- A hardverek is nehezen viselik ezt a kánikulát
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Ez a MacBook Neo vége? Íme a Wildcat Lake és az Acer Swift 14 Air
- Figyelmeztető matricát kap a PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Nagyon szép. Ennyi.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Pedig elhiheted, hogy nem az, és nem feltétlenül kell hozzá programozni/saját firmware-et fordítani – ha akarsz, akkor egy 1x1 bonyolultságú, logikusan felépített, unilluminált zsellérintellektussal™ simán navigálható grafikus felületen point 'n clickkelsz.
Csak kényelmesebbé és hatékonyabbá teszi a használatot.
Meg szerintem fun is tapasztalati (trial/error) úton kifejleszteni egy saját kiosztást. -
KROK640
félisten
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mert a DCS nem uniform profil (tehát nem minden kupakja azonos alapvető formára, mint mondjuk egy DSA-nál – nem tudod szabadon felcserélni egymással a billentyűsapkákat anélkül, hogy elcsesznéd a sorok egységességét), és azoknál a gomboknál sokkal jobban kézre esik a dőlése, ha meg van fordítva. Anno hagyományoson a spacebart is így használtam.
A hüvelykujjklasztereken mindegyik úgy van tájolva (pl. a windows logós gombok csak 90 fokkal vannak elforgatva balra, illetve jobbra), hogy a legjobb érzés legyen aktiválni őket.
Áh, szerintem csak a témában "újoncként", leírva látva a dolgot túlgondolod a bonyolultságát. Ha kicsit szórakoznál egy teljesen egyéni igényeidhez szabott logikai kiosztás kifejlesztésével, hamar rájönnél, hogy nem egy ördöngösség.
-
atus72
őstag
Rubint Réka edition nem lesz?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mert a DCS nem uniform profil (tehát nem minden kupakja azonos alapvető formára, mint mondjuk egy DSA-nál – nem tudod szabadon felcserélni egymással a billentyűsapkákat anélkül, hogy elcsesznéd a sorok egységességét), és azoknál a gomboknál sokkal jobban kézre esik a dőlése, ha meg van fordítva. Anno hagyományoson a spacebart is így használtam.
A hüvelykujjklasztereken mindegyik úgy van tájolva (pl. a windows logós gombok csak 90 fokkal vannak elforgatva balra, illetve jobbra), hogy a legjobb érzés legyen aktiválni őket.
Áh, szerintem csak a témában "újoncként", leírva látva a dolgot túlgondolod a bonyolultságát. Ha kicsit szórakoznál egy teljesen egyéni igényeidhez szabott logikai kiosztás kifejlesztésével, hamar rájönnél, hogy nem egy ördöngösség.
-
KROK640
félisten
Az esetemben így:

De lehetne bárhogy máshogy. Egy gombbal, két gombbal, nyomva tartással, tap dance-szel, combóval. Akárhogy. Ahogy legjobban kézre esik.
Sorry a hulladék minőségű képért, csak rozsdás botmixerrel tudok fényképezni.
Uram isten ... tutira maradok inkább a 105 gombnál

"csak rozsdás botmixerrel tudok fényképezni" -- a lényeg teljesen látszik
Addig világos, hogy a billentyűzeteden átment egy autó, de miért vanna kegyes gombok fejjel lefelé ... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
De pl. a 3-as rétegre váltáshoz nyomva tarthatnám a jobb oldali térfél hüvelykujjklaszterén lévő, control feliratú gombot is a bal oldal bekarikázott nyilas kupakja helyett; mindkét kézzel aktiválható a réteg.
Jelen esetben azért, mert a 3-as rétegen az UHJK a kurzornyilak (a űő-. (a jobb szél legalsó négy gombja keresztben, mivel az űőúó egyedi helyen van) meg az egérpointert tudja mozgatni), és szeretem, ha a gyakran használt F11-et/F12 ott van mellettük, ezeket meg úgy komfortos aktiválni, hogy ne kelljen hozzájuk bal kéz.
stb. stb.
Plusz a hármas rétegen vannak a médiavezérlők is, és azok is úgy jók, ha csak jobb kéz kell hozzájuk.
Az a control feliratú gomb a jobb oldalon egy enterFn3 (alaprétegen leütve enter, nyomva tartva Fn3). Szóval
enterFn3 + m: hangerő le
enterFn3 + ,: hangerő fel
enterFn3 + az m kétszer gyors egymás utánban leütve: némításstb.
A lényeg, hogy az ember magának talál ki mindent, aztán oda és úgy rakja, ahová és ahogy akarja. Makrók is lehetnek vagy csak egyszerű billentyűkombók kevesebb billentyűvel. Pl. szoktam használni a Windows Snip&Sketch képlopást, amit alapból win+shift+s kombóval lehet elérni. Ehelyett enterFn3+P-t használok hozzá, egy baromira kézre eső, semmiféle terpesztést nem igénylő, kétgombos megoldást.
Megjegyezni sem egy nagy was ist das, hiszen a te fejedből pattan ki a dolog (de egy átlátható GUI-n is meg tudod nézni bármikor).
Aztán a logikai kiosztásodat el lehet menteni fájlba/be lehet töteni fájlból, szóval ha később más, hasonlóan jól programozható billencsre váltasz, akkor egy az egyben vagy minimális módosítással (pl. azért, mert az új cuccodon nem ugyanannyi gomb van) átvihetők rá a beállításaid.
Ez az egész bonyolultabbnak/ijesztőbbnek tűnhet, mint amilyen valójában. De tényleg.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az esetemben így:

De lehetne bárhogy máshogy. Egy gombbal, két gombbal, nyomva tartással, tap dance-szel, combóval. Akárhogy. Ahogy legjobban kézre esik.
De pl. a 3-as rétegre váltáshoz nyomva tarthatnám a jobb oldali térfél hüvelykujjklaszterén lévő, control feliratú gombot is a bal oldal bekarikázott nyilas kupakja helyett; mindkét kézzel aktiválható a réteg.
Jelen esetben azért, mert a 3-as rétegen az UHJK a kurzornyilak (a űő-. (a jobb szél legalsó négy gombja keresztben, mivel az űőúó egyedi helyen van) meg az egérpointert tudja mozgatni), és szeretem, ha a gyakran használt F11-et/F12 ott van mellettük, ezeket meg úgy komfortos aktiválni, hogy ne kelljen hozzájuk bal kéz.
stb. stb.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az esetemben így:

-
0xmilan
addikt
Gyönyörű. Ismét egy billentyűzet, amit nevetséges áron az exkluzivitásra hivatkozva akarnak eladni gamereknek, miközben a felár nagy részét adó egyedi kupakkészletnél az igényesség minimális szintjét sem sikerült megütni a feliratozás terén, pedig az csak némi odafigyelést igényelt volna, mint például az azonos betűméretre (miért kisebb a Home betűmérete) és azonos igazításra törekvés (piros vonalak, és miért van az Enter felirata középre igazítva, amíg az összes többi módosítóé jobbra).Nekem ezek fel se tuntek volna, ha nem emeled ki. Mondjuk evek ota csak blank kupakjaim vannak, szoval nincs is raallva a szemem.
Amugy ujevi fogadalmad volt, hogy nem irsz tobbet a billzetes topikba?
-
KROK640
félisten
Erről mesélj egy kicsit, tényleg érdekel.
Meg pl az, hogy egy ALT+F1-et hogy viszel be így? vagy screenshotot, vagy home-ot? -
Skynet258
veterán
Egy átlag géphez általában megveszik a legolcsóbb teljes méretű billentyűzetet, valami szintén olcsó gagyi egérrel; hogy legyen hozzá.
Hát vélhetően nem is ők a célközönség.

Én sokat írok számokat de most egy Nuphy Air75 v3-at nyúzok (Blush Nano kapcsolókkal), mert ki akartam próbálni a low profile-t és akkor már méretben is lentebb mentem. Kiválóan működik, egyik legjobb billentyűzetem.
-
csibe1
veterán
Ha neked az a megszokott, meg az ilyen kiosztás, meg méret akkor persze, hogy nincs vele gondod.
Viszont ez nem egy normál méretű, átlagos billentyűzet, amit a többség használ.
Ez egy kockáknak készült limitált kiadás, a mérete meg szintén véleményes; mert anno valaki divatba hozta. A használhatósága meg az átlag felhasználóknál eléggé kérdéses.
Egy átlag géphez általában megveszik a legolcsóbb teljes méretű billentyűzetet, valami szintén olcsó gagyi egérrel; hogy legyen hozzá. -
csibe1
veterán
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Na hát igen, az a másik... numpad nélkül még sokan tudnak is élni (én spec pont nem), de azért a többi nekem már túl súlyos kompromisszum lenne, különösen az end-home és az F-ek hiánya.
Persze biztos tök jól el lehet férni mellettem, de mi értelme ha közben a funkcionalitása meg erősen vágott?Amúgy se értem a mai embereket, a mai modern lapos monitorok mellett is alig férnek el, mATX/ITX ház kell, meg ilyen kis nyavaláys billentyűzet, mert nincs hely ... Régen meg a CRT monitor mellett is elfártek

Egyáltalán nincs megvágva a funkcionalitás. 46 testreszabott gombbal garantálom neked, hogy több dologhoz/funkcióhoz férek hozzá lényegesen kevesebb mozgással, mint te egy sztenderd 105 gombos billentyűzeten.
-
ViZion
félisten
-
Csandi
addikt
-
KROK640
félisten
Na hát igen, az a másik... numpad nélkül még sokan tudnak is élni (én spec pont nem), de azért a többi nekem már túl súlyos kompromisszum lenne, különösen az end-home és az F-ek hiánya.
Persze biztos tök jól el lehet férni mellettem, de mi értelme ha közben a funkcionalitása meg erősen vágott?Amúgy se értem a mai embereket, a mai modern lapos monitorok mellett is alig férnek el, mATX/ITX ház kell, meg ilyen kis nyavaláys billentyűzet, mert nincs hely ... Régen meg a CRT monitor mellett is elfártek

-
csibe1
veterán
Ráadásnak az Enter is a vékony verzió, numpad sincs....
Biztos lesz aki megveszi ennyiért, ott is akadnak influencörök akiknek jól mutat majd a videóban.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hogy a legerősebb ujjad ne csak dísz legyen a csülködön, hanem használd is. Hagyományos elrendezésnél a két hüvelykujjadból csak egyet használsz, és azt is csak a spacebarhoz.
Az egyik lehet space/spaceFn, a másik meg mondjuk backspace/backspaceFn vagy esetleg enter/enterFn az elsődleges rétegen. A többi rétegen meg lehet bármi egyéb funkciójuk. Legjobb.
Még jobb, ha rendes hüvelykujjklasztered van, térfelenként legalább 2-3 gombbal.
----------------------------------------------------------
(#2) dqdb: Ja, hát a kupakok nem az erőssége. Kissé Ventaris feelingje van a történetnek.
-
KROK640
félisten
-
ViZion
félisten
Gyönyörű. Ismét egy billentyűzet, amit nevetséges áron az exkluzivitásra hivatkozva akarnak eladni gamereknek, miközben a felár nagy részét adó egyedi kupakkészletnél az igényesség minimális szintjét sem sikerült megütni a feliratozás terén, pedig az csak némi odafigyelést igényelt volna, mint például az azonos betűméretre (miért kisebb a Home betűmérete) és azonos igazításra törekvés (piros vonalak, és miért van az Enter felirata középre igazítva, amíg az összes többi módosítóé jobbra).igen, egy "kaptafára" készül mind, mint a pc házaknál az akváriumok.
Legalább osztott space, shift meg valami bármi egyedi lenne ezeken -nem a 6x3 mm kijelzőre gondolok.
-
KROK640
félisten
A design tetszene is, de az, hogy ma már kb senki nem csinál nomrális teljes billentyűzetet, az nagyon nem. Press F1 to continue ...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dqdb
nagyúr
Gyönyörű. Ismét egy billentyűzet, amit nevetséges áron az exkluzivitásra hivatkozva akarnak eladni gamereknek, miközben a felár nagy részét adó egyedi kupakkészletnél az igényesség minimális szintjét sem sikerült megütni a feliratozás terén, pedig az csak némi odafigyelést igényelt volna, mint például az azonos betűméretre (miért kisebb a Home betűmérete) és azonos igazításra törekvés (piros vonalak, és miért van az Enter felirata középre igazítva, amíg az összes többi módosítóé jobbra). -
b.
félisten
Hát, nekem nem jön be. Viszont Colorfulban nagyon szeretem ezt az egyediségre törekvést minden kategóriában. Ez jó.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- iPhone topik
- Macska topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, egyszerűen, OLCSÓN! Immáron 8 éve!

Meg szerintem fun is tapasztalati (trial/error) úton kifejleszteni egy saját kiosztást.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)