Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb95

    csendes tag

    válasz Ricardo #98972 üzenetére

    "A tüntetéseken, és a face-n meg az ment folyamatosn, hogy nem maradt semmi bevételük és már a csőd szélén vannak..... Senki nem mondta hogy nincsenek gazdasági károk."

    Igen, nagyok a gazdasági károk, de ha a nagy szektorokat nézzük, ez főként a turizmus-vendéglátás és a kereskedelem bizonyos részeit érinti, de ott se mindenkit. Sokan webshoppal, ételkiszállítással bőven fent tudtak tartani egy olyan szintet, hogy meg tudták tartani az alkalmazottakat. Az más kérdés, hogy sok a tipikus magyar vállalkozó, aki kihasználja az alkalmazottakat és ha a hely nem hoz bevételt, inkább kirúg mindenkit, mint a megtakarításhoz hozzányúljon. És tegyük hozzá, hogy pl. Pesten iszonyat sok munka van. Nem egy vendéglátós ismerősöm van, 1-2 hét alatt aki komolyan akart, elhelyezkedett (építkezés, raktárban pakolás, tesco futár, stb...). Annyi, hogy ha gáz van, ne válogass. Viszont gondold át, mennyi olyan szektor van, amire "semmi ráhatása" nem volt a covidnak. Na, ezeknek az embereknek ugyanúgy van pénzük, mint a covid előtt.

    "Hiszen akinek a kaja beszerzése probléma meggondolja mire költ. Többezer ember úgy bulizik, mintha semmi nem lett volna."

    A "bulizók" nagy része tipikusan a 18-2x-es korosztály volt, akik kiültek egy darab sörrel, vagy valamivel és afelett ücsörögtek órákat, majd elmentek. Ez nem egy akkora kiadás nekik, a helynek meg pláne nem nagy bevétel. Sajnos van egy olyan dolog már a világban, hogy insta/facebook kényszer. Csomóan kimentek inni egy kv-t, egy sört, mert hát kell instára, facebookra a kép. Inkább ez a szomorú.

Új hozzászólás Aktív témák