Hirdetés

Aktív témák

  • syberia

    veterán

    válasz koncsik #4147 üzenetére

    Electronic Support for Public Health–Vaccine Adverse
    Event Reporting System (ESP:VAERS)

    Az előzetes adatokat 2006 júniusától 2009 októberéig gyűjtötték 715 000 betegről, és 1,4 millió adagot (45 különböző vakcinából) adtak be 376 452 személynek. Ezek közül 35 570 lehetséges reakciót (az oltások 2,6 százalékát) azonosítottak. Ez átlagosan 890 lehetséges eset, ami orvosonként átlagosan 1,3 eseményt jelent havonta. Ezeket az adatokat a 2009-es AMIA-konferencián ismertették.
    Ezen túlmenően az ESP:VAERS vizsgálati munkatársai részt vettek egy panelbeszélgetésen, hogy feltárják a következő szempontokat a klinikus orvosok, az elektronikus egészségügyi nyilvántartások (EHR) szolgáltatói, a gyógyszeripar és az FDA szemszögéből a megelőző, automatizált mellékhatásjelentést alkalmazó rendszerekkel kapcsolatban.
    A gyógyszerek és vakcinák által okozott nemkívánatos események gyakoriak, de nem jelentik őket eléggé. Noha az ambuláns betegek 25%-nál fordul elő nem kívánt gyógyszer-mellékhatás, ez az összes mellékhatás kevesebb, mint 0,3%-a és a súlyos események 1-13%-át jelentik az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalnak (FDA). Hasonlóképpen, az oltóanyagokkal kapcsolatos mellékhatások kevesebb mint 1%-át jelentik.

    https://howbad.info/

Aktív témák