Hoztál érveket, amikre meg reagáltak mások. Igen, a beszélgetés kicsit elkanyarodott az eredeti indulástól, de a reakciók sem csak (sőt!) arra mentek. Ilyen a fórum. Nem mindig csak a hírre, vagy annak egy kiragadott részére reagálnak az emberek, hanem a hozzászólásokban/indokokban felvetődött egyéb dolgokra is. És ez így 'normális', természetes. Pl. ennek a hozzászólásnak sincs semmi köze az eredeti hírhez sem, sőt, az általad felvetett kiindulási ponthoz sem, mégis megtörtént, mert közben volt valami, amire én is reagálni szerettem volna. Azt szerettem volna érzékeltetni (ahogy cami][us is próbálta), hogy az általad felvetett 2 oldal között van több köztes lehetőség is, ami nem tartozik egyikhez sem.
-
Dragon3000
nagyúr
Azt hiszem, kicsit túllőttél a dolgon. Értem én, hogy a lemezes játékoktól indult a felvetés, de a te ellen-indokaid között az volt, hogy kell hozzá online profil, meg hogy nincs is offline telepítő, meg hasonló. Erre adtak reakciókat, mintegy új alternatívaként.
Pl. az említett GoG azt tartja a szeme előtt, hogy a régi játékokat felújítják, és azokat eladják. Pl. a Dio 1-et is megvették a Blizztől, és megoldották (kivették) a folyamatos, kötelező battle.net jelenlétet/ellenőrzést. A játékaik meg olyanok, hogy letöltöd, és egy teljesen offline, illetve GoG kliens nélküli gépre is felrakhatod a legújabb patch-es változatot is, és fog menni, nem kell online belépni sehová.
Igen, nem CD/DVD, de nem is 'kötelező net/profil kapcsolat'-os dolog. Amolyan 3. megoldás/alternatíva. (Mert hiába van régi CD/DVD lemezed, ha már nincs hozzá olvasód sem, mert boltokban is úgy kell keresni az ilyen megoldásokat.)Erre reagáltam, amitől indult az egész:
Streameket néznek és Steam-könyvtárra élvezkednek, nem gyűjtenek semmi fizikait.
Mivel nincs is lehetőség fizikailag megvenni, ezért nem is gyűjtik az emberek... -
Joci10
őstag
Akkor lehet náluk nem lehet kapni azon játékokat, amikhez kell online jelenlét, viszont ha ilyennel akarsz játszani, akkor baszhatot a gogot, illetve mit érek a kiírással? Eredeti dobozos verzióról ment a beszélgetés, minek írnám ki, majd utána még borítót is nyomtassak és feleslegesen költsek még pluszban rá, mert nem adták ki lemezes formában... Ja meg vegyek hozzá bluray írót is, mert különben nem tudom kiírni és olvasni... Aztán ott leszünk a végén, hogy az író és lemezek dobozok, meg a többi szarral duplaannyiba kerülnek nekem a játékok, mintha csak maradok steam, epic, gog verziónál és akkor ott vagyunk, ahonnan indult a beszélgetés.
Azt hiszem, kicsit túllőttél a dolgon. Értem én, hogy a lemezes játékoktól indult a felvetés, de a te ellen-indokaid között az volt, hogy kell hozzá online profil, meg hogy nincs is offline telepítő, meg hasonló. Erre adtak reakciókat, mintegy új alternatívaként.
Pl. az említett GoG azt tartja a szeme előtt, hogy a régi játékokat felújítják, és azokat eladják. Pl. a Dio 1-et is megvették a Blizztől, és megoldották (kivették) a folyamatos, kötelező battle.net jelenlétet/ellenőrzést. A játékaik meg olyanok, hogy letöltöd, és egy teljesen offline, illetve GoG kliens nélküli gépre is felrakhatod a legújabb patch-es változatot is, és fog menni, nem kell online belépni sehová.
Igen, nem CD/DVD, de nem is 'kötelező net/profil kapcsolat'-os dolog. Amolyan 3. megoldás/alternatíva. (Mert hiába van régi CD/DVD lemezed, ha már nincs hozzá olvasód sem, mert boltokban is úgy kell keresni az ilyen megoldásokat.) -
Dragon3000
nagyúr
Akkor lehet náluk nem lehet kapni azon játékokat, amikhez kell online jelenlét, viszont ha ilyennel akarsz játszani, akkor baszhatot a gogot, illetve mit érek a kiírással? Eredeti dobozos verzióról ment a beszélgetés, minek írnám ki, majd utána még borítót is nyomtassak és feleslegesen költsek még pluszban rá, mert nem adták ki lemezes formában... Ja meg vegyek hozzá bluray írót is, mert különben nem tudom kiírni és olvasni... Aztán ott leszünk a végén, hogy az író és lemezek dobozok, meg a többi szarral duplaannyiba kerülnek nekem a játékok, mintha csak maradok steam, epic, gog verziónál és akkor ott vagyunk, ahonnan indult a beszélgetés.
-
cami][us
őstag
Egyik sem lemezes megoldás és arról volt szó, illetve azzal nem is tudnak mit kezdeni, ha maga a játék indulása után kér online profilt, példával élve, pl warzone esetében activision profil kell, battlefield esetében ea profil és van még jó pár ilyen játék, pl ubisoftnál volt is felháborodás, amikor single player játékhoz kellett folyamatos online jelenlét, ezeket ők sem tudják kikerülni, ha az adott játékhoz kell online profil, így azokat is bármikor ki tudják lőni...
Akkor írd ki lemezre, a gog-os telepítőkhöz meg nem kell online fiók (legalábbis nem tudok róla), ellentétben sok steames verzióval.
-
Dragon3000
nagyúr
Egyik sem lemezes megoldás és arról volt szó, illetve azzal nem is tudnak mit kezdeni, ha maga a játék indulása után kér online profilt, példával élve, pl warzone esetében activision profil kell, battlefield esetében ea profil és van még jó pár ilyen játék, pl ubisoftnál volt is felháborodás, amikor single player játékhoz kellett folyamatos online jelenlét, ezeket ők sem tudják kikerülni, ha az adott játékhoz kell online profil, így azokat is bármikor ki tudják lőni...
-
cami][us
őstag
Sokat ér, ha ilyen nincs. Vágyakozni lehet rá, de ha a doboz a legtöbb esetben csak egy cd kulcsot tartalmaz, akkor a vágyaiddal kitörölheted, mert a kiadók magasról szarnak ránk.
Gog és itch.io akkor micsoda? Mi ez a cinikus hangnem?

-
Dragon3000
nagyúr
-
cami][us
őstag
Manapság pl pc esetében mit is szeretnél gyűjteni? Sok esetben már lemez sincs csak egy cd kulcs a dobozban...
Legális offline telepítőt? (ő nyílván nem) Így is lehet.
-
Héraklész
senior tag
Ez a torrentezés csak hungarikum. Máshol keményen megba***nak érte. A magyar piac meg nem igazán mérvadó világnézetben.
LoL
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
laed
senior tag
Vagy csak megöregedtél
30 éve is ez volt a szöveg - Az igazi játékok a png pacman meg flipper, last ninja. Nekem ezek gagyik voltak - el is felejtettem mi volt a neve, ahol potyogtak az alakzatok, ha kiraktál egy sort eltűnt...Nekem - gyerekkoromban - ezek voltak a JÁTÉKOK:
* Eye of beholder 2-3 az első gagyi volt.
* Dune 2
* XWing vs Tie Fighter 1997? E miatt gyűjtöttem vagy egy évig SB16-ra
* Doom2
* Alone in the dark
* Lands of Lore 3
* Need for speed 3
* HoMM2
* Warcraft - amik még nem MMO-k voltak.
* Rome total warAzóta hanyatlik a játékipar - vagy megöregedtem.
A Doom2 nekem nem tetszett. Túl nagy pályákat csináltak bele.
Némelyik újabb programmal is ugyanez a problémám: hótunalmas az egész. -
fukasza
junior tag
Ez a torrentezés csak hungarikum. Máshol keményen megba***nak érte. A magyar piac meg nem igazán mérvadó világnézetben.
Ez valami szégyelljük magunkat magyarok mese? Hány magyar cracker csapatot tudnál felsorolni? Empress ruszki, a Razor1911 norvég, de úgy általában is a kínai-ruszki-amcsi háromszögből jönnek. Ezek bizonyára a kicsiny 10 millás Magyarország 2 szép szeméért dolgoznak, senki másnak oda nem adnák műveiket...
-
Dißnäëß
nagyúr
Vagy csak megöregedtél
30 éve is ez volt a szöveg - Az igazi játékok a png pacman meg flipper, last ninja. Nekem ezek gagyik voltak - el is felejtettem mi volt a neve, ahol potyogtak az alakzatok, ha kiraktál egy sort eltűnt...Nekem - gyerekkoromban - ezek voltak a JÁTÉKOK:
* Dune 2
* Doom2
* Alone in the dark
* Lands of Lore 3
* Need for speed 3
* HoMM2
Neeem, ez nem az öregség

C64-en kezdtem, de ma már nem vonz, bár megvan a régi relikvia és működik is (elég furán néz ki kikötve egy disznó nagy tv-re)
Supremacy, Aztec Challenge, Loco, Laser Squad, Beach Head II, ACE II, stb..Viszont a PC világban az XT/286-on kezdve a Netwars-on és akkor jöttek a többiek, Golden Axe, UGH, X-Wing vs Tie Fighter és millió egyéb cím, azért ez jó világ volt.
Pont pár hónapja toltam egy glide emulált 3Dfx-"gyorsított" menetet az Incubation-el, omg de epic még mindig. Vagy a Syndicate, te jóóóó éééég.
Jó világ volt amikor a grafika is megindult, 3DFX Voodoo, később a Direct 3D-s cumók.. Doom, Heretic, Hexen, Quake szériák, CS is megjelent, atyaéggg... az MSI X800XT PE-mmel mit toltunk anno úristen

Fűződött hangulat a játékhoz, nem csak grafika és zene, hanem hogy lanparty-kra jártunk, összeültünk egy szobába haver gépével és hasonlók.
Na és igen, ott volt a floppy, a CD, install.exe vagy setup.exe, belőtted és működött.
Hol vagyunk ma ettől
mocsok EA, Ubisoft és mindegyik elkurvult egyfajta "felsőbb parancsra". -
ekkold
őstag
Egy ideje már nem igazán hoznak lázba a számítógépes játékok, de nem csoda, hogy sokan inkább letorrentezik, hiszen az általában jobban, stabilabban működik, mint a legális verzió. Filmek, sorozatok dettó, nem egy ismerősöm panaszkodott már, hogy megnézte egy sorozat 90%-át, és egyszer csak eltűnt az egész... Sokan reagálnak erre úgy, hogy: "akkor rohadjon meg a szolgáltató, nem fogok fizetni nekik, letöltöm ingyen, és nem érdekel, hogy "szegényeknek" kevesebb lesz a bevételük. Marad elég sok olyan agymosott, aki különféle okból akkor is tovább fizet, miután pofán sz@rják, szóval a kecske is jóllakik, meg a káposzta is megmarad. Teljesen jól működik ez így...
-
lvb
aktív tag
Na, még jó, hogy a retrókat egy Intel 13gen-be épített Iris XE is elviszi valahogy

Lehet tele kéne b*nom a laptopom mindenfélre retróval, bőven van mit újra játszani
+ szerintem kreálnék egy CS 1.5 szerót haveroknak, majd vpn mesh-el megoldjuk, lesz normál pálya is, meg moddolt is, mindenféle állatkodás omg. Imádtuk.
Az értelmes, normális gaming-nek vége már rég
Ez a minden központosított, full kontroll alatt lévő-tartott, felhőtől függőséget jelentő buzi világ nem kell senkinek, teljes fuck off.
Filmek, zenék dettó.
Vegyétek a HDD-ket észnélkül, NAS rulz (és a fontosakra backup rulz).

Vagy csak megöregedtél
* Dune 2
* Doom2
* Alone in the dark
* Lands of Lore 3
* Need for speed 3
* HoMM2
-
Dißnäëß
nagyúr
A PC-n (legális keretek között) ~2010-2012-ben végetért a jó világ. A játékok (nagyja, az aaa-k biztosan) online regisztrációhoz/aktivacióhoz kötöttek, és a fiókhoz csatolják a kódot, amit a lemez mellett találsz a tokban, más fiókhoz nem lehet átcsatolni, szóval ennyit a használt játék kereskedelemről. Emellett van olyan is, hogy a kiadó megvaltoztatja az applikációt (EA például), innentől lemezről nem is tudod feltelepíteni, mert a régi appot rakja fel, amibe értelemszerűen már nem tudsz bejelentkezni. A PC-s játékok lemezes kiadásai is csak dísznek jók a polcra azóta... A konzolosok kaptak 15-20 év haladékot, ennyi. A klasszikus (korhű oprendszeres) PC-s retro kb a Core 2-vel, első Core i-vel végetér, a konzolos meg kb a PS4-gyel meg az Xbox One-nal, ezek maradhatnak meg az utókornak.
Na, még jó, hogy a retrókat egy Intel 13gen-be épített Iris XE is elviszi valahogy

Lehet tele kéne b*nom a laptopom mindenfélre retróval, bőven van mit újra játszani
+ szerintem kreálnék egy CS 1.5 szerót haveroknak, majd vpn mesh-el megoldjuk, lesz normál pálya is, meg moddolt is, mindenféle állatkodás omg. Imádtuk.
Az értelmes, normális gaming-nek vége már rég
Ez a minden központosított, full kontroll alatt lévő-tartott, felhőtől függőséget jelentő buzi világ nem kell senkinek, teljes fuck off.
Filmek, zenék dettó.
Vegyétek a HDD-ket észnélkül, NAS rulz (és a fontosakra backup rulz).

-
Dragon3000
nagyúr
Ahogy dvd-re váltottak annaknidején, blu-ray-re is váltottak volna az emberek, ez inkább a kiadókon múlt. Nem is értem, hogy a konzol gyártók miért vártak ennyit, a használtpiac kinyírásával több újabb konzolt tudtak volna eladni, és minden játékot mindenkinek tőlük kellett volna megvenni. Lett volna egy-két szarabb év, míg megszokják a népek, de ez most is meglesz.
A bluray hddvd harca megölte az egészet, ha csak az egyik lett volna, akkor mire a harcnak vége lett már rég megfizethetőbb kategóriába tartozott volna, de mivel nem így történt, addigra már nem érte meg sokaknak, mert egy író árából kijött egy 2TB-os hdd, 2TB-nyi lemez meg annyiba került, mint egy másik 2TB-os hdd, nem érte meg, az olvasók meg még később jöttek pc-kbe, így ezzel teljesen megölték, mint optikai meghajtó pc-n... Ezért sem vettek sokan bluray olvasót, miközben régen szinte minden gépben volt dvd olvasó, így a kiadók sem tudtak erre menni, mert ha nincs mibe berakni, akkor sokat ér a bluray lemezes játék...
-
Pista0001
veterán
De pc esetében kicsit nehezebb volt a kiadók dolga. Pl itt max a dvd terjedt el, mit érsz a dvd-vel, amire nem fér rá a 30-40-50GB-os játék? Konzol esetében ez egyszerűbb volt, mivel ott volt a bluray olvasó a készülékben. Ezért is indult előbb el ez a folyamat pc-n... Ezek után azt leírni, hogy a steam könyvtárra élvezkednek eléggé vicces, miközben nem volt más lehetőség, mint digitális megoldás, mivel fizikai nem volt már, illetve, ahol volt, azt is be kellett regisztrálni egy online profilhoz, ezzel meg sokat nem tudsz tenni, mert vagy elfogadod vagy nem játszol pc-n...
Ahogy dvd-re váltottak annaknidején, blu-ray-re is váltottak volna az emberek, ez inkább a kiadókon múlt. Nem is értem, hogy a konzol gyártók miért vártak ennyit, a használtpiac kinyírásával több újabb konzolt tudtak volna eladni, és minden játékot mindenkinek tőlük kellett volna megvenni. Lett volna egy-két szarabb év, míg megszokják a népek, de ez most is meglesz.
-
Dragon3000
nagyúr
Amikor ez elkezdődött a pc világában, az ssd még eléggé drága volt és sok embernek a gépében eleve még csak hdd volt... Jelenleg meg már teljesen értelmetlen lenne az egész, mivel úgyis online profilhoz van kötve a játékok nagy része pc esetében...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Héraklész
senior tag
De pc esetében kicsit nehezebb volt a kiadók dolga. Pl itt max a dvd terjedt el, mit érsz a dvd-vel, amire nem fér rá a 30-40-50GB-os játék? Konzol esetében ez egyszerűbb volt, mivel ott volt a bluray olvasó a készülékben. Ezért is indult előbb el ez a folyamat pc-n... Ezek után azt leírni, hogy a steam könyvtárra élvezkednek eléggé vicces, miközben nem volt más lehetőség, mint digitális megoldás, mivel fizikai nem volt már, illetve, ahol volt, azt is be kellett regisztrálni egy online profilhoz, ezzel meg sokat nem tudsz tenni, mert vagy elfogadod vagy nem játszol pc-n...
Bár nem ezt kérdezted, én el tudnék képzelni kis SSD-kazettákat sokmilliós gyártásban, amik korszerű, mai fizikai hordozók, dehát nincsen rá igény.
-
D.Va
őstag
Én a "3D Youtube Downloader"-t használom vagy 10 éve. Pofon egyszerű, sokféle formátumban minőségben leszed hangot videót. Sűrűn kell frissíteni mert a Youtube folyton változtat valamit a háttérben... Tehát ha nem tud leszedni valamit a program akkor ideje friss verziót feltenni.
Ha egy zene/videó a youtubeon 18+ -os engedélyt kér, azt nem tudja leszedni mert nem tudja hitelesíteni a program a linkkel, nem dud "rákattintani" hogy igen elmúltam 18
De minden más letölthető vele. -
Dragon3000
nagyúr
Aztán mégis mindig az ment a nagy világban, hogy a torrent teszi tönkre a kiadókat blablabla, ha csak itthon lenne akkora, akkor ahogy írtad, mi kis piac vagyunk és leszarná az egész világ, de valahogy mindig ezt hozzák fel gonoszként...
-
Dragon3000
nagyúr
-
scdlsc
senior tag
Bár nem engem kérdeztél, de az ilyen weboldalas izék helyett én az alábbit ajánlom.
https://stacher.io -
Dark Archon
addikt
-
Z_A_P
addikt
-
Myers
senior tag
Mit használsz mostanában youtube mentésre? Pár éve volt valami ilyesmi oldal ?y1st?, oda be kellett dobni a linket, és lehetett minőséget választani, de egy idő után nem működött aztán le is álltam a mentésekkel.
-
Héraklész
senior tag
Manapság pl pc esetében mit is szeretnél gyűjteni? Sok esetben már lemez sincs csak egy cd kulcs a dobozban...
Erről beszélek.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Héraklész
senior tag
"Önmagában tehát már nem sokat jelent az, ha valaki lemezes formátumban vásárol, ugyanis a fizikai adathordozó ellenére könnyen lehet, hogy a program elindítása nem lehetséges a platformhoz tartozó szerverek elérése nélkül. Vagyis az a tényező, amitől a felhasználók félnek, miszerint a szerverek leállítása után a játékok nem tölthetők le többet, nem attól függ, hogy vannak-e az adott konzolhoz fizikai lemezek, hanem attól, hogy azok milyen formában tárolják az adott címet. És utóbbi szempontból eleve nagyon rosszul áll a piac, csak eddig senki sem foglalkozott a kérdéssel."
Nagyon szuper...még valami hasonló kedves dolog a kiadóktól?

Vihar a biliben. Ma már a gamerek többséger mind online. A neten lógnak éjjel-nappal, ott is élnek. Streameket néznek és Steam-könyvtárra élvezkednek, nem gyűjtenek semmi fizikait.
Egyébként nem mai a történet, csak a Sony is kimondta a nyilvánvalót. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
jeni
félisten
A digitális játékokra is vonatkozik ez nem de, ha jó ideig nincs bekapcsolva a konzol?
-
Pista0001
veterán
A PC-n (legális keretek között) ~2010-2012-ben végetért a jó világ. A játékok (nagyja, az aaa-k biztosan) online regisztrációhoz/aktivacióhoz kötöttek, és a fiókhoz csatolják a kódot, amit a lemez mellett találsz a tokban, más fiókhoz nem lehet átcsatolni, szóval ennyit a használt játék kereskedelemről. Emellett van olyan is, hogy a kiadó megvaltoztatja az applikációt (EA például), innentől lemezről nem is tudod feltelepíteni, mert a régi appot rakja fel, amibe értelemszerűen már nem tudsz bejelentkezni. A PC-s játékok lemezes kiadásai is csak dísznek jók a polcra azóta... A konzolosok kaptak 15-20 év haladékot, ennyi. A klasszikus (korhű oprendszeres) PC-s retro kb a Core 2-vel, első Core i-vel végetér, a konzolos meg kb a PS4-gyel meg az Xbox One-nal, ezek maradhatnak meg az utókornak.
-
Pista0001
veterán
Az sem ér sokat, ha befejezés nélkül elkaszálják, mert a nézettség a kívánatos szint alá esik, meg évente 100 millió dollár helyett csak 30 milliót hoz. Ne felejtsd el, hogy a stream csatornák a sorozatok nagyjának készítői is...
-
csibe1
veterán
Igen, a kedvenc sorozatokat, filmeket érdemes offline lementeni.; és nincs probléma.

-
anaqer
veterán
Nem baj, hogy nem működnek net nélkül a játékok, sőt az se baj ha nem lesz lemezes játék, majd újra eljön a warez korszaka aztán mehet a hápogás, hogy miért nem veszi a játékokat a nép.
Majd ha egyszer véget ér a még meg nem jelent PS6 korszaka és már a szerverei is leálltak akkor annyi lesz a nosztalgiázás, hogy bekapcsolom a konzolt és a menüben navigálok?!
Legalább kompenzálnák valami előfizetéssel vagy némi wallet jóváírással ha már annyi pénzt ölt bele az ember a játékokba és a bizalmukba.Ez egy másik médiummal már megtörtént - ugyanis fasse fog havonta 4-5-6 streamelőnek 10-15 dodót fizetni, amikor bármelyik bármikor kitörölheti a könyvtárából a kedvenc soridat.
Ho-ho-ho, és szopjanak ki.
-
fukasza
junior tag
És csodálkoznak hogy az emberek miért a torrentről szerzik be. Mindenben jobb, mindenben olcsóbb. Javított verzió.
-
HELLAFLUSH
őstag
Nem baj, hogy nem működnek net nélkül a játékok, sőt az se baj ha nem lesz lemezes játék, majd újra eljön a warez korszaka aztán mehet a hápogás, hogy miért nem veszi a játékokat a nép.
Majd ha egyszer véget ér a még meg nem jelent PS6 korszaka és már a szerverei is leálltak akkor annyi lesz a nosztalgiázás, hogy bekapcsolom a konzolt és a menüben navigálok?!
Legalább kompenzálnák valami előfizetéssel vagy némi wallet jóváírással ha már annyi pénzt ölt bele az ember a játékokba és a bizalmukba. -
Taranti
senior tag
Micsoda szerencsém van
, hogy az elmúlt 12 évben egyetlen olyan játék jelent meg, amit kedvelek és Steam-függő.
Az összes többi kedvencemet meg tudtam venni GoG offline telepítővel-javítással-mindennel. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Önmagában tehát már nem sokat jelent az, ha valaki lemezes formátumban vásárol, ugyanis a fizikai adathordozó ellenére könnyen lehet, hogy a program elindítása nem lehetséges a platformhoz tartozó szerverek elérése nélkül. Vagyis az a tényező, amitől a felhasználók félnek, miszerint a szerverek leállítása után a játékok nem tölthetők le többet, nem attól függ, hogy vannak-e az adott konzolhoz fizikai lemezek, hanem attól, hogy azok milyen formában tárolják az adott címet. És utóbbi szempontból eleve nagyon rosszul áll a piac, csak eddig senki sem foglalkozott a kérdéssel."

Miért adod elő úgy, mintha hosszú évek óta nem ez menne?
Meglepő, netán újat mondó volt a cikk tartalma? Kicsit sem.
Hogy személy szerint tetszik-e? Kicsit sem, de ez már más lapra tartozik.
-
csibe1
veterán

-
anaqer
veterán
gloriouspcgamingmasterrace.jpg
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 20 milliárd dollárt vár a bejelentett részvénykibocsátásától az Intel
- Milyen széket vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen autót vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Zuhanórepülésben a mobilpiac
- Megvan, mely Xiaomik és Redmik tesztelhetik először a HyperOS 4-et
- További aktív témák...
- ÚJSZERŰ, GARIS! Dell Latitude 5540 - 15,6" FHD IPS / i5-1335U / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / HDMI
- iPhone 15 Pro 128/256/512GB, Fekete, Fehér, Kék, Natúr Titán, Független - Számla, 2ÉV Garancia!
- Microsoft Xbox Series S, 512Gb szép állapotban eladó
- HONOR Magic 8 Pro 5G 512GB (Arany) Végig tokban, fóliázott! 2029-ig garanciális!
- GIGABYTE G5 KF // i5-12500H // 16GB RAM // 512GB SSD // RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 2026 M5 32GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Add el nekünk!Apple iPhone 17 Air/17/17e/17 Pro Max/17 Pro
- Sony Playstation Okosítás és Szerviz - PS5 // PS4 // PS3 stb. - Konzolok és kontrollerek javítása
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ARH7 Gamer notebook - R5 6600H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 Ti 4GB W11

30 éve is ez volt a szöveg - Az igazi játékok a png pacman meg flipper, last ninja. Nekem ezek gagyik voltak - el is felejtettem mi volt a neve, ahol potyogtak az alakzatok, ha kiraktál egy sort eltűnt...
Supremacy, Aztec Challenge, Loco, Laser Squad, Beach Head II, ACE II, stb..
mocsok EA, Ubisoft és mindegyik elkurvult egyfajta "felsőbb parancsra".