Hirdetés

Aktív témák

  • syberia

    veterán

    válasz syberia #4009 üzenetére

    The potential role of thymoquinone in preventing the cardiovascular complications of COVID-19 peer review (közérhetőbb nevén feketekömény)

    A 2019 végén észlelt, emberekben korábban nem észlelt új vírustörzs a súlyos akut légzőszervi szindrómás koronavírus 2 (SARS-CoV-2), amely koronavírusos megbetegedést okoz (COVID-19). Miközben a COVID-19 lehetséges terápiás megközelítéseit vizsgálják, jelentős kezdeményezések folynak gyógyszerek kifejlesztésére, valamint a fertőzés gyógyítására szolgáló különböző vírusellenes szerek tanulmányozására. A COVID-19 elleni hatékony kezelési stratégia azonban aggasztóan hiányos. Jelen kézirat célja a timokinon lehetséges szerepének tárgyalása a COVID-19 kardiovaszkuláris szövődményeinek megelőzésében, a vírusgátlásra, az antioxidáns potenciálra, az érrendszeri hatásra és a szívvédelemre összpontosítva. A timokinon multifunkcionális tulajdonságai potenciálisan szinergiát hozhatnak létre a jelenlegi gyógyászati eljárások hatásával, és alapot nyújthatnak a COVID-19 betegség hatékonyabb kezeléséhez.

    A timokinon jótékony potenciálja a Covid-ban feltehetően annak köszönhető, hogy képes aktiválni az endothelsejteket, hogy növelje az NO és az endotheliumból származó hiperpolarizáló faktor (EDHF) termelését, csökkenti az érösszehúzó faktorok (pl. tromboxán A2) endotheliális képződését, valamint az érrendszeri SMC-kre gyakorolt hatásának köszönhetően csökkenti az oxidatív stresszt. Így a timokinon endotélra és SMC-kre gyakorolt hatása elősegítheti az érrendszer egészségét a COVID-19 betegeknél, és potenciálisan csökkentheti a betegség morbiditását és mortalitását.

    A COVID-19 lehetséges terápiás megközelítéseit már vizsgálják, és jelentős kezdeményezések folynak a védekezési intézkedések kialakítására és a betegség gyógyítására szolgáló vírusellenes gyógyszerek tanulmányozására. A COVID-19 elleni hatékony kezelési stratégia azonban aggasztóan hiányzik. Jelen tanulmány felvetése, hogy a TQ segíthet a COVID-19 kardiovaszkuláris szövődményeinek megelőzésében. A TQ multifunkcionális tulajdonságai potenciálisan szinergizálhatják a jelenlegi terápiás beavatkozások aktivitását, és alapot nyújthatnak a COVID-19 rendellenességek kezeléséhez, beleértve a multifaktoriális patogenezist, és így lehetővé teszik a több célt szolgáló stratégiát. Bár a kísérleti jelzések biztatóak, a TQ transzlációs jellemzőinek feltárása indokolt a COVID-19-ben .

    (#4142): A klinikai vizsgálat humán szakasza tudomásom szerint nem zárult még le, a hosszú távú hatásosság és biztonságosság kérdésköréről nem is beszélve.

    [ Szerkesztve ]

    https://howbad.info/

Aktív témák